0
ambassadör icaniwill samarbete
Träningskläder

ICANIWILL samarbete: så blir du ICANIWILL ambassadör

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

I slutet av 2018 blev jag ICANIWILL ambassadör efter att ha gjort några mindre samarbeten under 2017. Jag har med andra ord skrivit om I Can I Will produkter på bloggen, och tidigare Instagram, i hela 5 år.

Jag får många frågor om hur man blir ICANIWILL ambassadör och startar ett samarbete. I det här inlägget tänkte jag dela med mig av mina erfarenheter av att vara en del av ICIW familjen.

Du får även information från min Influencer manager hos ICIW, som heter Tess, om hur du själv kan få till ett collab.

Hur tar man kontakt med ICANIWILL?

ICANIWILL ambassadör samarbete
Så här kan det se ut när man gör ett samarbete. Här är jag och min syster under en fotografering.

Om du vill starta ett samarbete och se om du kan bli ICANIWILL ambassadör tar du kontakt med märket via collab@icaniwill.se

Vad säger man då?

Precis som på en arbetsintervju gäller det att sälja in sig själv om du vill göra ett ICANIWILL samarbete.

Exempelvis skrev jag så här 2017 när jag först kontaktade ICANIWILL:

Hej! Sofia heter jag och driver bloggen fitnessfia.com. Jag har över 4000 besökare på bloggen i månaden och över 3000 följare på Instagram.

Mycket har hänt sedan dess och numer har jag över 80 000 besökare på bloggen och jag har helt slutat med Instagram, även om jag har drygt 10 000 följare kvar där.

ICANIWILL collab
I början av mitt samarbete med ICANIWILL, här på fitnessfestivalen 2018 och 3 månader efter jag födde min dotter Alia. Mycket har hänt sedan dess!

Allra lättast att få till ett samarbete med I Can I Will är om du kan visa upp ett exempel på hur du lyft fram varumärket.

Innan jag fick till ett ICANIWILL samarbetet hade jag fotat och skrivit en recension om deras träningstights på bloggen. Jag hade dessutom haft med ICANIWILL träningskläder på många av mina Instagram-bilder.

Det fanns med andra ord redan ”bevis” för att jag redan gjorde ett bra jobb med att vara en ambassadör för ICIW.

ICANIWILL samarbete
Ett av mina senaste exempel på samarbete är när I Can I Will släppte Mercury kollektionen. Då fick jag hjälp av min syster att testa kläderna. Så kul!

Intervju med Tess Widenberg, Influencer manager ICANIWILL

Tess blev min Influencer manager i slutet av 2021 när hennes företrädare slutade. Det är Tess jag kontaktar när jag behöver hjälp med något eller har några frågor.

Tess hör varje månad av sig till mig med en brief där vi fastställer hur samarbetet ser ut den aktuella månaden.

Ofta handlar det om vilken vinkel, vilka produkter som ska lyftas fram och om det finns några särskilda kampanjer till mina läsare/följare.

Vad är kraven för att bli ICANIWILL ambassadör?

Vi samarbetar med stora som mindre influencers. Det viktigaste är att du har ett bra engagemang i dina kanaler och att du är entusiastisk över våra produkter.

För att samarbetet ska bli så bra som möjligt gör vi en bedömning av varje ansökan.

Känner du att du skulle passa som ambassadör är du välkommen att kontakta oss på collab@icaniwill.se

Vad står ICANIWILL family för?

I Can I Will samarbete
Så här kan det också se ut: här testar jag alla varianter av ICANIWILL shorts!

Beskriv ICANIWILL-familjen och vilket mindset man behöver ha för att bli ambassadör

ICANIWILL har alltid känt starkt för att vara den du är och inte skämmas för det. Det är det bästa sättet att visa verklig styrka.

Vi har skapat ett nytt varumärkeskoncept, Wear You, där målet är att ge alla möjlighet att träna på sitt eget sätt, göra sin egen grej, vara sig själva och bära sig själva.

Att vara du och Wear you är viktigt i ditt dagliga liv och vi vill att du hjälper oss att påverka dina följare att göra just det, bära sig själva.

Använd gärna min ICANIWILL rabattkod FITNESSFIA20 KLICKA HÄR

Mina kommentarer: på grund av pandemin har det inte varit några fysiska träffar med ICIW family, men det har tidigare getts möjlighet att vara med på mässor, få förhandstitt på kollektionerna och att bli inbjuden till produktsläpp & fester.

Hur många följare måste man ha?

Vi har ingen riktigt gräns på hur många följare du måste ha för att bli en ambassadör hos oss. Det beror mer på vad för typ av flöde du har och hur ditt engagemang ser ut.

Varför kräver ni att ni är att era ambassadörer är över 18 år?

Enligt lagen  får vi inte rikta direkta köpuppmaningar till barn under 18 år. Det gäller i alla typer av medier 

Vad erbjuder ni till era ambassadörer?

Våra samarbeten ser lite olika ut beroende på flera olika faktorer. Exempelvis har Sofia, Fitnessfia, varit ambassadör och en del av ICANIWILL familjen hos oss i hela fem år och vi har ett väl etablerat samarbete.

Fitnessfia har över 80 000 läsare varje månad på bloggen och det är en exponering som vi uppskattar. Sofia har exempelvis en exklusiv ICIW rabattkod till sina följare och kontinuerlig tillgång till våra nya produkter.

Villkoren för ett sådant samarbete ser annorlunda ut än för dem som är nyblivna ambassadörer hos oss. Återigen görs en bedömning i varje enskilt fall och erbjudandet formas därefter. 

Hur kontaktar jag ICANIWILL för collab?

Skriv ett mail till collab@icaniwill.se och berätta om dig själv, vilken marknadsföringsplattform du har (Instagram/Tiktok/Youtube/Blogg/podd etc) samt bifoga gärna statistik.

Använd gärna min ICANIWILL rabattkod FITNESSFIA20 KLICKA HÄR

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply