0
Dålig förlorare tävlingsmänniska
Blogg-tävlingar, Livsstil

Tävlingsmänniska? Så blir du en bättre “dålig förlorare”

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Jag är en riktig tävlingsmänniska och ogillar att förlora. Det har blivit bättre med åldern men jag kan fortfarande vara lite av en dålig förlorare. Oftast är detta inget som märks tydligt på mig men på insidan bubblar besvikelsen. Sanningen är att ingen gillar en dålig förlorare. Här kommer därför några tips till dig som är tävlingsmänniska och vill bli bättre på att förlora.

Det är inget fel med att vara tävlingsmänniska

Det är helt naturligt och mänskligt att dras in i tävlingsstämningen. När det händer kan även de mest mogna människorna bli som förbytta till små barn, som surar och ställer till en scen. Det är inget fel med att vilja vinna, men förluster garanteras att komma i allas väg så småningom.

Jag spelade poker med några vänner i helgen som var och kom tvåa. En jättebra placering så klart men besvikelsen kändes ändå. Efter det läste jag lite olika artiklar om hur man blir bättre om man är en dålig förlorare.

Tips för att bli en bra förlorare

  1. Gratulera vinnaren direkt. Detta är ett bra sätt att ta bort fokus från dig själv och erkänna dig besegrad. Om du börjar tjafsa om tävlingsregler eller sura över egna misstag du gjort kommer du framstå som en otrevlig person. Med tillräcklig övning kanske du till slut kan glädjas åt att andra också får vinna ibland.
  2. Sätt det hela i perspektiv. När du fastnar i känslor av förlust kan det vara lätt att glömma att det finns en värld som fortfarande pågår även efter att du förlorat. Det kan kännas som att hela världen vilar på att du vinner, men så är det ju inte eller hur?
  3. Förflytta dig från situationen. Antingen om det är rent fysiskt eller mentalt. Tänk på något trevligt, eller förflytta dig i rummet och börja göra något annat – kanske prata med dina vänner.
  4. Kom ihåg varför du spelar överhuvudtaget. Är det verkligen bara för att vinna du spelar? Kan det vara så att du även tycker att det är roligt att umgås med dina vänner etc? Tänk på att du kanske får frisk luft, trevliga samtal och har roligt.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply