Scrunch bikinitrosor DIY scrunch bikini
Mode

Scrunch bikinitrosor DIY – gör om dina vanliga supersnabbt!


Scrunch bikinitrosor, eller Brazilian bikinis, har jag tidigare skrivit om på bloggen. Anledningen är att jag tycker vanliga bikinitrosor sitter så dåligt på mig. Jag är inte bortskämd med en stor rumpa som är så populärt nu, även om jag tränat mig fram till det bästa jag kan (läs mer: så får man större rumpa av träning). Så man får göra det bästa man kan av det man har – och då är scrunch bikinitrosor mitt fuskigaste trick. Tyvärr är de allra flesta bikiniunderdelarna på marknaden inte av denna typ. Här lär jag dig därför hur du på 10 min kan förvandla vanliga bikinitrosor till scrunch butt!

Min superfina bikini som jag använt i det här DIY-projektet kommer från bubbleroom.se.

Vad innebär scrunch butt?

Scrunch kommer efter det engelska ordet för skrynkla ihop. Scrunch butt är alltså en söm baktill på bikinitrosan (eller vanliga trosor) som skrynklar ihop sig. Effekten detta skapar är att trosorna liksom formas mer efter rumpans kontur. Det skapar en rundare rumpa. Den här typ av modell kallas ofta för Brazilian bikini. Detta eftersom brasilianarna är besatta av att visa upp sina rumpor på bästa sätt har den här modellen blivit standard i landet.

Varför inte köpa färdiga scrunch bikinitrosor?

Har du tänkt på att gamla bikinitrosor ofta blir hängiga i rumpan efter användning? Med den här metoden kan du motverka det och ge nytt liv till dem. En annan större anledning är bristen på utbud av scrunch bikinitrosor. Jag gjorde ett inlägg för länge sedan om bikinitrosor med scrunchbutt, med det magra utbudet som finns i Sverige.

Det finns så många fina bikinisar på marknaden som inte har rynk baktill, som den superfina bikinin jag har med i detta inlägg. Med nål, tråd och 10 min kan du snabbt förvandla dina favoriter till att få bättre passform.

DIY hack bikinitrosor scrunch butt på 10 min

Nog med småpratet – nu är du säkert väldigt sugen på att komma igång. Så det du behöver förbereda med är följande:

  • Bikinitrosor
  • Nål och tråd
  • Sax
  • Penna, som inte lyser igenom men som syns på fodertyget

Då kör vi igång!

Steg 1 – nål och tråd

 

scrunch butt bikinitrosor gör själv

Gör om vanliga bikinitrosor till scrunch butt bikinitrosor supersnabbt!

Väl ut en tråd som matchar tyget, små fragment kan komma att synas av den på utsidan så det är viktigt att den smälter in. Till det här fina färgglada tyget valde jag en tråd i gult, samma som basfärgen i plagget. Du trär sedan på och drar igenom tråden så att den blir dubbel. Knyt en rejäl knut på slutet.

Jag har sett vissa personer använda tandtråd till det här och då bara ett lager, detta har jag inte testat själv. Gör du det får du gärna kommentera nedan om hur det funkade.

Steg 2 – rita upp en linje

Sy om bikinitrosor rynk scrunch

Rita upp en linje längs med bikinitrosorna, så blir det lättare att följa.

Jag använde en blyertspenna för att rita upp en linje på tyget. Rita rakt under lappen och ner mot grenen. Har du ett par mörkare bikinitrosor kan du behöva använda en ljusare penna av något slag. Det finns speciella såna vita pennor i sy-affären men det är inte nödvändigt, du kan säkert använda något du har hemma.

Steg 3 – säkra tråden

sy brasiliansk bikini från vanlig bikinitrosa

Säkra tråden ordentligt så att den inte går igenom tyget!

Det första misstaget jag gjorde när jag gjorde om mina första scrunch bikinitrosor var att inte säkra tråden tillräckligt. Börja inifrån trosan och sy ett litet stygn. Alltså från insidan, till utsidan och tillbaka på samma plats. Gör sedan en ordentlig knut med den knuten som du gjorde i steg 1. Om du vill vara helt säker kan du sy ett stygn i innertyget och säkra det med knuten.

Bikinitrosor utsätts för mycket rörelse så det är viktigt att detta håller.

Steg 4 – sy

sy bikini scrunch butt av vanliga bikinitrosor

Trä på tyget på nålen, in och ut med korta små stygn.

I det här steget är det dags att sy! Följ linjen och trä på tyget på nålen som om du skrynklar ihop det. Gör små korta stygn, jag tog ungefär en halv cm mellan varje stygn.

Nu kan du välja hur långt du vill att scrunchen ska gå. Vissa vill ha hela vägen, andra tycker att det är snyggt att stanna någonstans mitt på. I detta fall valde jag att stanna ca 2/3 ner till grenen. Fördelen med den här tekniken är att det är lätt att klippa upp och börja om, ifall du vill ha scrunchen på ett annat sätt.

Säkra tråden genom att sy ett stygn i innertyget och upprepa igen för att det ska bli ordentligt.

Dina brasilianska bikinitrosor med scrunch är klara!

Och voila…

göra scrunch bikini brasilianska bikinitrosor rynkade

När bikinitrosorna ligger ner syns det inte så mycket att de blivit omgjorda.

Det ser inte ut som något hänt men det har det. Så här ser de ut på:

Scrunh bikinitrosor DIY

Det var svårt att ta en bra bild på mig själv.

Det finns en annan lite mer avancerad metod som jag kan ta upp i ett annat inlägg. Den metoden kräver dock symaskin och lite mer hjälpmedel.

Vad tycker ni om bikinitrosorna förresten? Jag älskar tropiska mönster. Dessa och fler snygga bikinis hittar ni HÄR.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply