Olika typer av yogabolster och yogakuddar runt, avlångt, litet, stort
Träningstillbehör, Yogakläder

3 Yogabolster som fördjupar din yoga och meditation


Yogabolster är fyllda yoga-kuddar av varierande storlekar som används för att stödja olika delar av kroppen i olika asanas (yogapositioner). Genom att placera ett bolster under knäna kan du maximera nyttan av shavasana (död mans position), en meditativ och reparativ asana som allmänt praktiseras i slutet av en yoga-rutin eller yoga-pass. Lägg ett bolster under nedre delen av ryggen för en stödjande bakåtböjning. Eller på längden längs mitten av ryggen, nacken och huvudet för att öppna hjärtchakrat.

Hos Yogia.se kan du kan hitta mitt yogabolster på bilden och andra varianter som jag nämner nedan.

Vad yoga bolster används till

Yogabolster, liksom andra yoga-hjälpmedel, hjälper till att avlasta din kropp i olika yogapositioner. Yogakuddar finns i olika former och storlekar. Det finns ett yoga bolster för varje behov. Ett yoga bolster bli din bästa vän i den vilande delen yoga. De uppmanar till reflektion inåt samt förser oss med komfort och lätthet under många poser. Låt din kropp att återhämta sig och stretcha ut efter en lång dag på kontoret med yoga övningar med bolster, som skapar en positiv inverkan på kroppen. Exempel på vad man använder ett yogabolster till:

  1. Du kan använda ditt bolster för ersätta ett yogablock om du behöver ett mjukare stöd
  2. I Shavasana kan du placera ett bolster under knäna för en behaglig vila
  3. För att stötta upp fötterna under Shavasana, för att uppleva en känsla av att sväva.
  4. Under Pranayama andningsövningar, och på så sätt öppna upp mer, för att stärka effekten av andningsövningarna.
  5. Ett runt bolster under barnets position för att framhäva kurvan ryggen och till fullo engagera positionen.
  6. Ett cylinderformat bolster i bakåtböjningar tillåter dig att öppna upp överkroppen därmed organ, mage, revben, och hjärta.
  7. Använd ditt yogabolster under meditationen, genom att sitta med bakre delen av rumpan på det i en lotusposition.

Vilket typ av yogabolster ska jag välja

Yogabolster är vanligast i cylindriska eller rektangulära former. Cylindriska kuddar tenderar att vara något högre än rektangulära kuddar, vilket möjliggör djupare öppningar av bröstet och en bra grund för ett stabilt stöd. Skillnaderna mellan de olika typerna är inte stor, så vilken modell du väljer att köpa är helt enkelt en fråga om personlig preferens. Det finns även mindre yogakuddar att sitta på under meditation, dessa är ofta runda och platta. En annan variant är ett yogabolster för nacken som kan vara skönt under många yogapositioner där nacken behöver extra stöd.

Cylinderformat runt yogabolster från Manduka

Cylinderformat runt Yogabolster från manduka ekologiskt

Ett runt/cylinderformat yogabolster är skönt under Shavasana

Cylinderformat/runt yogabolster från Manduka av eQua micro-fiber med fyllning av 30 procent återvunna polyesterfibrer. Bolstret är lätt med sina två kilo och samtidigt en stabil kudde i din yogapraktik. Storleken är 67 cm x 15 cm x 30 cm och det sköna överdraget är tvättbart. Med detta bolster kan du komma djupare in in din yoga, speciellt i övningar som öppnar upp överkroppen. Bolstren finns i olika färger.

Köp ett runt yogabolster här HÄR.

Rektangulärt bolster från Chattra

Rektangulärt yogabolster från chattra med fint mönster

Ett rektangulärt yogabolster från Chattra med fint mönster

Ett rektangulärt yogabolster från Chattra i modern design. Denna avlånga yogakudde finns i olika färger och mönster. Den lilla dekorativa tofsten är pricken över iet i designen. Det här är ett yogabolster som du vill ha framme, vackert och redo att användas när som helst. Tyget är tryckt efter indiska hantverkstraditioner för hand. Bolstret kan användas vid alla typer av yogautövning och är ett perfekt stöd i de flesta yogaövningar. Tillverkat av 100 procent bomull. Yogabolstret väger 2,2 kg och har storleken 67 cm x 30 cm x 15cm.

Köp detta vackra rektangulära yogabolster HÄR.

Bolster i form av en meditationskudde

Meditationskudde bekvämt yogabolster för pranayama och andningsövning

Ett runt och platt bolster är perfekt som meditationskudde

Denna vackra meditationskudde kommer från Chattra och är tillverkad av handtryckt tyg enligt indiskt hantverk. Det här är ett litet yogabolster som finns i flera olika färger och mönster. Bolstret har en söt liten detalj i form av en tofs. Det här bolstret är perfekt för dina andningsövningar och Pranayama. Att sitta bekvämt en längre tid är bland det svåraste med meditation, det här yogabolstret gör det skönare för dig. I de långa yogapositionerna i Yinyoga kan den här yogakudden vara din stöttekudde, i dubbel bemärkelse. Detta yogabolster är så fint att du kan ha det som en fin inredningsdetalj hemma när du inte använder det.

Köp en meditationskudde här HÄR.

Njurformad /halvmåneformad meditationskudde

Meditationskudde njurformad Nytta design

Ytterligare en variant av meditationskudde som är njurformad.

Min njurmåneformade meditationskudde kommer från Nytta design. Jag mediterar ofta på min yogamatta eftersom det förhindrar benen från att glida på trägolvet. Läs mer om min gröna Yogamatta Jade Harmony här. Tillbaka till meditationskudden. Den här typen av halvmåneform är ett bra val om du vill ha något som hjälper dig hålla formen när du mediterar.

Köp den njurformade kudden HÄR

 

Hitta fler varianter på yogabolster HÄR.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply