Kari traa underställ ull rose, långkalsonger ull, fleece kari traa
Träningskläder

Kari Traa underställ i ull – snyggaste modellerna just nu!

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar


Kari Traa underställ i ull har synts överallt i vinter. Det snygga mönstret har tydliga skandinaviska, framförallt norska, design-kopplingar. Grundaren av märket är en tidigare olympisk medaljör i skidor med samma namn som märket. Kari Traa var trött på att skidmodet var så mansdominerat i designen, med enkla färger och utan mönster. Hon ville skapa träningskläder för kvinnor som var feminina och vackra att bära. Kari Traa underställ i ull blivit populärt i Skandinavien och hela världen för sina fina mönster och komfort. Kollektionen har utökats med nya modeller och dem kan du se här nedan.

Från olympisk mästare till kläddesigner

Kari Traa föddes 1974 och vann norskt guld i olympiska spelen i puckelpist år 2002. Mellan träning och tävling brukade Kari sticka mössor och sy sin egen skidklädsel. Hon skapade skapa plagg som blev så populära bland vänner och skidåkare runt om i världen, att samma år som OS-guldet startade ett klädmärke i sitt eget namn.

Karis design har inspirerats av den robusta norska naturen, svåra väderförhållanden och skandinaviska hantverkstraditioner. Kollektionerna består av sportkläder som är utformade för att passa perfekt till kvinnokroppen och samtidigt uppfylla behoven hos en aktiv, sportig och äventyrlig livsstil. För henne finns inga motsättningar mellan stil och prestanda, och det bevisar hon inte minst i sina Kari Traa underställ.

Att tänka på när man väljer underställ

Vi väljer underställ för att hålla oss varma, men den bästa tekniken är att tänka ett steg längre i något som kallas lager-på-lager. Om du vill sätta ihop det ultimata lager-på-lager-systemet börjar du med att fokusera på grunden – eller vad som kallas “baslager”. Att hålla sig varm och torr utomhus börjar alltid med det lager som ligger närmast din hud.

Du har tre viktiga överväganden när du väljer ett baslager:

 • Material: Vilket form av tyg är ditt allra viktigaste beslut. Oavsett om du väljer ett syntetiskt eller naturligt material, måste det hålla dig torr och bekväm.
 • Vikt: Det finns olika typer av material: “lättvikt”, “midvikt” eller “tungvikt”. Tjockare tyger väger generellt sett mer men tillför också extra värme.
 • Passform: Ett tyg som kommer att vara  i direktkontakt måste ha bra passform, inte glida ner eller skava.

Underställ i ull (merinoull)

Jag vill börja med att säga att många är skeptiska till ull. När vi är små får vi ofta hör att ull kliar (tänk scenen i Lotta på Bråkmakargatan). Men faktum är att det inte är så längre. Merinoull har nästan helt ersatt traditionell ull tack vare dess mjuka, ultratunna fibrer. Ull kan också blandas med andra tyger, som spandex, för att förbättra passformen och flexibiliteten. Merinoull har följande egenskaper:

 • Absorberar fukt: En del fukt i ull kvarhålls i sin kärna, vilket inte kyler ner dig, men ull kommer inte att kännas lika torrt som ett syntetiskt tyg. Det kommer också att ta längre tid att torka när det blir vått.
 • Kyler: Fukten i fibrernas kärnor frigörs när materialet värms upp, vilket kan faktiskt kan ge dig lite kyl-effekt vid varmt väder.
 • Måttligt hållbart: Bär det under andra lager och njut av ett långt och lyckligt liv tillsammans. Under tunga packremmar och annat som skaver mot materialet kommer det dock inte att hålla lika länge. För ökad hållbarhet kan du  välja ett baslager som blandar syntet och ull.
 • Luktfritt: Även om du inte tror på ullfanatiker som pratar om hur fantastiskt materialet är, så är det faktiskt helt sant att ull är mycket motståndskraftigt (och naturligt beständigt) mot illaluktande bakterier.

Syntetiska underställ av fleece mm

En av de vanligaste syntetiska tygerna för underställ är polyester. Några andra material som används är nylon, polypropen, rayon eller en blandning av tyger. Tyger som inkluderar spandex erbjuder bekväm stretch och passform. Syntetiska material har följande egenskaper:

 • Supertorrt: Syntetiska material är utmärkt för aktiviteter som gör att du svettas mycket. Materialet förhindrar även spridning av svett, vilket ger dig den torraste känslan av alla typer av tyg.
 • Hållbart: Inget baslager håller för evigt men om du letar efter ditt mest hållbara alternativ, men är syntetiskt det bästa alternativet.
 • Luktbehandlat: Syntetiska tyger kan absorbera bakterier och börja lukta. För att förhindra detta lägger man ofta till en finish som hämmar uppbyggnaden av bakterier, vilket hjälper.

Kari Traa underställ och fleece

Kari Traa underställ i ull samt jacka och byxor

Mössa HÄR / Jacka HÄR / Underställströja HÄR / Underställsset HÄR / Pannband HÄR / Fleecetröja HÄR / Underställsbyxa HÄR

Färgerna i kollektionen med underställ och fleece från Kari Traa går i grått, svart och rosa. Kläderna är figursydda och har en smickrande passform. Underställen är av hög kvalitet och tillverkade av en ull-blandning för att hålla värmen ordentligt.

Kari Traa Rose underställ

Underställ Kari Traa ull mönstrat

1. Tröja / 2. Byxor / 3. Tröja / 4. Byxor / 5. Tröja / 6. Byxor

Kari Traa Rose är den mest populära designen bland alla varianter av underställ. Här syns understället i tre olika färger med samma mönster. Personligen är jag extra förtjust i det första setet med byxa och tröja. Det är även det som synts mest i sociala medier och på bloggar.

Fler underställ Kari Traa

Kari Traa funktionsunderställ rosa blått svart

1. Tröja / 2. Byxor / 3. Tröja / 4. Byxor / 5. Tröja / 6. Byxor

Här syns ytterligare tre varianter på underställ Kari Traa. Det första och andra setet är inte tillverkade av ull som de andra modellerna. Vissa kan tycka att ull kliar lite och föredra ett mer hudvänligt material. Jag som har provat dessa underställ i ull upplever dem dock inte som särskilt kliande utan väldigt behagliga att bära.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply yasmine mamma till dennis och angelina januari 20, 2018 at 4:13 e m

  så fina kör på det i vinter jag – när jag går på skidor

 • Leave a Reply