0
Billiga hantlar online, bästa hantlarna hemmaträning
Träningstillbehör

Billiga hantlar – 6 bästa modellerna för hemmaträning

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Jag fick en del frågor på mitt senaste inlägg om övningar med hantlar. Några ville veta vilka vikter som är bäst för hemmabruk andra ville veta vart man kan köpa billiga hantlar. Hantlar finns att köpa lite varstans, men är oftast billigare online än i butik. Dessutom finns det ett mycket större utbud av hantlar på nätet, speciellt om du inte bor nära en återförsäljare.

Bästa hantlarna 2021

Under de år som jag tränat på gym (och hemma) har jag provat på de allra flesta typerna av hantlar och vikter. Personligen är jag väldigt förtjust i kettlebells för många typer av träningsövningar men när det kommer till de allra flesta övningarna är ändå vanliga hantlar bäst.

Jag rekommenderar att köpa hantlar som kan byggas på med lösa vikter. Det ger mer flexibilitet i träningen och tar minst plats. Dessa kallas ofta justerbara hantlar.

justerbara hantlar lösa vikter avtagbara silver

Här kan du köpa mina hantlar som jag har på bilden.

Att tänka på när man köper hantlar

Innan du klickar hem hantlar finns det några saker som kan vara bra att tänka på:

  • Pris. Målet med detta inlägg är att ge tips på så billiga hantlar som möjligt till så bra kvalité som möjligt. Vill man köpa flera par hantlar kan det lätt bli dyrt annars.
  • Tyngd. Vilka vikter är det egentligen du behöver för din träning?
  • Grepp. Hur ser en bekväm hantel ut för dig? Här är det bästa att testa sig fram tills man hittar den greppmodell som känns bäst!

Olika typer av hantlar

Fasta hantlar och justerbara hantlar är de vanligaste två typerna av hantlar. Även kettelbells kan räknas som hantlar och vara ett bra tillskott i hemmagymmet. De är också lätta att hitta billigt online.

Att ha hantlar hemma är jättebra för att kunna träna även de dagar då du inte kommer iväg till gymmet. Särskilt nu i dessa tider då det är mer riskfritt att träna hemma.

Vill man inte använda just hantlar kan viktplattor användas istället för hantlar. Har man inte tillgång till något av dessa träningsredskap så kan man även träna med andra saker som väger mycket. Till exempel en vattenflaska eller hink fylld med vatten. Inga ursäkter 🙂

Vilken vikt på hantel ska man köpa?

Hur tunga hantlar du ska ha beror på hur stark du är. Tränar du redan på gym men vill ha ett alternativ hemma så har du förmodligen redan en aning om vilka vikter du brukar använda dig av.

Är du helt nybörjare och vill börja komma igång hemma så kan en bra idé vara att skaffa ett set med hantlar á 1, 3, och 5 kg. Då har du en bra grund att börja med. Kanske kan ett justerbart hantelset passa bra, som det jag tipsade om här ovan?

Allt eftersom du blir starkare kan du sedan investera i tyngre hantlar.

Köpa hantlar online billigt 2021

Här kommer ett gäng tips på bra och billiga hantlar du kan köpa online nu 2021.

1. Justerbara hantlar – tar liten plats

justerbara hantel set billigt

Detta är den typ av hantlar jag generellt rekommenderar till alla. Ovan här ser du en svart variant av de silver som jag har på bilden ovan.

Denna typ av hantel är bra av flera olika anledningar, främst för att de inte tar upp särskilt stor plats i hemmet. Vikten kan justeras med de medföljande viktplattorna, och du slipper köpa ett par hantlar för flera olika vikter. Detta set finns i 15 eller 20 kg.

KÖP HÄR

2. Fasta hantlar i hexagonal form

Billiga hantlar online

Det finns anledningar till att föredra fasta hantlar framför justerbara – och då kan dessa vara ett bra val. En fast hantel är ofta något stabilare och kan bli tyngre än en justerbar hantel. Dessa från Gymstick kommer i flera olika vikter och påminner mycket om de som brukar finnas på gym – bra kvalité och bekvämt grepp helt enkelt!

KÖP HÄR

3. Bekväma hantlar från Casall

3 kg hantlar casall online billigt

Om du inte behöver vikter över 5 kg är dessa från Casall värda att satsa på. De finns från 0,5 kg till 5 kg, och är riktigt bekväma att träna med. Inte nog med att de har ett bekvämt grepp – de har också en mjuk yta som är bekväm att hålla i!

KÖP HÄR

4. Neoprenhantel upp till 10 kg

2 kg biliiga hantlar online

Neoprenhantlar finns även i tyngre vikter – här upp till 10 kg. De är mer bekväma att hålla i än metall-hantlar, får inte händerna att lukta järn och du får även ett något bättre grepp om hanteln. Extra bra grepp är särskilt bra om du tränar cardio med hantlar.

KÖP HÄR

5. Vinylklädda hantlar sexkantiga

små lätta hantlar hemmaträning 2 kg

Denna typ av hantlar använder många för lättare hemmaträning. De är klädda i vinyl och har en sexkantig form – perfekt för alla former av grepp. Med denna typ av hantel kan du lätt göra tex. stabila armhävningar eller andra övningar där du behöver stabilitet. Det är 3,6 kg varianten som är svart, men det finns även fler vikter i andra härliga färger!

KÖP HÄR

6. Lätta hantlar för promenader

hantlar promenad vikter

Tunga megahantlar är inte för alla – ett par lätta snyggt utformade hantlar kanske är mest rätt för dig! Dessa hantlar kommer i 0,5 och 1 kg vikt. De är särskilt utformade för att kunna tas med ut på promenader och löprundor för att ge lite extra resistens till överkroppen. Kan såklart även användas till hemmaträning inomhus!

KÖP HÄR

Träna med hantlar

Att träna med hantlar har många fördelar över att träna utan hantlar. Dels är det ett lätt sätt att göra vanliga kroppsviktsövningar svårare, dels kan hantlar användas i skadeförebyggande syfte.

Många kroppsviktsövningar kan bli tyngre med en hantel. Sit-ups, russian twists och squats är bara några exempel. Behöver du inspiration till övningar med hantlar finns det mängder på internet, och ett gäng inlägg här på min sida.

Hantlar har fördelen över ex. en skivstång att du minskar risken för att belasta kroppen fel och att bygga ojämn styrka. Med en hantel i var hand behöver båda sidor av kroppen jobba lika mycket, vilket ger en jämn styrka. Att träna med lätta hantlar kan också minska skaderisken på fler sätt. Bland annat genom att stärka skyddande muskler i kroppen.

Hantlar och träningsredskap – en historisk tillbakablick

Hantel (dumbbell på engelska), en typ av fri vikt, är ett träningsredskap som används vid viktträning. Den kan användas individuellt eller i par, med en i varje hand. En skivstång (barbell på engelska) är en större (längre) version av samma koncept, som hålls med båda händerna.

Föregångaren till hanteln, halteres, användes i antikens Grekland för att lyfta vikter och även som vikter i den gamla grekiska versionen av ländghopp. En slags hantel användes också i Indien för mer än ett årtusende, formad som en klubba (ser mer ut som en kägla). Detta träningsredskap som används än idag har därför fått namnet ”Indian clubs”. Trots det engelska namnet som indikerar ett indiskt ursprung, kom de så kallade indiska klubborna faktiskt från delar av Mellanöstern. De tidigaste exemplaren är funna i det forntida Persien och Egypten.

Indiska klubbor, indiska käglor, indian clubs
Så här ser Indiska klubbor eller Indiska käglor ut (Indian clubs)

Även idag används dessa historiska hantlar, särskilt i Varzesh-e Bastan-traditionen som praktiseras i zurkaneh av Iran.

Var säljs billiga hantlar?

Att hitta billiga hantlar online kan upplevas lite svårt om man inte vet vart man bör leta. Här nedan har jag samlat mina favoritbutiker. Detta stycke innehåller annonslänkar till flera butiker som säljer hantlar och övriga träningsredskap.

  • Träningsmaskiner.com är en annan online-butik som har ett brett utbud. Klicka här för hantlar och andra smarta träningstillbehör.
  • Bodystore är en av mina favoritbutiker online. Du hittar hela deras utbud av träningsredskap här.
  • Gymgrossisten är mitt sista tips på var du kan hitta billiga hantlar. Hela sortimentet av deras träningstillbehör finns här.

Sammanfattning hantlar

Att det finns flera olika typer av hantlar har du sett här ovan. Faktum är att det finns ännu fler olika typer av hantlar än vad jag täckt i detta inlägg men förhoppningsvis har du nu något bättre koll på hantlar.

Vi har gått igenom hantlarnas historia och du har fått tips på några hantlar som går att hitta online. Trevlig träning!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply