Nyttigt kokosvatten billigt näringsvärde elektrolyter
Kost och mat

Nyttigt Kokosvatten efter träning istället för sportdryck


Kokosvatten efter träning är ett vinnande koncept! I Brasilien säljs färska kokosnötter med kokosvatten i varje gathörn. När jag tränat extra hårt brukade jag belöna mig med en färsk kokosnöt men det är först nu jag hittat kokosvatten billigt i Sverige. Kokosvatten är förmodligen världens bästa dryck att återställa kroppens vätskebalans med efter ett hårt träningspass. Anledningen är att kokosvatten innehåller elektrolyter, mineraler som är viktiga för att transportera vatten mellan cellerna.

Just nu kan du köpa billigt kokosvatten i en superdeal! Klicka här.

Kokosvatten efter träning

Kokosvatten efter träning är bra när du tränat hårt eftersom du genom svett förlorat en hel del elektrolyter (salter). När du förlorat för mycket elektrolyter påverkas återhämtningen och med tiden får du sämre prestationsförmåga. Kokosvatten kan ersätta din förlorade vätskenivå tillsammans med salt/mineraler, så att du kan träna optimalt.

Tre anledningar till att kombinera kokosvatten och träning:

 • Kokosvatten är en naturlig sportdryck med elektrolyter
 • Kokosvatten innehåller mineraler som kalium, magnesium och fosfor
 • Kokosvatten är fritt från fett och kolesterol

Vad är elektrolyter?

Köpa kokosnötvatten nyttigt kokosvatten köpa

Kokosnötvatten på en strand i Rio. I Sverige blir det kokosvatten på flaska för min del.

Kokosvatten innehåller elektrolyter, mineraler som är viktiga för att hålla vätskebalansen inuti och runt om cellerna. Natrium, kalium, kalcium, klor och magnesium är exempel på elektrolyter. Elektrolyter är salter i blodet med en elektriska laddningar. Vatten med upplöst salt utgör en elektrolytvätska bestående av en positiv natrium-jon och en negativ klor-jon. Hjärnans förmåga att skicka ut nervsignaler försämras när du får elektrolytbrist och det kan leda till muskeltrötthet och muskelkramper.

Nyttigt kokosvatten istället för sliskig och kemisk sportdryck

Jag rekommenderar kokosvatten vid träning istället för sportdryck eftersom det är en naturlig dryck för återhämtning fritt från tillsatser. Kokosvatten framställs från gröna kokosnötter och smakar nästan ingenting vilket passar mig utmärkt. Jag gillar inte den konstgjorda smaken i sportdryck och är känslig för det sötningsmedel som det finns i vissa av dem. Om du häller i dig en mycket sockerhaltig sportdryck kommer kroppen att välja den energikällan först, därför är det bättre att ta kokosvatten. Om du tränar extremt hårt och länge kan du lägga till druvsocker.

Här finns en video som pratar om varför kokosvatten är bättre än sportdryck:

Kokosvatten näringsvärde

Näringsvärde per 100 ml kokosvatten (Vita coco):

 • Energi 72kJ/18kcal
 • Protein 0 gram
 • Kolhydrater 5 gram
  – varav sockerarter 5 gram
 • Fett 0 gram
 • Fiber 0 gram
 • Natrium 12 mg
 • Kalium 195 mg (10 % av RDA*)
 • Vitamin-C 40 mg (50 % av RDI)

Kokosvatten billigt

Kokosvatten billigt kokosnötvatten näringsinnehåll

Superdeal på billigt kokosvatten nu!

Just nu kan du köpa kokosvatten billigt hos matsmart.se som har ett erbjudande om 12 förpackningar Vita Coco för endast 99 kr! Det är under 10 kr per styck! Mycket billigare än sportdryck och mycket bättre.

Klicka här för att ta del av superdealen!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Amanda januari 14, 2019 at 2:15 e m

  Spännande! 😀 har aldrig testat kokosvatten 🙂

 • Leave a Reply