Billiga hantlar - olika varianter av hantlar.
Träningstillbehör

Billiga hantlar – lista på försäljningsställen online

Jag fick en del frågor på mitt senaste inlägg om övningar med hantlar. Några ville veta vilka vikter som är bäst för hemmabruk andra ville veta vart man kan köpa billiga hantlar. Hantlar finns att köpa lite varstans, men är oftast billigare online än i butik. Dessutom finns det ett mycket större utbud av hantlar på nätet, speciellt om du inte bor nära en återförsäljare. Att ha hantlar hemma är jättebra för att kunna träna även de dagar då du inte kommer iväg till gymmet.

Hantlar och träningsredskap – en historisk tillbakablick

Hantel (dumbbell på engelska), en typ av fri vikt, är ett träningsredskap som används vid viktträning. Den kan användas individuellt eller i par, med en i varje hand. En skivstång (barbell på engelska) är en större (längre) version av samma koncept, som hålls med båda händerna.

Föregångaren till hanteln, halteres, användes i antikens Grekland för att lyfta vikter och även som vikter i den gamla grekiska versionen av ländghopp. En slags hantel användes också i Indien för mer än ett årtusende, formad som en klubba (ser mer ut som en kägla). Detta träningsredskap som används än idag har därför fått namnet “Indian clubs”. Trots det engelska namnet som indikerar ett indiskt ursprung, kom de så kallade indiska klubborna faktiskt från delar av Mellanöstern. De tidigaste exemplaren är funna i det forntida Persien och Egypten.

Indiska klubbor, indiska käglor, indian clubs

Så här ser Indiska klubbor eller Indiska käglor ut (Indian clubs)

Även idag används dessa historiska hantlar, särskilt i Varzesh-e Bastan-traditionen som praktiseras i zurkaneh av Iran.

Var säljs billiga hantlar?

Att hitta billiga hantlar online kan upplevas lite svårt om man inte vet vart man bör leta. Här nedan har jag samlat mina favoritbutiker. Detta stycke innehåller annonslänkar till flera butiker som säljer hantlar och övriga träningsredskap.

 • Bodystore är en av mina favoritbutiker online. Du hittar hela deras utbud av träningsredskap här.
 • Sportamore är en annan online-butik som har ett brett utbud. Klicka här för hantlar och andra smarta träningstillbehör.
 • Gymgrossisten är mitt sista tips på var du kan hitta billiga hantlar. Hela sortimentet av deras träningstillbehör finns här.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Alexandra november 13, 2017 at 1:15 e m

  Om man bor i Sverige så har Rusta ett bra set med ställbara hantlar… 😀

  • Reply Fitnessfia november 17, 2017 at 2:54 e m

   Absolut, detta inlägg handlade dock om vart man kan köpa online. Inte alla har butiker nära eller kanske föredrar att handla på nätet av olika anledningar. Tyvärr är min erfarenhet av Rusta också väldigt dålig kvalitet på det mesta (kan dock inte uttala mig om hantlarna).

  Leave a Reply