0
Flowlife Flowgun go 2.0 recension
Träningstillbehör

Flowlife Flowgun go 2.0 recension (2023)

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Du kommer hem från ett tufft träningspass eller en lång dag på jobbet och känner att ah, lite massage hade varit skönt. Du behöver släppa lite på spänningarna, få igång blodcirkulationen och boosta återhämtningen. Det är då du önskar nu att du var sambo med en massör… Det är då en massagepistol kan vara lösningen du längtat efter.

Det här inlägget är skrivet i samarbete med Flowlife som säljer Flowgun go 2.0. Produkten är noggrant testad och åsikterna mina egna. Jag har försökt att lyfta fram positivt så väl som negativt för att ge en nyanserad och verklig bild.

OBS! Just nu har Flowlife kampanj med fantastiska rabatter på alla produkter inklusive Flowgun (klicka här)

Hur fungerar en massagepistol?

Låt oss först reda ut hur massagepistoler fungerar.

Hur länge kan man köra med massagepistol?
Du kan riktigt se hur hårt massagepistolen Flowgun go 2.0 jobbar! KÖP HÄR

Massagepistoler har en batteridriven motor och har en form som liknas vid en pistol, därav namnet. Fram på massageapparaten fästs ett gummi- och/eller skumhuvud. När huvudet får kontakt med kroppen, träffar det dina muskler med en mjuk men intensiv kraft.

Massagepistolens snabba, upprepade stötar, stimulerar blodcirkulationen och återhämtningen.

Hur känns en massagepistol?

Jag ska erkänna att jag först var väldigt tveksam till massagepistoler. Jag tänkte mest på detta roliga klipp med Samantha i Sex and the city:

Men sanningen är att mycket har hänt sedan den serien spelades in. Även om Flowgun go 2.0 visserligen kan användas som en ”neck massager” (dvs. att faktiskt massera nacken), är den så pass kraftfull att jag knappast skulle vilja använda den där nere haha.

Om du aldrig testat en massagepistol förut undrar du säkert över hur det känns. Kortfattat kan jag beskriva det som en kombination av vibrationer och små slag. Dessa vibrationer får muskeln att skaka, men utan att det känns obehagligt.

Vibrationerna går in på djupet och masserar på ett sätt som ingen människa skulle ha styrka av att klara av. Är du väldigt känslig kanske du tycker att det blir för mycket, men jag skulle säga att de allra flesta människorna skulle tycka att det var behagligt.

Hur kraftfullt maskinen jobbar beror på vilken nivå av intensitet du valt. Ju hårdare du trycker mot muskeln desto mindre kraftfullare blir stötarna.

Är massagepistol något att ha?

Det finns ingen vetenskaplig forskning på massagepistoler. De är fortfarande ett ganska nytt fenomen. Men en studie publicerad i Journal of Clinical and Diagnostic Research fann att deltagare som använde antingen fem minuter av vibrationsterapi eller 15 minuters massage upplevde betydligt mindre ömhet i musklerna, i upp till 72 timmar efter träning, jämfört med de som inte gjorde något alls.

De som använde en massagepistol återhämtade sig ännu snabbare än gruppen som fick traditionell massage. Störst skillnad var det under de första 24 timmarna.

Det finns förmodligen en neurologisk effekt också, något som inte forskats tillräckligt på.

Den neurologiska effekten skapas när vibrationerna får de sensoriska nervcellerna i muskelns senor att upptäcka en succesiv ökning av senspänningen (dvs. att muskeln inte blir mjuk direkt utan gradvis). Den effekten skickar en signal till din hjärna, där signalen bearbetas och din hjärna reagerar genom att tala om för muskeln att den ska slappna av.

Fördelar med massagepistol

Här har jag samlat några viktiga fördelar med en massagepistol:

 1. Förbättrad blodcirkulation: Massagepistoler kan hjälpa till att förbättra blodcirkulationen, vilket kan ha en mängd hälsofördelar inklusive minskad muskelvärk, snabbare återhämtningstid och förbättrad allmän hälsa.
 2. Mjuka upp spända områden: Massagepistoler kan hjälpa till att massera upp knutor och spänningar i musklerna, vilket kan leda till minskad smärta och stelhet.
 3. Ökad rörlighet: Regelbunden användning av en massagepistol kan hjälpa till att öka rörlighet, vilket gör det lättare att utföra dagliga aktiviteter och träning.
 4. Förbättrad sömn: Avslappning och stressreducerande effekter av massage kan hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten och och sömnens längd.
 5. Minskad träningsvärk: Massagepistoler kan hjälpa till att minska trötthet och träningsvärk i musklerna, vilket gör dem till ett användbart verktyg alla människor som gillar träning.

Varför köpa massagepistol?

En massagepistol är ett fantastiskt verktyg för dig som vill ha fördelarna med massage, när du vill och utan att lämna ditt hem. För mig som tränar mycket har det blivit ett ovärdeligt verktyg för att snabbare återhämta mig efter hård träning.

Massagepistolen hjälper nämligen till med att minska uppbyggnaden av mjölksyra vid hård träning. Genom att minska mjölksyran i musklerna påskyndas läkningsprocessen och på så sätt även din återhämtningen efter hård träning.

Massagepistol

Massagepistolen kan dessutom användas för att värma upp musklerna inför träning.

Förutom att användas vid träning är massagepistoler även bra för dig som har olika typer av värk. Jag själv lider av migrän, något som ofta orsakas av kramp i kärlen.

Genom att regelbundet massera kan du förebygga värk och kramper genom att bindväven kring dina muskler blir smidigare och blodcirkulationen i musklerna ökar. Denna cirkulation i bindväven är svår att uppnå med traditionell massage.

Kan massagepistol vara skadligt?

Nej, det är inte farligt att använda en massagepistol. Jag rekommenderar dock att du börjar försiktigt med låg hastighet och på de större, mindre känsliga musklerna exempelvis lårmuskeln.

Hur ofta ska man använda massagepistol?

Du kan använda massagepistol så ofta du vill utifrån dina behov och syfte. Använder du massagepistolen för att förbättra återhämtningen efter hård träning är det träningen som styr din användning. Använder du istället massagepistolen för att förebygga stelhet är det bättre med regelbunden användning.

En rekommenderad användning av massagepistolen är cirka 10 minuter varje dag, fördelat över olika kroppsdelar.

Hur länge kan man köra med massagepistol? Det rekommenderas inte att överanvända massagepistolen, även om det inte är farligt. Lagom är som alltid bäst.

Hur massera med massagepistol?

Det är inte komplicerat att använda en massagepistol och det behövs egentligen ingen manual.

Så här använder du din massagepistol:

 1. Se till att munstycket sitter fast ordentligt.
 2. Massera försiktigt på ett område som är mindre känsligt, exempelvis fram på låret.
 3. Massera längs med muskelfibrerna, i riktining mot hjärtat, för att främja cirkulationen på bästa sätt.
 4. Öka på trycket successivt om du vill ha kraftullare massage.

Flowgun go 2.0 massagepistol test

Nu när vi gått igenom lite olika frågeställningar kring massagepistoler generellt är det dags att dyka in på min recension av Flowgun go 2.0.

Hur fungerar Flowgun go 2.0?

Flowgun go 2.0 är en kraftfull massagepistol med sex olika munstycken.

Du monterar först det valda munstycket på maskinen och sätter sedan igång apparaten i bottenplattan av handtaget, samt väljer styrka upptill.

När massagemunstycket rör sig fram och tillbaka i hög hastighet produceras vibrationsvågor som tränger ner på djupet i kroppens bindväv.

Massagepistol test
Flowlife Flowgun go 2.0 levereras i en smidig transportväska, vilket gör den lätt att förvara och att ta med sig överallt. KÖP FLOWGUN HÄR

Du kan laborera med de olika munstyckena för att hitta din favorit, här följer en guide till vilka olika munstycken som finns och vad de bäst används till.

Vilket munstycke till vad?

Flowgun go 2.0 massagepistol kommer med sex olika munstycken, alla med olika användningsområden, för att ge den mest allsidiga massagen.

Hur massera med massagepistol?
Sex olika munstycken gör att du har valmöjlighet utifrån dina egna behov. Min favorit är det runda generella munstycket. KÖP FLOWGUN HÄR

Så här använder du de olika munstyckena till massagepistolen:

 • Runt (min favorit!).– det runda munstycket är bra att använda för de lite större muskelgrupperna, så som lår, vader och rumpan. Du kan använda munstycket både innan och efter träning för att öka blodgenomströmningen i musklerna.
 • Mjuk boll – det mjuka munstycket av silikon är till för känsligare områden och leder. Jag tycker att detta är bäst att använda på axlar och muskler som ligger nära skelettet.
 • Platt och smalt – detta massagehuvud används på tunnare områden, exempelvis smalbenen eller handlederna, där trycket ska vara koncentrerat på en smalare yta och inte ska vara för hårt.
 • Platt – det här är ett munstycke som ger direktkontakt och är bra för plana områden, exempelvis bröst och framsida lår. Eftersom massagehuvudet är platt fördelas trycket jämnt över det område du behandlar.
 • Gaffel – munstycket med två piggar, likt en gaffel, används med fördel på axlar, armar och anklar. Detta massagehuvud masserar runt musklerna istället för direkt på, vilket även är en fördel vid uppvärming.
 • Spetsig kon – detta massagehuvud passar bra om du vill komma åt en särskild triggerpunkt. Eftersom munstycket är spetsigt kommer de åt de där ömma punkterna som annars är så svåra att massera. Även fantastisk på fötterna!

Min Flowgun go 2.0 recension

Först vill jag bara säga att jag från det jag fick produkten i min hand varit väldigt positivt överraskad. Jag hade ingen aning om att jag faktiskt behövde en massagepistol.

Jag vill vara tydlig med att jag inte testat någon annan massagepistol, och att jag därför inte kan jämföra produkten mot någon annan.

Som ni vet gillar jag att testa produkter mot varandra, och har tidigare gjort en duell mellan Flowlife Flowfeet och Berurer FM 90 så jag hoppas att även kunna göra det framöver med massagepistoler av olika märken.

Med det sagt har jag använt min Flowgun varje dag sedan jag fick den, och det har verkligen varit behövligt. Jag ligger nämligen i hårdträning inför ett tränings- och kostprogram som jag håller på att ta fram.

Den intensiva träningen har verkligen lett till ett ökat behov av massage, men jag har varken haft tid eller ekonomi för att springa till massören så ofta som jag önskat massage.

Under användningen av min Flowgun go 2.0 har jag dock identifierat vad jag gillar mest och vad som skulle kunna bli bättre med produkten. Låt oss börja med det som skulle kunna bli bättre, och jobba oss upp från det.

Vad som skulle kunna utvecklas med Flowgun go 2.0

Jag saknar en automatisk avstängningsfunktion. Ibland masserar man en stund och så händer det något med barnen, då rusar man dit och sedan glömmer man att stänga av massagepistolen.

En annan sak är att det skulle vara nice med en lite lugnare nivå på första steget, för vissa delar av kroppen tycker jag att lägsta nivån är lite för kraftfull.

Maskinen är lite tung, men jag förstår att det nog måste vara så för att motorn är så pass kraftfull. Det känns att den är av bra kvalitet.

Priset måste nämnas, den är ganska dyr. I mina ögon får dock kvalitet kosta och du kan snabbt räkna hem priset om du jämför med vad det kostar att gå till en massör.

Vad som är bra med Flowgun go 2.0

Flowgun go 2.0 har beskrivits som marknadens prisvärda massagepistol för hemmabruk, och jag tror att det ligger något i det. Visst, prislappen är hög, men det här är en produkt som jag kommer att använda i princip dagligen.

Jag gillar att Flowgun går in på djupet på ett sätt som jag aldrig upplevt att ett par fysiska fingrar (eller armbågar) kunnat nå.

Handtaget är smidigt även för mindre händer som på kvinnor och det är lätt att komma åt överallt, förutom på baksida lår och rumpa. Där behöver du fortfarande hjälp av någon om du inte är väldigt vig…

Flowgun go 2.0 review
Laddningen av Flowlife go 2.0 är smidig. Batteritiden är förvånansvärt bra, jag klarade mig en hel vecka på en laddning.

En annan sak som förvånade mig är att den är ganska tyst, vilket är ett stort plus då min dotter ofta somnar i vardagsrummet. Den skakar också förvånansvärt lite i handtaget, vilket är skönt.

Den smarta transportväskan gör att du lätt kan ta med dig massagepistolen överallt och behandla dig själv.

Om Flowlife

Flowgun är inte bara en massagepistol; den är en del av varumärket Flowlife som omfattar massor av produkter, från massagepistoler och

Vilken Flowgun ska man välja?

Vilken Flowgun som är rätt för dig beror helt på dina behov och förutsättningar. Några saker som spelar in är hur mycket du tränar, vilken kraft du behöver och hur portabel/smidig behöver produkten vara.

Flowgun go 2.0 vs Pro eller Pocket?

Du har tre olika Flowgun massagepistoler att välja på:

 • Flowgun go 2.0 – den massagepistol som passar den normala användaren. Denna väljer du om du tränar några gånger i veckan och vill ha massage efter ett hårt träningspass. Alternativt att du har ett stillasittande jobb och mycket stress, och därför behöver mjuka upp kroppen. KÖP HÄR
 • Flowgun pro 2.0 – för elitidrottare och dig som redan kört Flowgun go 2.0 men vill ha en av de kraftfullaste massagepistolerna på marknaden. Pro-varianten passar även till personliga tränare, naprapater eller fysioterapeuter. KÖP HÄR
 • Flowgun pocket – en lite mindre, och mindre kraftfull massagepistol för dig som reser mycket, är äldre eller för dig som inte uppskattar fullt så mycket kraft som i Flowgun go 2.0. KÖP HÄR

Oavsätt vilken du väljer har du 100 dagar på dig att testa den. Är du inte nöjd kan du byta eller få pengarna tillbaka.

OBS! Just nu har Flowlife kampanj med fantastiska rabatter på alla produkter (klicka här)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply