0
Kostillskott

Vad är ginseng bra för? Tips och råd kring intag och effekt

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar


Jag har läst på och studerat kring något du säkert också undrar över: vad är ginseng bra för? Det var i en känd podcast jag först hörde om ginseng som en del vad man i USA kallar för ”smart drugs”* för att förbättra olika områden. I mitt fall handlade det om att jag ville prestera bättre och få bättre minne, något som är en känd ginseng effekt. Jag har tagit ginseng tabletter i ca en månad och här skriver jag lite kring min erfarenhet av detta tillskott.

*Ordet drugs anspelar inte på droger utan översätts till mediciner på engelska.

[aio_button align=”center” animation=”none” color=”green” size=”small” icon=”none” text=”KÖP GINSENG HÄR” target=”_blank” relationship=”nofollow” url=” prozis.com/1n0x ”]

Vad är ginseng?

Ginseng är en rot som framförallt odlas i Nordamerika och Kina. Det är en växt som trivs i lite kallare klimat, vilket gör att den även går att odla i Sverige.

Det finns olika typer av växten:

  • Kinesisk/Koreansk ginseng
  • Sibirisk ginseng
  • Amerikansk ginseng

Vad är ginseng bra för?

Ginseng har använts i årtusenden för att förbättra den övergripande hälsan. Det har också använts för att stärka immunförsvaret och hjälpa till att bekämpa stress och sjukdom.

Vad ginseng är bra för beror på vilken typ du väljer. Det finns nämligen olika typer av ginseng. Jag tar Asiatisk ginseng (från Kina och Korea) som används för stress, glömska, diabetes och manlig erektil dysfunktion. Amerikanska ginseng används för diabetes och för förebyggande av förkylning och influensa. Sibirisk ginseng används för att förhindra förkylningar och influensa och för att minska herpes virus typ 2-infektioner.

Jag tar Koreansk ginseng tillsammans med Ginkgo biloba för att förbättra mitt minne som jag tycker är lite dåligt för en person i min ålder! Jag hörde först om dessa produkter i en av mina favorit pod casts av gurun Timothy Ferriss och blev nyfiken på att prova. Jag har använt båda dessa tillskott för kort tid för att uttala mig helt om effekterna men jag tycker att jag har fått lite mer energi.

Ginseng biverkningar

Sömnsvårigheter och sömnlöshet är den vanligaste bieffekten. Mindre vanliga effekter är huvudvärk, upprörd mage, menstruationsproblem (t ex annorlunda blödning), bröstsmärta och yrsel. En ökning eller minskning av blodtrycket kan också uppstå. Om någon av dessa effekter fortsätter eller förvärras, kontakta din läkare omedelbart.

Allergiska reaktioner är ovanliga men förekommer. Har du olika typer av livsmedelsallergier bör du undvika detta tillskott. Om du får ökade, oregelbundna hjärtslag bör du direkt kontakta sjukvården.

Användning

Ginseng tabletter asiatisk ginseng tillskott minne

Koreanska ginseng tabletter är ett bra tillskott om du som jag vill förbättra minnet.

Själv denna produkt oralt enligt anvisningarna på förpackningen. Ginseng rekommenderas inte till barn.

Ginseng bör inte användas under långa perioder. Asiatisk ginseng bör inte användas i mer än 3 månader åt gången, sibirisk ginseng ska inte användas i mer än 2 månader åt gången och amerikansk ginseng i upp till 1 månad.

Eftersom ginseng har en lätt uppiggande effekt bör inta ginseng tabletter på morgonen och inte nära sänggåendet.

[aio_button align=”center” animation=”none” color=”green” size=”small” icon=”none” text=”KÖP GINSENG HÄR” target=”_blank” relationship=”nofollow” url=” prozis.com/1n0x ”]

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Cosmopolitanstories januari 30, 2018 at 8:54 e m

    Intressant inlägg!

  • Leave a Reply