0
Bästa stepmaskinen Abilica CoreStep 360 vs Abilica MiniStep 2.0
Träningsredskap

Bästa stepmaskinen: Abilica CoreStep 360 vs Abilica MiniStep 2.0 (jag har testat båda!)

Inlägget bunda innehåller reklam i form av annonslänkar

En trappmaskin, eller stepmaskin, är ett fantastiskt verktyg för att träna cardio hemma. Du kan använda den framför tvn eller datorn, samtidigt som du jobbar eller tittar på din favoritserie. Men med många olika trappmaskiner att välja på kan man lätt bli förvirrad. Så jag bestämde mig för att testa två av de mest populära stepmaskinerna: Abilica CoreStep 360 och Abilica MiniStep 2.0 – i en duell för att se vilken som är bästa trappmaskinen!

Det här inlägget är skrivet i samarbete med bodystore.com där båda produkterna är köpta. Alla åsikter är mina egna och har inte påverkats av företaget.

Köp Abilica CoreStep 360 HÄR

Köp Abilica MiniStep 2.0 HÄR

Varför stepmaskin?

En stepmaskin är ett effektivt träningsredskap som kan användas i ett minigym hemma. Förutom att förbättra konditionen bygger träningen också muskler. En stepmaskin ger alltså en helkroppsträning utan att stora ytor krävs.

Detta gör att du kan stärka och tona flera muskelgrupper samtidigt, inklusive ben, rumpa, rygg och mage.

Regelbunden användning av en stepmaskin kan förbättra din kondition. Det konstanta stegandet hjälper till att öka hjärtfrekvensen och förbättrar din uthållighet.

Stepmaskiner är dessutom utmärkta för kaloriförbränning. Slow steady cardio, eller lågintensiv konditionsträning, hjälper till att förbättra din metabolism och ökar förutsättningarna för att gå ner i vikt.

Utöver det är trappmaskiner ett bra träningsalternativ för dem som har problem med lederna. Steppandet ger en intensiv träning utan att lägga för mycket belastning på knän, höfter och vrister. Det är alltså en mjukare träning än exempelvis löpning.

Något som jag verkligen gillar med stepmaskiner är att de vänder sig till alla träningsnivåer. Jag, som är relativt vältränad blir helt slut efter en timme på trappmaskinen. Eftersom du själv anpassar hastigheten efter din konditionsnivå, passar dessa maskiner både dig som är vältränad och dig som är nybörjare.

Många stepmaskiner är dessutom kompakta och lättanvända. De tar inte upp mycket plats och är perfekta för hemmabruk.

Hur använda stepmaskin?

Stepmaskin framför datorn tvn
Med ett höj- och sänkbart skrivbord kan du göra din arbetsstation till en träningsplats också! Här med Abilica MiniStep 2.0. KÖP HÄR

Jag tycker att stepmaskiner bäst används framför någon typ av skärm. Jag brukar själv använda min framför mitt höj- och sänkbara skrivbord. Det är ganska svårt att utföra jobb som kräver stor koncentration, men det går alldeles utmärkt att göra mindre krävande uppgifter som att svara på mail.

Många använder trappmaskinen samtidigt som de kollar på sin favoritserie.

Bästa trappmaskin för hemmabruk

När jag var i behov av en stepmaskin var jag minst lika förvirrad som du säkert är. Med så många produkter på marknaden, men olika funktioner, till olika priser, kändes det omöjligt att välja. I slutändan trattade jag ner till stepmaskiner från Abilica eftersom det är ett märke med bra recensioner.

Men när jag senare upptäckte att de har två helt olika modeller blev jag ännu mer förvirrad. Vad som återstod var bara att klicka hem dem båda och testa. Jag har ju trots allt fördelen att jobba med det här, och då vill jag också kunna bidra med min kunskap.

Sagt och gjort klickade jag hem båda produkterna från bodystore.com.

Vad är skillnaden mellan Abilica CoreStep 360 vs Abilica MiniStep 2.0?

Den största skillnaden är i hur maskinens stegprocess funkar. Abilica MiniStep 2.0 är en traditionell trappmaskin, som trampar upp och ner, medan Abilica CoreStep 360 är en trappmaskin där du trampar snett åt sidan.

Vad innebär då denna skillnad för träningen? Detta är en ganska avgörande skillnad faktiskt. Anledningen är att du delvis tränar olika muskelgrupper. Vi kommer att gå mer in på detta i recensionerna nedan.

Abilica MiniStep 2.0 recension

Abilica MiniStep 2.0 recension bästa trappmaskinen för hemmet
Jag är väldigt förtjust i Abilica MiniStep 2.0 som är praktisk och mycket lätt att använda. Dessutom tar stepmaskinen minimalt med plats! KÖP HÄR

MiniStep 2.0 från Abilica är en enkel och kompakt stepmaskin som är oerhört lätt att använda. Detta är ett träningsverktyg som passar från nybörjare till avancerad nivå.

Abilica MiniStep 2.0 funktioner

 • Abilica MiniStep 2.0 är en minimalt utformad stepmaskin, men med solid konstruktion. Den är utmärkt för uppvärmning och snabba träningspass.
 • Abilica MiniStep 2.0 är en liten stepmaskin som är utrustad med motstånd i form av dubbla hydraulpumpar.
 • Trots sin mindre storlek erbjuder Abilica MiniStep 2.0 en robust och effektiv träning för både över- och underkroppen.

Stepmaskinen har en liten inbyggd dator som visar följande information:

 • Tid
 • Antal steg
 • Kaloriförbrukning
Abilica ministep 2.0 recension
Några olika metrics för träningsdata visas på den lilla analoga displayen. Jag ska vara ärllig och erkänna att jag aldrig använder den.

Observera att trappmaskinens maximala användarvikt är 100 kg.

Fördelar

Abilica MiniStep 2.0 är perfekt för snabba träningspass medan du njuter av din favoritserie. Den är även idealisk för att värma upp kroppen före ett intensivt träningspass.

Tack vare sin lilla storlek och lätthanterlighet tar den här stepmaskinen inte upp mycket plats och kan smidigt förvaras när du är färdig med din träning.

MiniStep 2.0 kan användas av individer som väger under 100 kg. Detta gör den tillgänglig för en bred användargrupp.

Nackdelar

Trots alla dess fördelar, kan vissa användare tycka att Abilica MiniStep 2.0 inte ger lika intensiv träning som större träningsmaskiner. Detta är ett avkall man får göra för att istället få en kompakt träningsmaskin som lätt kan städas undan i en garderob eller liknande.

En annan nackdel är att det inte går att ställa in motståndet.

Låt oss nu titta vidare på nästa trappmaskin Abilica CoreStep 360:

Abilica CoreStep 360 recension

Abilica CoreStep 360 recension trappmaskin hemma
Abilica CoreStep 360 är fantastisk om du även vill träna mage och rumpa. Den största skillnaden mot Ministep 2.0 är att du trampar åt sidan. KÖP HÄR

Abilica CoreStep 360 är en innovativ trappmaskin från Abilica som är utformad för att förbättra kondition samt stärka säte, lår och ben. Det är ett utmärkt val för dig som vill ha en utmanande och effektiv träning hemma.

Abilica CoreStep 360 funktioner

 • Abilica CoreStep 360 ger en intensiv träning för hela kroppen, inte bara benen.
 • En unik egenskap hos Abilica CoreStep 360 är att den kan användas från båda hållen, vilket tillåter för olika träningsvarianter.
 • Med en vikt på endast 12 kg och mått på 51x33x27 cm är CoreStep 360 en kompakt och lättanvänd maskin, idealisk för hemmabruk.

Trappmaskinen har en dator som visar nödvändig träningsinformation:

 • Tid
 • Antal steg
 • Kaloriförbrukning
Abilica CoreStep 360 recension stepmaskin
Displayen på denna trappmaskin, precis som på Ministep, är väldigt oimponerande. Jag sätter aldrig igång den ens.

Abilica CoreStep 360 kan användas av individer som väger upp till 100 kg, vilket gör den lämplig för en stor användargrupp.

Fördelar

Abilica CoreStep 360 kombinerar fördelarna med en stepmaskin med core-träning, vilket ger en komplex träning för hela kroppen. Detta gör träningen både effektiv och underhållande!

Core-muskulaturen i ryggen och de sneda magmusklerna får träning samtidigt som benen. Detta ger en balanserad och helhetsinriktad träning.

Abilica CoreStep 360 är designad för att förbättra din kondition och styrka. Träningen kan anpassas efter din personliga konditionsnivå och styrka.

Nackdelar

Trots sina många fördelar kan Abilica CoreStep 360 vara lite klumpigare att flytta runt. En annan nackdel är att det inte går att ställa in motståndet.

Abilica CoreStep 360 vs Abilica MiniStep 2.0

Låt mig sammanfatta denna jämförelse mellan Abilica CoreStep 360 och Abilica MiniStep 2.0.

Abilica CoreStep 360 vs Abilica MiniStep 2.0
Vilken stepmaskin är bäst i test? Det beror lite på.

Träningsintensitet

Båda maskinerna ger en bra träning, men Abilica CoreStep 360 tränar fler muskelgrupper jämfört med MiniStep 2.0. Trots det väljer jag ofta MiniStep 2.0 när jag kör en workout framför datorn. Detta för att jag tycker att CoreStep kräver lite mer balans än MiniStep, och när jag jobbar vill jag fokusera på jobbet inte på balansen.

Både Abilica CoreStep 360 och Abilica MiniStep 2.0 är användarvänliga, funktionella och av bra kvalitet.

Portabilitet

Det är ingen jättestor skillnad mellan MiniStep 2.0 vs CoreStep 360 när det kommer till storlek, lätthet att förvara och att ta med trappmaskinen. Bådas lätta och kompakta design gör dem perfekt för dig som vill träna på olika platser.

Pris

MiniStep 2.0 är mer prisvärd jämfört med CoreStep 360, vilket gör den till ett utmärkt val för dig som vill ha en nybörjarmaskin till ett bra pris. För närvarande 1899 kr mot 1299 kr. Det är trots allt 600 kr skillnad.

Jag tycker jag inte att det finns skäl att betala extra för CoreStep 360 om det inte är så att du verkligen vill fokusera på rumpa och mage. Personligen gör jag det hellre med styrketräning och fokuserar på cardio när jag använder min stepmaskin.

Funktioner och inställningar

Båda maskinerna samma typer av inställningar och display. Tyvärr går inte motståndet att ställa in på någon av maskinerna. Trots det får du en väldigt bra workout, även om du är vältränad. Tro mig!

Den stora skillnaden i funktioner är att du kan använda Abilica CoreStep 360 åt båda hållen, dvs upp och ner och vanligt. Detta ger en liten skillnad, då du får ett större steg på ena sidan jämfört med den andra.

FAQ: Vanliga frågor

Här svarar jag på några vanliga frågor som dykt upp i samband med att jag skrivit detta inlägg. Hoppas att svaren kan vara till hjälp i din beslutsprocess.

Är Abilica stepmaskiner lätt att montera?

Ja, det krävs i princip ingen montering alls. Det enda du behöver göra är att ta bort skyddsplasten och att sätta in batterier i displayen.

Kan Abilica trappmaskiner användas av människor i alla åldrar?

Ja, absolut! Tänk dock på att det krävs en viss balans för att använda dessa maskiner utan stöd. Stå gärna nära en vägg när du använder en stepmaskin första gången. Om du är äldre eller har dålig balans kan det vara värt att överväga en annan typ av maskin, exempelvis en crosstrainer, med handtag.

Har Abilica stepmaskiner olika träningsprogram?

Nej, tyvärr inte. Detta är dock inget jag känner att jag saknar. Målet är att trampa på och du kan alltid justera intensiteten själv genom att dra ner eller upp på tempot.

Vilken trappmaskin ska du välja?

Valet mellan Abilica CoreStep 360 och Abilica MiniStep 2.0 beror till stor del på dina individuella träningsmål och budget. CoreStep 360 ger en mer intensiv träning och har mer avancerade funktioner, men MiniStep 2.0 är enklare och mer prisvänlig.

Köp Abilica CoreStep 360 HÄR

Köp Abilica MiniStep 2.0 HÄR

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply