Träningstights

Fodrade träningstights – bästa tights för vinterlöpning

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Vintern närmar sig och det är lätt att träningsmotivationen dalar parallellt med temperaturens nedgång. Detta gäller särskilt för oss som gillar att träna ute genom promenader, löprundor och träning på utegym.

Under 2020/2021 har uteträningen blivit en dominerande träningsform pga pandemin. Att träna utomhus är fritt från smitta och träningen blir en bra paus i vardagen, som annars är ganska tuff. Nu måste vi se till att inte tappa träningen bara för att det blir kallare ute!

Träna utomhus vinter

Många upplever att möjligheterna till utomhusträning försvinner så fort vintern kommer – men så är verkligen inte fallet. Vintern kan till och med erbjuda fler utomhusträningsmöjligheter än sommaren!

vinterträning kläder löpning skidor - Vinterträning tips
Vintern bjuder in till nya träningsformer – om vi har tur blir det snö även i år. För mig blir det en del längdskior i Dalarna under vintern.

Löpning, promenader och utegym-träning kan fortfarande ske fast snön och kylan kommit. På vintern får vi dessutom tillgång till fler bra träningsformer så som längdskidåkning, slalomåkning och skridskoåkning! Detta ger oss en fantastisk möjlighet till att variera vår träning och träna muskler och delar av kroppen som annars inte används.

Kläder vinterträning

Det som tyvärr ofta sätter käppar i hjulen för den som vill träna under vintern är kyla och halka. Detta problem blir mer markant desto längre norrut du bor. Gemensamt för hela Sverige är dock att de vanliga löpartightsen och träningsshortsen blir för kalla under vinterhalvåret.

På överkroppen är det ganska enkelt att hålla värmen. Vi har tjocktröjor och jackor i överflöd, men det är ofta underdelen som blir svår. Det känns instängt och svårt att bära tjocka byxor på löpturen, och det blir lätt för varmt eller för kallt.

Därför kommer dagens inlägg helt ägnas åt fodrade träningstights som passar bra under vintern.

Fodrade tights träning

Träna utomhus vinter - vinterträning klädsel

Under vintern kan vi inte längre träna i våra vanliga träningstights. Tur att det istället finns fodrade löpartights för all form av vinterträning. De fodrade träningsbyxorna är inte bara bra för löpning, utan kan även fungera bra som baslager i skidbacken eller under sparkturen.

Fodrade tights som är designade för att användas vid träning under vintern är gjorda både av funktionsmaterial och något värmande material. Ofta är tightsen fodrade med fluffigt fleece som värmer luften närmast kroppen. På så sätt isolerar tightsen från den omkringliggande kylan – och du får behålla den värme du alstrar under träningen.

Riktigt bra vintertights är bra på att reglera din kroppstemperatur när du springer. Det är viktigt att tightsen både transporterar bort fukt och samtidigt håller dig varm. När du är kall ska fodrade tights isolera och hålla värmen och när du är varm ska du hjälpa till att leda bort svetten från huden så att du håller dig torr.

Utöver det är några vinterträningstights tillverkade av vattenavvisande och vindtätt material fram, vilket hjälper när det blåser.

I listan nedan hittar du några av mina favoriter bland tights och byxor för löpträningen i vinter.

Köpa fodrade löpartights vinter

Hur får man då tag på ett par fodrade träningstights? Jo, lättast i dessa tider är att beställa online. Jag har hittat ett gäng vinterträningstights från svenska hemsidor som jag tänkte tipsa om idag!

ICANIWILL fodrade löpartights

ICANIWILL fodrade löpartights
Jag och syrra in ICANIWILL fodrade löpartights med fleeceinsida. Finns även i stålblått. KÖP DEM HÄR (Koden: FITNESSFIA15 ger 15% rabatt på allt hos ICIW!)

Jag saknar ord för att beskriva hur mycket jag gillar dessa fleecefodrade träningstights från ICANIWILL. Som ambassadör för ICIW har jag lyxen att få testa nya kollektioner och Mercury-kollektionen är den jag tyckt bäst om hittills.

Även om jag inte springer lika ofta som min syster, har jag ändå längtat efter ett par bra fodrade träningstights för vinterträningen. Jag har dessa även när jag power walkar.

Förutom den höga midjan har dessa tights en dragsko i midjan så att de sitter väl på plats under träningen. Sömmarna är sydda med reflekterande tråd. Att de dessutom har en mobilficka är ju hur bra som helst! Love, love, love dem!

Stronger fodrade träningstights med hög midja

stronger fodrade träningstights med hög midja
Stronger thermo tights HÄR

En nyhet är dessa Stronger fodrade träningstights med hög midja. Supersnygga och sköna med borstad insida som värmer under kyliga vinterträningspass. Den höga midjan gör att de är extra varma och dessutom har de en dragsko på insidan som håller dem på plats.

Tightsen är tillverkade av svettavvisande material, så att du inte blir nerkyld när du svettas. Dessutom är de två ränderna på ena benet gjorda av reflexmaterial.

Bjørn Dæhlie träningstights vinter ull

Bjørn Dæhlie fordrade tights löpning
Bjørn Dæhlie fordrade tights HÄR

Om det är någon man ska lita på när det kommer till träningskläder för vintern så är det en längdskidåkare. Ingen mindre än Bjørn Dæhlie – med 29 OS och VM medaljer – ligger bakom dessa fordrade tights. De kan användas för längdskidåkning likväl som löpning.

Tightsen får sina vämande egenskaper från naturens supermaterial – ull. Ull isolerar och värmer samtidigt som den kan absorbera och transportera bort fukt från kroppen. Ullen är dessutom självrengörande – vilket är en toppenegenskap för träningskläder. För extra luftgenomsläpp har tightsen meshpaneler på sidorna.

Houdini vintertights löpning

Houdini vinterlöpning tights fodrade tights vinter löpning
Svarta fodrade löpartights Houdini HÄR

Dessa fodrade vintertights från Houdini är som en hybrid av underställsbyxor och tights. ´Tightsen håller dig varm oavsett om det är på skidresan eller vinterlöprundan, även på under de allra kallaste dagarna.

Fodrade träningstights i rosa och svart

varma träningstights vinter löpning
Gore wear vinterträningstights HÄR

Föredrar du mer färg på dina träningstights kanske dessa fodrade träningstights med rosa detaljer känns rätt. Tightsen finns även i helsvart, och båda varianterna sitter bra och högt i midjan tack vare det breda midjebandet.

Dessa tights är fodrade med noga utvald fleece som kommer hålla dig varm under alla dina utomhusträningspass!

Vindtäta träningstights från Salomon

salomon tights löpning utomhus vinter
Salomon fordrade löpartights HÄR

När man tränar löpning under vintern är det inte bara det faktum att det är kallt ute som gör dig kall. Under löpningen så bidrar du aktivt till att hela tiden kyla ner dig själv med hjälp av luften du springer mot. För att undvika detta kan man satsa på ett par vindtäta träningstights.

Dessa träningstights har vindtäta paneler på framsidan av benet som gör att luften som strömmar mot kroppen vid löpning inte kan ta med sig värmen från din kropp. Istället används kroppens värme som isolering, och löpturen blir genast mer behaglig!

Dahlie vintertights löpning

löparbyxor fodrade vinter löpning utomhus
Dahlie tights vinterlöpning HÄR

Ett sätt att undvika kylan på under vintern är att byta ut träningstightsen mot ett par träningsbyxor. I och med att byxorna sitter något lösare mot benet får mer luft plats. Mer luft som kan värmas upp av kroppen och samtidigt isolera mot kylan utanför.

För att tightsen ska sitta bra har de dragsko i midjan. På sidan av benet finns en liten ficka för nycklar och annat viktigt. Under den allra kallaste tiden kan du bära denna typ av träningsbyxa tillsammans med ett par långkalsonger eller andra träningstights under.

Nike fodrade träningstights

Fodrade träningstights från Nike
Nike pro therma leggings HÄR

Nike tillverkar dessa snygga fodrade träningstights. Tightsen är svettavvisande samtidigt som en mjuk och flexibel insida av fleece håller dig varm. Tightsen sitter tight och relativt högt i midjan för bästa passform.

Finns även i en hallonröd färg.

Asics träningstights vinter

träningstights vinter
Asics träningstights vinter HÄR

Dessa träningstights är inte fodrade – men passar ändå vintern. De är gjorda av ett material som håller dig varm längre in i vintersäsongen. Materialet isolerar och släpper inte ifrån sig kroppens egna värme, så du kan fortsätta träna även under vintern.

Smarta träniningskläder vinter

Det var alla vintertights, vad mer kan man då behöva? Här nedan har jag samlat några smarta träningstillbehör för vinterlöpning.

Nike har några riktigt bra löparjackor och västar.

Nike windbreaker vinterlöpning kläder jacka
Svart Nike löparjacka fodrad HÄR / Löparväst HÄR / Fodrad löparjacka vinter HÄR

Vinterunderlag kräver även löparskor med bättre grepp. Här är fyra olika varianter:

Löparskor vinter vinterlöpning skor löparskor med grepp
Uppifrån: Asics löparskor vinter HÄR / Icebug löparskor med dubbar HÄR / On löparskor med bättre grepp HÄR / Icebug löparskor med dubbar HÄR

Och glöm inte vantarna:

löparhandskar dam handskar löpning vantar med grepp
Aimn löparhandskar HÄR

Sammanfattning träningskläder vinter

Det går minst lika bra att träna under vintern! Det är som man brukar säga – det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder. Vi kan fortsätta träna trots 2020 års motgångar med hjälp av rätt kläder och rätt mindset. Kanske har du idag hittat dina nya favorittights?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply