0
Snygg kropp diet och träning
Hälsa, Kroppsideal

5 myter kring att få en snygg kropp

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Målet att få en snygg kropp är det många som kämpar med, ibland under stora delar av livet. Jag brukade tro att om min kropp var perfekt så skulle jag bli lyckligare och för den skulle bli perfekt behövde jag straffa den i form med stenhård diet och hård träning.

Jag fick absolut inte gilla min kropp som den var, för då skulle jag släppa taget och därmed tappa kontrollen totalt…

Tänk hur fel jag hade! Dessa negativa föreställningar om att få snygg kropp genom självplågeri är vanliga och påverkar många av oss. De gör oss osäkra, olyckliga och faktiskt ohälsosamma. De får oss hoppa på dåliga lågkaloridieter och att träna sönder kroppen.

Om vi verkligen vill utvecklas, måste vi sluta tro att viktnedgång och en snygg kropp endast uppnås genom att vi plågar oss själva. Här kommer fem vanliga myter om kroppen.

1. Att hata min kropp kommer att motivera mig till att fixa “problemet”

Om detta var sant så hade du redan fixat allt som du tycker behöver fixas. Istället så hatar du bara dig själv ännu mer, eller hur?

Kroppshat är inte motiverande. Det är plågsamt. Det är försvagande. Det får dig att fokusera på dina brister så mycket att de tas ur alla proportioner, det hindrar dig till att leva ditt liv fullt ut.

Sluta.

Den skiten får oss inte att se bättre ut. Det tar våra liv ifrån oss. Du lever bara en gång.

Lev livet fullt ut.

Självhat dåligt självförtroende
Självhat är inte en väg till framgång.

2. Om jag slutar att hata min kropp kommer jag att tappa kontrollen

Att släppa taget om sitt kroppshat betyder inte att man slutar ta hand om sin kropp. Det är tvärt om.

När jag hatade min kropp så började äta efter drastiska dieter som tog alla nödvändiga näringsämnen som gjorde mig hälsosam och stark ifrån mig i ett försök att vara så smal som möjligt. Det var först när jag började gilla och acceptera min kropp som jag började följa balanserade dieter med de näringsämnen min kropp behövde. Och jag har aldrig varit i bättre form.

Vi tar bättre hand om de vi älskar än hatar. Så, släpp taget om hatet. Du kommer förvånas över hur mycket bättre du kommer att må, och se ut.

3. Jag kommer att älska min kropp när den är smal/kurvig/fri från celluliter/etc..

Nej, det kommer du inte. Att gå efter galna dieter kommer kanske till och med få dig ännu mer fixerad över din vikt än någonsin.

Vi har alla hört om de människor som lägger sig under kniven för att rätta till ett mindre “fel”, bara för att sedan bli beroende av plastikkirurgi och till sist har de ”fixat till” så mycket att inte ens deras mamma känner igen dem längre.

Kroppshat är en inställning.

Det spelar ingen roll hur många “fel” du fixar, om du har tränat ditt tänkande att alltid leta efter brister så kommer du att hitta många.

Om du inte tycker om din kropp som den är nu, så är risken stor att du aldrig kommer att göra det.

Hatar min kropp, kroppsfixering, älska sing kropp
Inte smal nog? Inte tillräckligt snygg kropp? Sluta hata din kropp och ge utrymme för hälsosamma resultat.

4. Mitt jobb/förhållande/liv skulle vara mycket bättre om jag hade en snygg kropp

Utseende spelar inte så stor roll som du tror att det gör.

En bra partner kommer inte göra slut med dig för att du har lagt på dig några kilon. Och din chef kunde inte bry sig mindre om du har celluliter. Dina vänner kommer vara där för dig även om acne har lämnat ärr i ditt ansikte.

Det som kan få dom att försvinna, eller tröttna på dig, är inte ditt utseende. Det är den negativa inställningen du har till ditt utseende. Dina osäkerheter och ditt gnäll på din egen kropp. Det kan verkligen förgifta nära relationer.

Du behöver inte se perfekt ut för att lyckas i livet. Du behöver självsäkerhet, uthållighet, passion och viljan att jobba hårt.

Och dessa saker kommer endast från kärlek till sig själv, inte plastikkirurgi eller en dyr ansiktskräm. Även om jag inte på något sätt shamar någon som valt att göra såna val.

5. Min kropp är ful, den är inte normal

I en värld där vi konstant blir överösta med redigerade bilder av modeller och kändisar så är det lätt att känna sig som en utomjording för att man har celluliter, eller porer i huden.

Men porer är normala. Vi alla har dem. Celluliter är något de flesta kvinnor har, och det spelar ingen stor roll. Perfekt vita tänder är få förunnade. Och bröst ska inte sitta precis under halsen!

Varje “fel” du har är helt normalt. En snygg kropp kommer i alla storlekar och former. Låt aldrig någon få dig att tro något annat.

Håller du med?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply