0
Helvita träningsskor nike vita skor adidas
Träningskläder, Träningsskor

Snygga vita träningsskor 2023 + hur du rengör vita skor

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

Vita sneakers och träningsskor är kanske den allra populäraste skotypen idag, både för män och kvinnor. Det är något stilrent och klassiskt över ett par vita träningsskor. Idag tänkte jag tipsa om några av de snyggaste modellerna av vita träningsskor för kvinnor som finns på marknaden 2021. Det kommer även en liten guide på hur du kan hålla dina vita skor rena.

Trenden med vita träningsskor, sportskor och löparskor

Trenden med vita träningsskor har exploderat och vi har helt plötsligt glömt att mamma alltid sa ”vitt är så smutsgrant”. Även om helvita träningsskor kräver visst underhåll, är det ju sååå snyggt. Det känns härligt vårigt/somrigt och fräscht med ett par riktigt snygga vita löparskor, träningsskor eller sportskor. Använder du dina vita träningsskor inomhus på exempelvis gymmet så slipper du smutsen och håller dina vita skor finare längre.

Rengöra vita skor

Det kanske största problemet med vita träningsskor är att hålla dem rena. Som tur är så kan man tvätta dem och fräscha upp dem, mer om det allra sist i inlägget.

Rengöra vita skor i tvättmaskinen

Nike helvita träningsskor

Nike är kanske den mest kända skotillverkaren för just träningsskor. De gör både träningsskor och vardagliga sneakers i allas vår favoritfär – vitt.

Nike löparskor vita

Nike har flera modeller av vita träningsskor, som dessa två.

Nike vita träningsskor
Nike löparsko Downshifter HÄR / Nike vita skor ZoomX flyknit HÄR

Den första (till höger) varianten är vit med silvriga detaljer. Det är en fantastisk löparsko som har ett bra pris och snyggt utseende. Lätt, mjuk och väl dämpad gör denna sko riktigt bekväm under löpturen.

Den andra (till vänster) varianten är dyrare och passar dig som redan älskar löpningen. Även denna är lätt och bekväm, och kan ge extra kraft i varje löpsteg.

Vita Nike sneakers

Ett par vita sneakers kan användas både i vardagen och vid träning.

Airforce vita nike air max vita sneakers Nike
Vita Nike Air Max skor HÄR / Nike vita skor Air force HÄR

Nike Air Max är kanske den mest kända vita sneakern. Med sin träningsinspirerade look, synliga dämpning och ultimata komfort så får du en både bekväm och snygg sko.

Nike Air Force är också en klassisk vit sneaker. Den är mindre träningsinspirerad men precis lika bekväm som Air Max. På Nikes hemsida har du även möjlighet att designa din egen Air Force!

Vita skor för promenader och terräng

Om du gillar att vara ute i skog och natur på löprundor eller promenader kan en trail-sko vara rätt för dig. Den ger barfotakänsla och får dig att öva upp balansen.

merrell träningsskor kvinnor
Vita träningsskor Merrell HÄR

Merrell är ett populärt friluftsmärke som även tillverkar skor. Dessa är lätta och bekväma och passar många sorters träning. Med den tunna sulan känner du lätt marken du går på, vilket både är mysigt och stärkande för kroppen. Barfotakänsla utan riskerna med att gå barfota!

Vita träningsskor

Det finns många olika träningsskor på marknaden idag, vad sägs om dessa?

Adidas helvita skor träningsskor
Runfalcon Adidas vita skor HÄR / Vita skor Adidas x9000L2 HÄR

Skorna till höger är perfekta för all typ av träning, så väl löpning som inomhusträning. Adidas är bra på att göra träningsskor, så därför kan du lita på att dessa har både bra passform och kvalité. Veganska.

Även skorna till vänster är från Adidas. De är bäst utformade för löpning med sin luftiga ovandel och dämpande sula. Även dessa skor är veganska.

Vita tennisskor

Tennisskor är särskilt utformade för träning på hårt underlag. De passar bra om du tränar tennis eller har träningar på hårda ytor.

Vita tennisskor nike
Nike tennissko Air Max Vapor Wing HÄR / Nike vita tennisskor Vapor Lite HÄR

Nike Court Air Max till vänster är en snygg och stilren tennissko. Ytan på skon är lite off-white, det tillsammans med den platta sulan ger skon lite av en retro-känsla

Nike själva beskriver Nike Court Vapor (höger) som en racerbil. Den har tekniska underverk ”under huven”, bland annat genom en fantastisk dämpning. För att skon ska sitta så bra som möjligt har den ett fyrpunktsbälte för foten inspirerat av just racerbilar. Dessutom är skon väldigt snygg!

Rengöra vita träningsskor

Hur gör man då för att hålla sina nya vita skor sådär härligt vita?

Rengöra vita skor för hand eller i tvättmaskinen

Användning av vita skor

Självklart är det allra bästa för skorna att endast använda dem inomhus om man vill hålla dem vita. Dock är vita skor så pass fina att vi ofta även vill använda dem utomhus. Oavsett vart du använder dina skor kommer de dock bli smutsiga så småningom.

Handtvätta vita skor

Det allra bästa sättet för att rengöra skor skonsamt är genom att handtvätta dem. Se till att ta i tu med fläckar direkt när de uppstår för att de ska vara lätta att få bort.

Varje dag – torka av skorna

För att se till att värre fläckar inte sätter sig är det bra att göra det till rutin att torka av skorna varje gång du använt dem klart. Då får du lätt bort vägdamm och smuts som riskerar att missfärga skon. Då har du också möjlighet att kolla efter värre fläckar.

Vid fläckiga skor – rengör med bikarbonat och vinäger

Ett gammalt väl beprövat husmorstips som verkligen fungerar är att tvätta med en pasta av bikarbonat och vinäger.

Blanda bikarbonat med lite vatten och någon droppe vinäger till en pasta. Gnugga försiktigt på pastan med en mjuk tandborste där fläcken är. Skrubba bort fläcken, torka av pastan och låt skorna torka.

Vid fläckar på skor – rengör med blekmedel

Om bikarbonat-pastan inte får bort fläckarna kan du istället testa med blekmedel.

Blanda ut blekmedlet med vatten, vanligtvis 1 del blekmedel till 5 delar vatten (läs på förpackningen). Använd en tandborste och skrubba hela skons yta för att få ett jämt resultat. Skölj och torka bort överflöd, låt torka.

Tvätta vita skor i tvättmaskin

Om skorna är allvarligt missfärgade och fläckiga kan du tvätta dem i tvättmaskin. Det är dock inte helt riskfritt så se till att du kan tvätta dina i maskin och följ anvisningarna noga.

Husmorsknep rengöra vita skor husmorstips

Är du rädd om skorna är det bättre att lämna in dem till kemtvätt eller att tvätta själv för hand i ett handfat.

  1. Ta av skosnören och tvätta dem separat. Lägg skorna i en tvättpåse.
  2. Lägg dem i maskinen och tillsätt tvättmedel. Du kan använda tvättmedel för vittvätt.
  3. Tvätta skorna på ett skonsamt program, ex. ylle i kallt vatten.
  4. Låt torka.
  5. Har skorna delar av läder? Se till att fetta in dessa igen för att undvika sprickor.

Sammanfattning vita träningsskor

Nu har du förhoppningsvis fått tips på både snygga träningsskor att köpa och hur du ska hålla dem rena. Ta hand om dina skor så kan du ha dem länge, bra för både plånboken och miljön!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply