Kritik Influencers of Sweden Linda Hörnfeldt
Livsstil

Att vara influencer kräver stöd från andra personer i din bransch #jagärinos

Att vara egenanställd är ensamt, att vara bloggare kan vara ännu mer ensamt. Även om de flesta jag möter är positivt inställda till att jag faktiskt har bloggen som mitt jobb, är det en hel del som rynkar på näsan. Tjänar du pengar på att blogga – varför då? Det är väl inget riktigt jobb? Kritiken som kommer ibland gör att man som influencer behöver stöd av andra som förstår. Nätverket Influencers of Sweden har nu blivit kritiserat av flera av våra arbetsgivare, de som sitter på andra sidan och förser oss med jobb. En kritik som är helt obefogad. Jag står därför upproret och tar tydligt ställning för #jagärInoS.

Vad är Influencers of Sweden (InoS)?

Influencers of Sweden är en medlemsorganisation för bloggare, Youtubers och andra influencers. Man skulle kunna säga att det är en fackorganisation för Influencers. Gemensamt för de flesta medlemmarna är att de har tagit sin blogg eller influencer-kanal från hobby till inkomstkälla. En väg som både kan vara lång och tuff. Jag är ny medlem i nätverket men medlemskapet har redan gett mig oerhört mycket.

Varför jag behöver InoS

Jag startade fitnessfia.com utan att veta särskilt mycket om branschen. Även om jag hade en ambition av att så småningom kunna leva på min hobby, hade jag inte de rätta kunskaperna för att ta min blogg till nästa steg. Det var där InoS kom in. Förutom att skriva informativa artiklar fick jag även tillgång till en facebook-grupp. I gruppen har jag lärt mig oerhört mycket om allt från hur man tar betalt, till hur inlägg ska annonsmärkas. Vi i gruppen kan stötta varandra, för ärligt talat kan det vara ganska ensamt att jobba som influencer. Du är ofta själv i tuffa förhandlingar mot stora företag och utsätts även för kritik från alla möjliga håll. InoS är mina kollegor och jag behöver dem.

Fler artiklar om kritiken mot Influencers of Sweden

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply