Mercury ICANIWILL recension
Träningskläder

ICANIWILL recension Mercury tights & träningskläder

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Nytt år och ny kollektion – ICANIWILL Mercury collection innehåller futuristiska träningskläder för utomhusträning och vinterförhållanden, men även mycket annat. I detta inlägg recenserar jag några ICANIWILL träningsplagg tillsammans med min syster.

Detta inlägg är skrivet i samarbete med icaniwill.se. Med min kod FITNESSFIA15 får du just nu hela 15% på hela kollektionen och allt annat från ICANIWILL*

HANDLA HÄR

*gäller ej Ung Cancer och outlet

ICANIWILL Mercury kollektionen

“Urban utomhuslöpning före sin tid” är devisen för ICANIWILL Mercury kollektion. Färgskalan är svart, blått och grönt – vilket för tankarna till Matrix.

Matrix Mercury
I Can I Will Mercury kollektion har kanske inspirerats av Matrix?
ICANIWILL recension Mercury tights
Visst finns det en likhet i färgskalan för Mercury kläderna? Shoppa kollektionen med 15% rabatt! Använd koden: FITNESSFIA55 LÄNK

Vilka ICANIWILL träningskläder vi testat

När jag fick veta att kollektionen var på gång blev jag väldigt exhalterad. För er som läst mitt inlägg om fodrade träningstights vet att det varit ganska svårt att hitta bra träningskläder för vinterlöpning. Jag blev så glad när I Can I Will lanserat denna kollektion att jag köpte de fodrade vintertightsen i alla tre färgerna!

I can I Will träningskläder test
Its all in the details! Mercury-kollektionen är verkligen genomtänkt och smart!

Kollektionen innehåller även fina shorts och sportbh, men dessa får vänta till lite varmare väder!

Tillsammans med min syster har vi testat följande plagg (alla i storlek small):

 • Träningstights med fleeceinsida x 3 (Black, Aqua och Teal)
 • Svart väst
 • Camo pullover
 • Svart jacka med fleeceinsida
 • Svart vindjacka
 • Svart t-shirt med inbyggda reflexer
 • Aqua-grön långärmad träningströja
 • Reflexband (ej Mercury kollektionen)

ICANIWILL Mercury löpartights med fodrad insida

Först ut är I Can I Will Mercury vinterlöpartights med fleecefodrad insida.

ICANIWILL Mercury löpartights med fodrad insida
ICANIWILL Mercury löpartights med fodrad insida är fantastiskt sköna och snygga! Köp HÄR (Kod: FITNESSFIA15 ger 15% rabatt)

Vad vi gillade:

 • Praktiska fickor på båda sidorna
 • Behagligt fleecefoder som värmer bra
 • Hög midja och snörning i midjan som håller byxorna på plats
 • Reflexer både fram och bak som gör att man syns i mörkret. Detta är framförallt viktigt för oss som springer mycket i stadstrafik.

Det enda vi skulle kunna anmärka på är att de inte är så smickrande för baken, men vem bryr sig om det när man håller sig varm?

Alla färgerna är så fina, att jag verkligen inte kan säga vilken som är min favorit. Jag tror dock att jag kommer att använda de svarta mest.

Mercury träningsjackor

I Mercury kollektionen ingår några olika träningsjackor. Förutom en vindjacka, en fleecefodrad zipperjacka finns även en croppad träningsjacka som vi inte har testat.

Mercury träningsjackor träningsjacka vinter vindjacka löpning fleecejacka
Svart vindjacka HÄR / Fleecefodrade tights HÄR / Svart fleecefodrad jacka HÄR
(Kod: FITNESSFIA15 ger 15% rabatt)

Vindjackan är perfekt som ytterlager när du tränar på vintern, men även under blåsiga höst- och vårdagar. Vindjackan är dock inte tillräckligt för kyliga vinterdagar, som när vi fotade dessa bilder. Jag frös rejält medan min syster som hade fleecejackan var varm och glad!

Båda jackorna har inbyggda reflexer i sömmarna. Detta är jätteviktigt för vinterlöpning, då svarta kläder gör att man inte syns alls (glöm inte det!)

Båda jackorna har fin passform och jag skulle rekommendera att ha en av varje sort, för att vara garderad mot olika typer av väder.

Mercury träningsväst

En av de träningskläder i kollektionen som både jag och syrran var mest exhalterade över var träningsvästen. Love, love, love it! Vilket fantastiskt plagg.

ICANIWILL träningskläder recension
Svart väst HÄR / Hoodie HÄR / Tights HÄR
(Kod: FITNESSFIA15 ger 15% rabatt)

Med en träningsväst håller du dig varm samtidigt du värme och fukt transporteras ut via armarna. Dragkedjan gör att du kan öppna västen om det blir för varmt.

Detta är ett plagg som är perfekt så väl till träning som till fritid. Tänk: en promenad i vårsolen, trädgårdsarbete eller när du leker med barnen i lekparken.

Mercury värmande hoodie

Ett annat plagg som vi båda verkligen älskade är hoodien. Denna hybrid av tröja och jacka är perfekt som mellanlager. Jag tänkte direkt på utförsåkning, då det är extra skönt att ha den där inbyggda “sjalen” som går att dra upp över munnen i skidliften.

Icaniwill hoodie skidåkning
Hoodie HÄR / Väst HÄR
(Kod: FITNESSFIA15 ger 15% rabatt)

Att dra upp halspartiet under löpning kan även det vara till en stor fördel (läs punkt 6 här nedan).

9 Tips att tänka på vid utomhusträning

Att träna utomhus på vintern kräver lite extra förberedelser. Här är några saker du bör tänka på vi vinterträning:

 1. Klä dig “torrt”, inte bara “varmt”. Det snabbaste sättet att minska kroppsvärmen är att bli blöt. Vatten är en effektiv värmeledare, dvs att flytta värme bort från området med högsta koncentration (din kropp) till den lägsta (kall luft utanför). Om du är kall och blöt är du mer benägen att avbryta din träning, och du kommer också att öka risken för hypotermi. Det betyder i praktiken att undvika bomull som suger upp svett och regn och håller inne fukt. Välj istället syntetiska fibrer, som polyester och nylon som är utformade för att torka snabbt. De transporterar bort fukt cirka 50 procent snabbare än bomull.
 2. Klä dig i lager-på-lager. Förutom svetttransporterande träningskläder behöver du också lager intill din kropp som fånga upp värmen samt ett lager för att hålla regn, snö och vind borta. Så här lägger klär du dig bäst för vinterträning: först på ett tunt baslager av syntetiska tyger för att hjälpa till att transportera bort svett från huden. Om det är riktigt kallt ute, bär ett mellanlager, som en fleece, för extra värme. Lägg sedan till ett yttre lager (eller skal) för att skydda dig från vind, snö och regn, exempelvis en lätt vindjacka eller väst.
 3. Skydda dina extremiteter. Fingrar, öron, näsa och tår påverkas mest av kyliga temperaturer. För att förhindra att dina extremiteter fryser, bär en mössa eller pannband och handskar eller vantar. Du kan alltid ta av dem och stoppa i en ficka om du blir varm. Tjocka strumpor hjälper också. Alla dessa plagg bör vara av ull eller syntetiskt material, och inte bomull, för att hålla svetten borta från huden.
 4. Bär rätt skor. Om du fryser mycket om fötterna bör du överväg vilka skor du bär. Löparskor är designade för att låta värmen komma ut, men i kyligt väder kommer kylan direkt in. Skoöverdrag, som du kan hitta hos en skid- eller vandringsbutiker, kan hjälpa till att hålla kylan ute. Du kan också besöka en löparbutik för att prova skor som är speciellt designade för att klara vinterns inslag. Såna skor har ofta även förbättrade sulor för vinterunderlag.
 5. Värm upp ordentligt. Kallare väder kräver en längre uppvärmning. Dynamisk uppvärmning ökar blodflödet och temperaturen i musklerna, vilket i sin tur bidrar till att minska risken för skador. När du tränar i kallare temperaturer löper du en ökad risk för stukningar och sträckningar. Tänk på hur det är att sträcka ut ett kallt gummiband, det går lättare av. Men värm upp det, så blir det följsammare och mindre benägen att gå sönder. Den bästa dynamiska uppvärmningen för dig beror på vilken typ av träning du gör. Men se till att de inkluderar lågintensiva rörelser som efterliknar träningen du ska utföra. Om du ska springa kan dynamisk uppvärmning inkludera kroppsviktsutfall och knäböj, armvevningar och corerörelser. Var noga med att inte blanda ihop uppvärmning med statisk, böj-och-håll-stretching. Sån stretching sparas bäst till slutet av ditt träningspass.
 6. Andas rätt. Du vet säkert att det känns annorlunda att andas när du tränar i kyla än i varmare temperaturer. Det kan faktiskt göra ont att andas på grund av hur din kropp reagerar på kall, torr luft. I kallt väder tenderar luftvägarna att smalna av, vilket gör inandning svårare. Att andas in genom näsan kan hjälpa till att värma och fukta luften, men det är inte alltid möjligt när du anstränger dig och andas tungt. Att linda en bandana eller halsduk runt munnen (eller ett annat tunt tyglager) kan hjälpa till att fånga in vattenånga när du andas ut för att hålla luften mer fuktig när du fortsätter att andas.
 7. Glöm inte vätska. Vissa människor känner sig inte lika törstiga under träning i kallt väder som de gör när de tränar i varmare väder. Men uttorkning i kallare klimat medför även det risk för huvudvärk och minskad energi. Du förlorar fortfarande vätska genom svett och andning vid lägre temperaturer, och du måste ersätta dessa vätskor med att dricka vatten.
 8. Bär starka färger / reflexer. Det är inte bara kallare på vintern, det blir mörkare tidigare och under större delen av dagen också. Dålig sikt från regn, snö eller en mulen mörk himmel gör det svårare för andra att se dig. Detta gäller oavsett om du delar vägen med bilister eller delar leden eller stigen med andra snösportsentusiaster. Bär färgglada kläder och utrustning när det är möjligt och se till att utrustningen har inbyggda reflexer. Ett annat tips är små bärbara ficklampor som förutom att göra att du syns även förbättrar sikten för dig, för att förhindra felsteg och fall.
 9. Börja med motvind. Ju snabbare du rör dig, desto högre vindavkylningsfaktor – och din risk för hypotermi. För att hjälpa till att minska påverkan och hålla din kroppstemperatur uppe, se till att (om du utför en aktivitet i en slinga, som att springa, cykla eller åka skidor) förflytta dig mot vinden i början. Det säkerställer att du på vägen tillbaka, när du är som svettigast och har störst risk att förlora kroppsvärme, inte kämpar mot vindkylan också. Håll vinden i ryggen och bär ett vindbrytande lager.

Fördelar med utomhusträning

Löparskor med dubbar
Glöm inte att investera i ett par löparskor med dubbar om du tränar mycket utomhus vintertid. Syrran säger att detta köp var en game changer.

Utomhusträning är bra för din kropp och själ, oavsett årstid.

Under vintern kan träning hjälpa till att minska risken för depression, öka energin och förhindra oönskad viktuppgång.

Faktum är att forskning visat att de personer som rört sig mycket utomhus under pandemin mått bättre än dem som isolerat sig inomhus.

Och att komma ut ur huset för att träna, även i kylan, låter oss återknyta kontakten med naturen, bryta oss loss från den digitala världen, förbättrar fokus och stimulerar kreativiteten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply