0
blodtrycksmätare test blodtrycksmätning Omron M2
Gravid, Hälsa

Blodtrycksmätare test – blodtrycksmätning hemma med Omron M2 blodtrycksmätare

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar


Gjorde ett litet blodtrycksmätare test med Omron M2 blodtrycksmätare för hemmabruk. Allt fler medicinska tester går idag att göra hemma själv och det ser bara jag som positivt! Det känns väldigt tryggt att jag – som vet att jag har ett lågt blodtryck – kan följa och kolla upp mitt blodtryck själv hemma. Speciellt då jag är gravid och faktiskt har svimmat flera gånger av mitt låga tryck.

Jag valde den enklaste modellen blodtrycksmätare: Omron M2 då den fått bra recensioner och jag tyckte att den var prisvärd (nedsatt just nu). Jag köpte även en örontermometer till bebisen och solkräm bäst i test. Företaget Meds.se är ett onlineapotek med supersnabba leveranser. Jag fick paketet hem till dörren (halleluja!) och kunde följa transporten likt med en Uber-taxi.

hemleverans apotek medicin meds.se

Smidigare än så här blir det inte. Bokade hemleverans gratis (!) och fick paketet från Meds.se nästa dag (det fanns många tider att välja på).

Blodtrycksmätning hemma

Jag har just av anledningen att jag har lågt blodtryck valt att införskaffa en blodtrycksmätare att ha hemma, dels också med anledning av graviditeten. Blodtrycksmätning hemma går smidigt om du har en bra blodtrycksmätare. Omron M2 är otroligt lättanvänd och kostar inte skjortan. Den är snabb och enkel att använda, samt att den ger väldigt exakta resultat som stämmer överens med sjukhusens mätningar. Omron är ett märke som används flitigt inom även sjukvården och inte bara av privata användare.

Högt eller lågt blodtryck?

Lågt blodtryck gravid normalt blodtryck

Mitt tryck ligger väldigt lågt på morgonen, men det är normalt att ha lägre blodtryck då. Lågt blodtryck kan göra att du lättare svimmar och känner dig matt.

Blodtryck är enkelt förklarat det tryck hjärtat avger när det pumpar blodet runt i kroppen. Detta brukar avges med två värden skilda av ett /-tecken. Detta anger över- och undertryck.

Lågt blodtryck då, vad är det? Ett ”normalt” värde är runt 110-130/80. Det är jättesvårt att avgöra vad ett bra värde är för just en person utan att veta något om den då saker som sjukdomar och medicinering kan spela roll.

När blodtrycket är för lågt eller högt betyder ofta det att allt inte riktigt är helt rätt, även om det inte behöver innebära en fara. Ett högt blodtryck kan bero på saker så som kosthållning, rökning och ålder medans ett lågt blodtryck oftast inte har någon riktig orsak. Ärftlighet är en annan stor faktor.

De symptom man kan få på lågt blodtryck är ofta yrsel och svimningskänslor eller svimningar, ofta i samband med att man går från liggandes till ståendes väldigt fort då hjärtat inte har tryck nog att pumpa upp blodet till hjärnan tillräckligt fort. Detta har hänt mig flera gånger.

Högt blodtryck ger mycket vagare symptom och är ofta lätt att det går obemärkt, vilket kan bli farligt då det överanstränger hela kroppen. Huvudvärk och trötthet är några symptom på högt blodtryck.

Omron blodtrycksmätare

Normalt blodtryck kvinna gravid

När jag varit igång så kan mitt blodtryck gå över 110 i övertryck. Jämför med bilden ovan på mitt morgontryck.

Omron blodtrycksmätare är väldigt enkel att använda själv då den har flera funktioner som underlättar för den som inte är tränad att hantera just blodtrycksmätare. Apparaten säger bland annat till om manschetten sitter fel eller om en arytmi finns i blodomloppet, alltså om det finns rubbningar i hjärtats rytm.

Jag har Omron M2 blodtrycksmätare, den enklaste och billigaste varianten och jag är supernöjd. Vill du ha mer finess finns flera andra modeller att välja på, bland annat helautomatiska Omron M3 och den mer avancerade digitala Omron M7.

Kliniska tester har gjorts på den på dessa blodtrycksmätare och de har även en CE märkning, vilket gör att de känns väldigt säkra. En avgörande faktor till att jag valde just denna, framför andra blodtrycksmätare som har liknande egenskaper, var att denna fått väldigt goda recensioner på Amazon.

Slutsats

Hjärtat är ett av de viktigaste – om inte det viktigaste – organen vi har och det är därför viktigt att man ser efter det. Misstänker du att du har ett för lågt eller högt blodtryck så kan det vara livsavgörande. Därför är det viktigt att kolla upp, vilket är mycket smidigt att göra hemma själv. Ta hand om era hjärtan!

Den blodtrycksmätare jag valt kommer från Omron modell M2 och är köpt från Meds.se.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Gustav juni 14, 2023 at 2:09 e m

    Lågt blodtryck är antingen orsakad av b12 brist, laktosintolerans, celiaki

    • Reply Fitnessfia juni 15, 2023 at 5:52 e m

      Källa på det?

    Leave a Reply