0
ICIW Define seamless tights review
Träningstights

ICIW Define seamless tights review 2023 + rabattkod

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Behöver du ett par basic träningstights så är ICIW Define Seamless tights ett riktigt bra val. Tightsen är gjorda utan obekväma sömmar och finns i flera fina färger. De sitter även skönt över magen.

I det här inlägget ger jag min ärliga recension av ICANIWILL Define seamless träningstights. Inlägget är skrivet i samarbete med ICANIWILL men åsikterna är mina egna.

Vill du ha 20% rabatt på ett helt köp? Använd min ICIW rabattkod FITNESSFIA20 (KLICK)

Seamless tights fördelar

ICIW Define tights är seamless och vi går in på min recension tänkte jag ta upp några fördelar med seamless tights för träning.

Det kanske inte är helt förvånande att Seamless tights ursprungligen skapades för att förbättra träningsprestationerna hos elit-idrottare. Numer är dock Seamless träningskläder tillgängliga för alla och de växer varje år i popularitet. Dess ökade efterfrågan beror framförallt på plaggens fantastiska fördelar som jag går in på här nedan.

Vad är seamless?

Seamless består av två ord seam och less. På svenska betyder det ”utan söm” och Seamless träningskläder är just det: sömlösa träningsplagg.

Seamless träningskläder är alltså i grunden träningsplagg som är tillverkade utan stygn. Det här är en ganska ny teknik som först introducerades av tillverkare som fokuserar på kompression i träningsplaggen.

I praktiken innebär det att dessa träningskläder tillverkas en stickteknik som involverar en cirkulär struktur för att skapa ett plagg utan sömmar. De stickas alltså runt, likt ett par strumpbyxor, istället för ett platt tygstycke som sedan måste fogas ihop.

Du som tidigare tränat i ett par Seamless leggings har säkert märkt dess fantastiska fördelar. Om du inte redan fått chansen att testa har du här 5 bra anledningar till att go seamless:

1. Det skaver inte

Seamless träningstights är definitivt en välsignelse för oss som gillar att köra hårt. Benen som är gjorda av sömlösa material har inga hårda sömmar som kan skava på insidan av låren.

ICIW träningstights recension
Att träningskläder inte ska skava kanske ses som en självklarhet, men faktum är att många träningskläder är osköna att träna i. Därför är jag en stor fan av sköna semless träningskläder, som Define-kollektionen. KÖP HÄR (min rabattkod FITNESSFIA20 ger 20% rabatt)

När du tränar hårt, vid långa löppass eller annan intensiv träning, är det lätt att huden blir kraftigt irriterad av sömmar. Alla har vi olika känslig hud. Jag hör till dem som lätt får skavsår och därför är seamless tights ett måste i min träningsgarderob.

2. Det är tåligt

Det faktum att det inte finns några sömmar som kan gå upp är den här typen av träningstights mycket hållbara. Du kan bära Seamless leggings till alla typer av träning, även crossfit som är känt för att slita ut träningskläder.

Sömlösa träningskläder är helt enkelt mycket fördelaktiga för träning med hög intensitet både inomhus och utomhus.

3. Det är flexibelt

Träningskläder som tillåter dig att röra dig är nyckeln till komfort vid all typ av träning.

Bästa träningstightsen
Eftersom tightsen är tillverkade av nylon och spandex är de väldigt följsamma för att vara seamless tights, som annars kan vara lite tjockare och stumma. KÖP HÄR (min rabattkod FITNESSFIA20 ger 20% rabatt)

Dina träningskläder ska inte inte utgöra ett hinder för dig att få ut maximalt av dina rörelser. Tvärt om ska ett bra träningsplagg låta dig röra dig fritt och vara den bästa versionen av dig själv under träningen.

Den sömlösa funktionen gör att du kan sträcka dig bra och den hjälper också till att transportera fukt.

4. Det andas

Seamless tights och andra sömlösa träningskläder har naturlig andningsfunktion. Det beror på att dessa träningsplagg är tillverkade av fuktavstötande material.

Därför kan du definitivt bära seamless tights hela året.

Sköna träningskläder
Plankan är en av mina favoritövningar. Gör gärna min plankanutmaning.

Att de andas bidrar till att hålla temperaturen nere och därigenom kontrollera kroppens temperatur. De är alltså ett perfekt klädval för svettiga träningspass.

5. Det är lättviktigt

Att Seamless leggings är lättviktiga är ytterligare en viktig funktion. Vem vill träna i tunga träningskläder som gör träningen krångligare? Inte jag i alla fall!

Att de är lätta gör att de också är kompakta att ta med sig i träningsväskan eller varför inte på resan?

ICANIWILL Define Seamless tights recension

Jag har varit ambassadör för ICANIWILL i cirka 5 år. Jag gillar att det är ett svenskägt företag och att träningskläderna framförallt riktar sig till oss som tränar på gym (även om det finns padelkläder och annat spännande också).

Jag skaffade mina första Define seamless tights 2018 (tror jag det var). Sedan dess har jag varit frälst. Jag är nämligen en person som älskar att träna i färg och det finns alltid nya kollektioner med fina färger!

Mitt första Define set var detta blågröna set som jag tränade hårt i. Här kör jag tabata-träning i Brasilien med min kompis och PT Michelle.

Träningstights ICIW
Jag älskar färg! Här är mina favoriter av ICIW Define Seamless som jag tränade i till de föll isär, bokstavligen!

Fördelar

  • Tillverkade av återvunnen nylon! Dessutom: produktion av seamless-produkter har en mindre påverkan på globala miljön genom att mängden tygrester minimeras och därmed minskar behovet av materialåtgång. Yay för hållbarhet!
  • Finns i många olika färger och varianter; vanliga, ribbed, med ficka och även i shorts-varianter.
  • De är lätta att mixa och matcha med olika träningstoppar och andra träningskläder.
  • De sitter sjukt bra med den kraftiga midjeresåren. Vissa tights åker ner men det tycker jag inte att dessa gör.
  • Snabbtorkande.
ICIW tights med ficka
Define seamless med ficka lanserade under 2021 och blev snabbt en storsäljare. Jag ÄLSKAR dem! Så praktiska! Finns att köpa HÄR (min rabattkod FITNESSFIA20 ger 20% rabatt)

Nackdelar

  • Beroende på färg av tightsen kan de vara mer eller mindre squat proof.
  • Nylon kan vara ett känsligt material om du tvättar med andra kläder som har dragkedjor etc, tvätta gärna i en tvättpåse.
Squat proof tights
Vissa färger av ICIW Define seamless tights är inte squat proof, här är en utgående modell som är Ribbed tights i färgen Cloudy blue.

Mixa och matcha – träningslook

Det är alltid kul att sätta ihop en snygg träningslook. Här kommer några förslag på hur du kan kombinera ihop en awesome träningsoutfit:

ICIW träningskläder

Som du ser finns det oändliga möjligheter att kombinera Define seamless tights med olika accessorarer och andra träningsplagg.

ICIW Define tights senaste modellerna

Här hittar du de senaste färgerna, bland annat Dusty green som jag har på mig på de första bilderna i detta inlägg.

ICANIWILL Define seamless
Rose HÄR / Storm HÄR / Dusty green HÄR (använd gärna min rabattkod FITNESSFIA20 för 20% rabatt)
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply