0
Brazilian bikini brasiliansk bikini i sverige
Badkläder

Brazilian bikini – mina favoriter bland brasiliansk bikini 2023

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Det var inte så många år sedan en brasiliansk bikini, en stringbikini eller en smalt skuren bikinitrosa bara bars av de mest vågade. Men tiderna har förändrats! En av de vanligare bikinimodellerna numer, som fortsätter att vinna popularitet, är den brasilianska bikinin. En brazilian bikini, eller brasiliansk bikini, utmärker sig genom att de har en smalare bikinitrosa som är mer smickrande för rumpan.

Efter att ha bott i Brasilien kan jag knappt tänka mig något annat, och här har jag därför gjort en liten guide. Här är mina favoriter:

Vad är skillnaden på en brazilian bikinitrosa & en vanlig bikinitrosa?

Skillnad brazilian bikinitrosa och vanlig
Skillnaden mellan en brazilian bikini och en vanlig bikinitrosa

Vad som gör en bikini till en brazilian bikini är framförallt trosan, där gäller less is more. En typisk brasiliansk bikini har en bikinitrosa som är smalare över rumpan än traditionella bikinitrosor.

Vad är skillnaden mellan normal bikinitrosa och halvstring?

Skillnaden brasiliansk bikinitrosa och halvstring
Skillnaden mellan en halvstring och en vanlig bikinitrosa

Halvstring bikinitrosa är en typ av brasiliansk bikinitrosa och skillnaden mellan vanliga bikinitrosor är uppenbar. Det handlar främst om mängden tyg baktill. En halvstring bikini går in mellan skinkorna medan en vanlig bikinitrosa täcker en stor del av rumpan.

Mina favoriter bland brasilianska bikinis

Eftersom jag bott i Brasilien har jag svårt att tänka mig någon annan form av bikinitrosa. Jag tycker personligen att en brasiliansk bikini är mer smickrande för rumpan än en traditionell bikini.

Här har jag samlat mina favoriter bland brasilianska bikinis:

brasiliansk bikinitrosa scrunch halvstring
Det jag gillar med en brasiliansk bikini är att den sitter mycket bättre på rumpan än traditionella bikinitrosor.

Den brasilianska bikinin har blivit välkänd över hela världen för sitt sexiga och moderna snitt. Den syns på brasilianska kvinnor på stränderna runt om i Brasilien. De senaste åren har brazilian bikinis även blivit vanliga i Sverige. Anledningen är att dessa bikinitrosor är mycket smickrande för rumpan, de framhäver verkligen de kvinnliga formerna. Jag är därför stormförtjust i ”brazilian cut” bikinis. Här är mina favoriter som finns att få tag på i Sverige.

Min bikini på bilden hittar du här.

Brasilianska bikinitrosor halvstring

brasilianska bikinitrosor halvstring
Tre olika modeller av brazilian bikinitrosor halvstring. Köp HÄR

Här är tre riktigt snygga brasilianska halvstring bikinitrosor. Det är den första modellen som jag har på mig på bilden ovan. Två av dem är knytmodeller som kan justeras. Jag har dessa trosor i olika modeller och färger. Den snygga scrunch butt sömmen gör att rumpan framhävs optimalt. Personligen tycker jag att just dessa bikinitrosor är lite stora i storleken, jag har XS på bilden ovan och är normalt sett en S/M.

Köp alla bikinitrosor här.

Halvstring bikinitrosor med hög midja

bikinitrosor hög midja halvstring
Snygga bikinitrosor med hög midja i svart eller rött. Köp HÄR

Det här med bikinitrosor med hög midja kom för något år sedan, ungefär samtidigt det blev modernt att bära baddräkt igen. För nu är det faktiskt så att vi inte är hysteriskt fokuserade på solbränna utan linjer. Allt fler väljer att smörja in sig ordentligt och bära bikinis som är snygga, även om de inte är superminimala. Här har du ett par jättesnygga halvstring bikinitrosor med hög midja i två olika snygga färger.

Köp alla bikinitrosor här.

Brazilian bikinitrosa & bh

brazilian bikini blå orange rosa
Snygga brazilian bikini 2023 i säsongens färger! Köp dem HÄR

Jag säger bara wow, 2023 års brazilian bikini färgskala är helt underbar. Förra året var det dova toner men nu är det intensiva neonfärger som gäller, precis som i övrigt kring träningsmodet 2023. Förutom färgerna på bilden finns dessa brasilianska bikinis i allt från silver till hallonrött. Självklart finns modellen även i klassiska färger som svart, vitt och rött.

Köp alla bikinis här.

Leopardbikini med halvstring

leopard bikini brasiliansk
Grr. Den här leopardbikinin är farligt snygg. Köp HÄR

Här finns ytterligare en variant på bikinitrosor med hög midja i brasiliansk stil. Jag gillar verkligen leopardmönster och den här bikinin är supersmickrande för rumpan. Det är även bra att toppen inte är halterneck, som de flesta bikinisar är. Alla som varit på stranden i många timmar vet hur ont det kan göra i nacken sen… Love it!

Köp alla bikinis här

Smock bikini scrunch butt

Smock bikini scrunch butt
90-talets populära smock bikini i ny tappning och i härliga neonfärger! Köp HÄR

Smock bikini är en typ av bikini som jag minns att mina systrar hade på sig på 90-talet. Själva strukturen är sydd så att den anpassar sig väldigt bra efter kroppen. Typ samma struktur som det är på en del toppar eller klänningar över bysten. Den här bikinin med snygga brazilian bikinitrosor finns i flera snygga färger.

Köp alla bikinis här

Calvin Klein brasiliansk bikini

Calvin Klein brasiliansk bikini
Calvin Klein har flera olika modeller av brazilian bikinis. Se all HÄR

Det här är en sexig och feminin bikini som inte är vulgär utan snarare elegant. Ett stort plus för att bikinibhn finns i olika modeller! Calvin Klein bikinis har verkligen levererat de senaste åren.

Köp alla bikinis här

Vad är en Brazilian Bikini?

Brazilian bikini, eller brasiliansk bikini, är bikinis med en skärning som revolutionerat badklädesindustrin. Det som utmärker en brazilian bikini är framförallt trosorna, som generellt är mindre och som vanligtvis representeras av en liten triangel bak som fram. Inte ovanligt är det att en brazilian bikinitrosa har en söm mitt på för att ytterligare förstärka rumpans form.

Det är även vanligt förekommande med så kallad scrunch butt, en modell av bikinitrosa med en rynkad söm baktill. Ibland är bikinitrosorna så smala att de kallas halvstring. Brasilianska bikinis finns alltså i en rad olika skärningar och stilar: från string till smalare hipster-boyshort, alternativen för brazilian bikinis är oändliga!

Jag har skrivit ett inlägg om hur du kan göra scrunch bikinitrosor själv.

Varför heter det brasiliansk bikini?

Brazilian bikini, den brasilianska bikinin, härstammar från Brasilien, men är nu även mycket populär i resten av Sydamerika och i många delar av Europa. Fransmännen må ha uppfunnit bikini 1946, men det är brasilianarna som har utvecklat den och fortsätter att modernisera bikinin varje år, med mängder av olika mönster och nya stilar.

Brasilianska bikinis popularitet

Brasiliansk bikini trosa
Skillnaden mellan en en ”vanlig” och en brasiliansk bikinitrosa

Brazilian bikinis har blivit mycket populära bland kändisar, toppmodeller och fashionistas över hela världen. De brasilianska bikinitrosorna kan mixas och matchas med valfri bikinitopp. Brazilian bikinis finns i en mängd olika tryck, färger och utsmyckningar.

Om du någonsin besöker Brasiliens många stränder, som den berömda Copacabana eller Ipanema, kommer du att se de många färgglada och vackert utformade bikinierna på olika kvinnor. Brasilianska bikinis finns i olika stilar och skärningar, det finns något för alla.

Den brasilianska stoltheten över kroppen

Om du reser till Brasilien kommer du att upptäcka att brasilianska kvinnor inte bara bär sina bikinier annorlunda än andra länder, de bärs dessutom med stort självförtroende. De flesta brasilianska kvinnor är stolta över sina kroppar, oavsett kroppsform och storlek. I Brasilien är en bikini ganska annorlunda från andra länder. Den är vanligtvis mindre och bärs för att förstärka kvinnornas figur och sensualitet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jesper juni 15, 2020 at 3:09 e m

    Jag vet att det generellt är en tjejgrej att visa upp rumpan, och jag gillar den nya kroppspositiva trenden, men jag vill tillägga att det finns män som jag, som också är nöjda med sin rumpa (rund och helt ohårig, lovar 🙂 Vad ska såna som jag ha på oss på stranden? Jag hatar kroppsförnekande shorts som gör att man ser ut som alla andra tråkiga män, och som inte visar alls hur fina gluteus man råkar ha. Inte för att vi ska hetsa kring hur en rumpa ska se ut, men visst borde män också få visa rumpan ibland? Alla kön har fina rumpor! 🙂

    • Reply Fitnessfia juni 16, 2020 at 5:42 f m

      Hej Jesper! Jag har dålig koll på vad det finns för utbud för män. Om du inte tycker att det finns det du söker har du ju möjlighet att påverka det genom att höra av sig till olika företag du tycker borde ha den typen av badkläder du söker. Ett annat tips är att kolla utomlands. I Brasilien där min man kommer ifrån är badbyxorna tighta. Google bildsök på ”sungas”. Lycka till!

    Leave a Reply