Hoppa hopprep teknik
Träning

Hoppa hopprep som uppvärmning

Att hoppa hopprep är underbart! Jag använder hopprep som uppvärmning inför vissa av mina gympass och det är ett utmärk sätt att börja ett pass. Jag lärde mig lite hoppreps-teknik när jag tränade thai-boxning i Thailand för några år sedan. Jag tog aldrig kampsports-träningen speciellt mycket på allvar, men tog med mig glädjen med att hoppa hopprep. Att hoppa hopprep är även bra för att släppa loss ditt inre barn.

Teknik för att hoppa hopprep

De flesta nybörjare har dålig teknik när de hoppar hopprep. Många tror att det handlar om att hoppa, men egentligen handlar det mer om att göra snabba tåhävningar med skutt. Tekniken förklaras jättebra i den här videon tycker jag.

Hoppa hopprep hemma framför tvn

Om du behöver lite extra cardio, konditionsträning, kan du hoppa hopprep hemma framför tvn. Detta innebär naturligtvis att du måste flytta på vardagsrumsbordet och eventuella kära glasföremål i en stor radie runt omkring dig. Kolla även så att du inte har någon lampa som sticker ner där hopprepet kan fastna.

[aio_button align=”center” animation=”none” color=”orange” size=”medium” icon=”none” text=”Köp hopprep här” target=”_blank” relationship=”nofollow” url=”http://clk.tradedoubler.com/click?p(17833)a(2920985)g(17114610)url(https://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/sportkl%C3%A4der/accessoarer-sport/)”]

Hoppa hopprep som uppvärmning

Att hoppa hopprep är perfekt som uppvärmning för alla möjliga typer av sporter. Du får snabbt igång pulsen och det är roligt att öva hoppreps-teknik. När du fått in snitsen på tekniken kommer du att få många avundsjuka blickar, för det ser ju lite svårare ut än vad det faktiskt är. En bra uppvärmning är på mellan 10-15 minuter men jag vet att många kampsportare håller på betydligt längre än så.

Köp ett hopprep och träna vart du vill

Det finns massor av fina hopprep att investera i. Med ett eget hopprep kan du träna när och vart du vill. Du behöver inte vänta på att hopprepet ska bli ledigt eller att det inte ska passa din längd. Att hoppa hopprep är en effektiv konditionsträning. Hopprep är ett utmärkt sätt att träna din uthållighet, bränna bort de där extra kilona samt att förbättra koordinationen och balansen. Det blir mycket lättare att hoppa hopprep när du har ett bra hopprep att hoppa med, här finns tre olika varianter:

Snyggt hopprep från Nike

Speed Rope hopprep från Nike

Snyggt hopprep från Nike – Speed Rope i orange

Snyggt hopprep från Nike i en orangeaktig färg. Det här hopprepet är tillverkat av ett lätt material som gör din träning till en dans. Hopprepet från Nike har mjuka handtag och en justerbar längd. Köp detta snygga hopprep från Nike här.

Svart hopprep från Casall

Hopprep från Casall med mjuka handtag

Stilrent, klassiskt svart hopprep från Casall.

Ett stilrent svart hopprep från Casall med vadderade handtag. Hopprepet har en total längd om 3 meter. Svart är alltid en färg som funkar och den här modellen är väldigt unisex. Köp detta svarta hopprep från Casall här.

Coolt rosa hopprep från Nike

Rosa hopprep från Nike - Speed Rope Intensity

Rosa hopprep från Nike med lätt vikt och justerbar längd

Av dessa tre hopprep är detta rosa hopprep från Nike min absoluta favorit. Hopprepet är extra tunt och är av ett lättviktsmaterial, som gör att du kan svinga snabbare. Hopprepets längd är justerbar och handtagen är mycket greppvänliga. Köp detta rosa hopprep från Nike här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply