trendiga träningskläder 2022
Träningskläder, Träningstillbehör

Topp 5 träningskläder trender 2022 – träningsmode & inspiration

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Som ni säkert förstår så älskar jag träningskläder! Enligt mig så är det ofta mycket roligare att välja outfits i träningsgarderoben istället för i den vanliga garderoben.

Precis som i den “vanliga” modevärlden så finns det trender och säsonger inom träningsklädsvärlden. Dessa tänkte jag berätta mer om idag!

Går det trender i träningskläder?

Om man inte är insatt i träningsmodet så är det lätt hänt att hela fenomenet med trender i träningskläder helt har gått en förbi.

När det handlar om sport och träning så är det precis lika vanligt att använda gamla urtvättade kläder till träningen som det är att köpa träningskläder efter mode och säsong. Oavsett vilken stil du väljer så är det helt okej – träning är träning oavsett vilka kläder man gör det i!

Jag personligen tycker att träningskläder och träningsmodet är något kul – och jag kan verkligen säga att ja, det går trender i träningskläder! Lite längre ner i dagens inlägg visar jag vilka trender som är stora 2022.

Träningskläder mode

Kanske har du sett någon av de tidigare trenderna inom träningskläder utan att riktigt förstå att de var trender, låt mig ge några exempel.

För några år sedan kom exempelvis träningstightsen med ränder kring ena låret. Denna design blev snabbt stor och syntes överallt i träningsvärlden. Sedan dess har denna design utvecklats och vi kan fortfarande se dem idag – men de var främst en trend när de först kom för några år sedan.

Träningsskor är en annan sak som det går trender i. Under tidigt 10-tal ville alla ha neonfärgade starkt lysande skor, medan trenden idag snarare lutar åt mer neutrala träningsskor.

Det finns fler exempel på tidigare trender inom träningskläder – men vi ska inte diskutera alla dem idag. Nu blickar vi framåt och ser vad som finns i kikaren för träningsmodet 2022!

Trender träningskläder 2022

Precis som allt annat mode så är även modet i träningsvärlden präglat av våra aktiviteter samt den gångna pandemitiden.

Vi inser mer och mer hur viktigt komfort är och trenderna i träningsvärlden inspireras som tidigare av sociala medier och kändisar. Precis som i resten av samhället är miljöfrågan viktig även i träningsvärlden. Här kommer de största trenderna inom träningskläder året 2022:

1. Vita strumpor ovanpå träningtights

Kendall Jenner / Emili Sindlev

Trend nr. 1 för 2022 har både kändisar och träningsinfluencers setts bära. Trenden är att bära vita (eller färgglada) sportsockor över sina träningstights! Detta ser bra ut både på gymmet och i vardagen om du väljer en sportigare look även då.

Vita tubsockor mode
Mina ICIW strumpor HÄR / Träningstights HÄR / Sportbh Devine HÄR (Koden: FITNESSFIA15 ger 15% rabatt)

Outfit vita strumpor utanpå träningstights

outfit med vita sportstrumpor
Svarta träningstights HÄR / Vita sportsockar Nike HÄR / Nike löparskor HÄR / Grön sweatshirt HÄR (Koden: FITNESSFIA15 ger 15% rabatt hos ICANIWILL)

Med ett par vita sockor över träningstights kan man skapa många olika typer av outfits, allt ifrån helgalna träningsoutfits med mycket färg till mer enkla. En mer enkel outfit visar jag här ovan där jag inspirerats av Kendall Jenners snygga träningsoutfit! Ett par svarta tights, en grön sweatshirt samt ett par skor med matchande strumpor gör denna outfit helt perfekt.

Vita tubsockor mode trender vita strumpor ovanpå tights
Nike sport sockor HÄR / Puma sport sockor HÄR / Adidas sport sockor HÄR

2. Träningskläder av återvunna material

I och med den allt mer uppmärksammade miljödebatten så bryr vi oss mer om vad våra kläder är gjorda av. Därför är en av 2022s största trender inom träningskläder just återvunna material!

återvunna träningskläder
Istället för att låta plast ligga och skräpa i havet så kan man skapa träningskläder av dem!

Tillverkarna av träningskläder har uppmärksammat behovet av mer miljövänliga kläder. Som ett resultat av detta så finns det idag mängder med träningskläder i återvunna material.

Träningsoutfit i återvunna material

hållbara träningskläder outfit i återvunna material gym
Sport BH HÄR / Träningstights HÄR / T-shirt HÄR / Träningsväska HÄR / Träningsskor HÄR

Alla plagg i outfiten ovan är gjorda av återvunna material – till och med skorna! Miljövänligt mode behöver inte vara fult, särskilt inte när det gäller träningskläder.

återvunna träningskläder Miljövänliga kläder av återvunna PET flaskor
ICIW Ocean recycled tights HÄR (Kod: FITNESSFIA15 ger 15% rabatt hos ICANIWILL)

Vill du handla mer miljövänliga återvunna träningskläder så kan jag tipsa om några av tillverkarnas sidor där de samlat alla återvunna plagg:

Återvunna träningskläder från Aimn HÄR / Återvunna träningskläder från Nike HÄR / Återvunna träningskläder från ICIW HÄR (Kod: FITNESSFIA15 ger 15% rabatt hos ICANIWILL) / Återvunna träningskläder från Stronger HÄR

3. Padelkläder

Det är svårt att missa vilken stor succé padeln har blivit under pandemitiden! Självklart speglas även detta i träningsmodet.

Många tillverkare av träningskläder har under det senaste året kommit ut med fantastiska kollektioner med padelkläder, träningskläder som är särskilt anpassade efter just padel. Denna typ av mode tar stor inspiration från tennisvärlden.

Padel outfit 2022

outfit att spela padel i kjol
Sport BH HÄR / Padelkjol HÄR / Solskärm HÄR / Padel t-shirt HÄR / Padelskor HÄR

I padelmodet ser vi ofta kjolar, ljusa färger och rörliga plagg. Om du inte tränat i kjol än så kan det kännas lite ovant – men jag vill uppmuntra dig att testa!

Förutom att dessa kläder passar bra på padelplanen så kan de även användas till annan träning samt i vardagen! En padelkjol eller klänning kan lätt matchas med en stor stickad tröja för en trendig outfit. Det är kul att kunna bära sina träningsplagg även i vardagen.

padelkläder 2022 snygga kläder för padel
Padelklänning HÄR / Padelshorts HÄR / Padelbollar HÄR / Padelkjol HÄR (Rabattkod ICANIWILL: FITNESSFIA15 ger 15% rabatt)

Vill du ha mer tips på padelkläder så har jag ett helt inlägg om det här.

4. Färgglada träningskläder

Jennifer Lopez / Bild från Pinterest / Kim-Kardashian

Efter pandemin så ser vi en explosion av glädje i allt mode! Vi vill ha färg och coola outfits som gör oss glada. Faktum är att det är mycket roligare att träna i färgglada kläder än i helsvart, även om helsvart också kan vara bekvämt ibland.

Färgglada träningskläder online

färgglad träningsoutfit blommig gul rosa grön
Aimn fleur HÄR / Gult set topp HÄR tights HÄR / Rosa set t-shirt HÄR shorts HÄR / Grönt set topp HÄR tights HÄR (ICANIWILL rabattkod: FITNESSFIA15 ger 15% rabatt)

Det finns mängder av fina färgglada träningskläder att välja mellan online. Du kan lätt köpa ett helt set i matchande färg eller köpa enskilda delar och mixa och matcha precis som du vill.

Jag älskar färgglada träningskläder och fina träningsmiljöer. Här nedan gör jag kettlebells övningar på stranden till vänster och till höger tränar jag tillsammans med min syster i fina träningkläder med färg.

Färgglada träningskläder
Aimn Rio set är slutsålt men liknande finns HÄR / Blå och gröna ICIW träningskläder HÄR (FITNESSFIA15 ger 15% rabatt)

Om du inte känner för att köpa ett helt set i någon galen färg så kanske en enkel färgglad tröja känns bättre:

färgglada träningströjor t shirts och linnen
Rosa t-shirt HÄR / Rött linne HÄR / Blå crop top HÄR / Gul kort t-shirt HÄR (FITNESSFIA15 ger 15% rabatt)

5. Activewear

Efter pandemin har vi blivit vana vid sköna kläder och träningskläderna har använts varje dag – träningkläder som activewear i vardagen är därför en stor trend.

Therese Lindgren Stronger activewear bekväma träningskläder
Beige mjukt set HÄR / Svart set HÄR

Kombinera enkla jordnära färger på träningskläder med din vanliga outfit. Kanske en sportbh under blusen rent av för att snabbt kunna svida om till ett gympass.

Träningskläder i vardagen outfit

activewear träningskläder till vardags
Solglasögon HÄR / T-shirt HÄR / Sneakers HÄR / Sport Bh HÄR / Tights HÄR

Bara för att man har träningskläder på sig så betyder inte det att man är på väg till gymmet!

Under 2021 släpptes flera fina activewear kollektioner, bland annat youtubern Therese Lindgren gjorde ett väldigt lyckat samarbete med Stronger. De släppte tillsammans flertalet plagg som är tänkta att lika väl kunna användas hemma i soffan, på promenaden eller på gymmet. Perfekt för bekväma outfits!

Trender inom träningsredskap och träningsprylar

När det gäller träningsredskap och träningsprylar så går det självklart även trender i dessa områden. Här ser vi mer och mer teknik som kommer in i träningsvärlden för varje år som går.

pulsklocka smart klocka för träning
Garmin Forerunner 245 Music HÄR / Garmin Forerunner 245 HÄR

Träningsklockor har vi sett under ett längre tag nu, men deras funktioner och prestanda utvecklas hela tiden. Klockorna ovan kommer från Garmin. De kan ge dig information kring hur träningen går, hur långt du sprungit, din puls samt mycket mer. De kan till och med hålla koll på din menscykel!

Vill du ha mer information kring smarta träningsredskap så som pulsklockor <— så har jag ett särskilt inlägg om det.

Massagepistol hörlurar
Massagepistol HÄR / Trådlösa hörlurar för träning HÄR

Ett annat populärt redskap som trendat under en längre tid i träningsvärlden är massagepistolen. Med den kan man lätt massera ömma muskler hemma själv med ordentlig kraft. Bra investering för dig som tränar hårt!

Sist ut är kanske det allra viktigaste hjälpmedel vid träning – musiken! Om du länge har gått med samma gamla hörlurar så är det dags att uppdatera sig nu. Precis som allt annat så utvecklas även hörlurar vad det gäller både musikkvalité, batteritid och passform. Mina favoriter för in ear träningshörlurar är Bose QuietComfort Earbuds (Bose Sport hörlurar kan jag dock inte rekommendera).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply