0
Hur blir man snygg om att känna sig vacker
Livsstil

Att känna sig snygg är ett val som handlar om inställning

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Känner du dig snygg? Är svaret ja så är det bara att gratulera. Inte? Då är det dags att tänka om. I många år trodde jag att skönhet kom utifrån och minsta viktuppgång kunde få mig att känna mig ful. Det är lätt att beskylla skönhetsmagasin och media för utseendefixeringen som råder, men sanningen är att bara du är ansvarig för hur du tycker och känner om dig själv.

Hur blir man snygg?

”Hur blir man snygg?”. Den sökningen görs ungefär 500 gånger per månad på Google.se. Sökfrasen ”känner mig ful” söker svenskar på 250 gånger per månad.

Som fitnessbloggare är en av mina största rädslor att jag bidrar till att andra människor känner sig fula. Jag postar före- och efterbilder och bilder på min tränade kropp i solnedgången. Jag postar naturligtvis den bästa bilden av kanske 5-20 st och lägger på snygga filter.

Men, ska sanningen fram så kan vi alltid känna oss fula, det handlar om inställning snarare än om hur vi ser att andra ser ut. För visst kan jag, precis som alla andra, se bilder på Instagram och i skönhetsmagasin och slås av hur snygga andra är. Förut kunde det dra ner mig men idag känner jag mer: ”snygg hon är, kul för henne”, utan att känna mig själv ful för det.

Så hur blir man snygg då? Svaret sitter på insidan. Känslor är våra egna skapelser. Produkterna av vad vi exempel tycker om någonting som har hänt eller vad någon har sagt. Läs det igen – känslor är inte resultatet av något som hänt och det är inte en produkt av vad någon annan har sagt eller gjort. De är en produkt av hur vi själva känner oss kring något som hänt. Ingenting och ingen kan få dig att känna något. Det är du, och bara du, som bestämmer vad du ska tycka, och därmed, vad du ska känna.

Bestäm dig för att känna dig vacker

Känna sig snygg och vacker

Jag kommer ihåg hur min syster en gång stod framför spegeln och sa ”fan vad snygg jag är”. Min nästan tonåriga systerdotter hörde och verkade tycka att det var spännande men lite konstigt. En vuxen person som är nöjd med sig själv?

Att känna sig vacker är verkligen ett val du kan göra. Du måste ändra hur du tänker. För att du, oavsett vad du tänker, ​​har rätt. Om du tänker att du är ful, känner du dig ful och fungerar som om du vore ful. Det får konsekvenser som att du väljer bort bikini och istället står påklädd ”i vassen” (usch vad jag hatar det där uttrycket). Det betyder att du hindrar dig själv från framgångsrika romantiska relationer och kanske även kompisrelationer. Inte bra. Det blir till en tung ryggsäck med onödig smärta och osäkerhet.

Den goda nyheten är att om du tror att du är vacker, kommer du att känna dig vacker och fungera som om du är vacker. Du kommer att bära din bikini med stolthet, vara öppnare i dina relationer och ta makten över ditt eget liv. Du får mer självförtroende, och troligtvis mycket roligare i livet.

Jag bor i Brasilien och där finns en helt annan kroppskultur. Du ser alla kvinnokroppar i allt från stringbikini till tighta klänningar och korta shorts. Även om det finns en stor skönhetshets även där, finns det utrymme för att kroppar ser olika ut. Att skönhet ser olika ut.

Att ta kontroll över sina tankar

Ta kontrollen över sina tankar
Att ta kontrollen över sina tankar betyder inte att förbjuda vissa tankar

Det första steget är att vara mer medveten om dina tankar. Du måste ifrågasätta dem. Varje gång du tänker något liknande med ”jag är ful,” avvisar inte tanken eller acceptera den som en sanning. Fråga istället varför. Varför tycker du att du är ful? Vad är skönhet egentligen? Det oöverkomliga fysiska idealet som främjas av media? Varför är det så viktigt att överensstämma med samhällets omöjliga standarder?

Skönhet handlar inte om att passa in i ett visst ideal eller en stereotyp. Det handlar om att acceptera och omfamna vem du är. Skönhet är inte extern validering. Det är internt. Den finns i dina övertygelser. När du förstår att du kan ändra dem, kan du förändra hela livet och ta det dit du vill. Du kan välja att se dig som ful, eller välja att se den fantastiska och vackra människan du är. Det är upp till dig.

Gör ett smart val!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Majsan november 5, 2021 at 3:42 e m

  Hej!
  Intressant artikel men jag håller inte riktigt med.
  Har utsatts för psykisk misshandel och det är inte något som bara går att tänka bort sådär. Jag skulle så gärna vilja känna mig fin någon dag. Eller någon timme för den delen.
  Jag gömmer mig inte i vassen utan badar i en svindyr bikini som jag oftast inte gillar (dåligt utbud och dyrt i min storlek). Men det krävs enorma mängder energi att gå och bada. Ibland även tårar. Folk kan vara så grymt elaka med blickar.
  Jag har sakta börjat träna lite för jag mår bra av det. För min skull. Börjar acceptera min kropp som den ser ut men önskar att jag kan få känna att jag strålar någon gång. Inifrån och ut.

  • Reply Fitnessfia november 5, 2021 at 4:15 e m

   Hej Majsan!

   Jag tror faktiskt att du kommer att känna dig fin någon dag och få känna att du strålar. Inifrån och ut. Jag har fått jobba mycket med min självbild och hade under tonåren ätstörningar. Men när vi jobbar med oss själva så växer vi.

   Ta hand om dig, och kul att du börjat träna för att du mår bra av det. Det är den absolut bästa och mest hållbara anledningen till att träna.

   Med vänlig hälsning,
   Fitnessfia

  Leave a Reply