Bästa mixern från Vitamix
Kost och mat

Vitamix TNC 5200 – bästa mixern för smoothie och green juice


Jag vill härmed slå ett slag för min bästa mixer någonsin – en Vitamix TNC 5200. Jag är ett stort fan av smoothies och green juices och var länge på jakt efter bästa mixern för att göra dessa. När jag flyttade till Brasilien kunde jag tyvärr inte ta med mig min älskade blender av märket Vitamix TNC 5200. Det är en ganska dyr blender men den är väl värd sitt pris. Du kan trolla fram fantastiska smaksensationer med en riktigt bra mixer. Det var min älskade Vitamix som jag brukade använda för att göra green juice för att bota förkylningar och vitaminbrist. I ett tidigare inlägg skrev jag just om mitt recept på green juice detox smoothie som jag brukade dricka när jag var hemma i Sverige.

Vitamix är bästa blendern för smoothies och green juice

Jag om min blender från Vitamix har en två år lång relation som tyvärr avslutades abrupt när jag flyttade till Brasilien. Med begränsat bagage kunde jag tyvärr inte ta med favorit-mixer från Vitamix. Många tidiga morgnar har min enda räddning att komma upp ur sängen varit min älskade blender, som serverat mig underbara smoothies till frukost. Efter hårda träningspass har min mixer från Vitamix trollat fram underbara protein-shakes med banan, jordgubb, choklad med mera. När jag behövt en riktigt detox har min Vitamix krossat hårda rödbetor, äpplen och morötter och blandat dem med spenat, citron, ingefära och superfoods. Vitamix är tillräckligt kraftfull för att bryta ner cellväggarna i frukten, vilket gör att kroppen lättare tar upp de frigjorda näringsämnena.

Är Vitamix blender värd sitt pris?

Visst kostar en Vitamix blender en hel del pengar men jag skulle ändå säga att det är en mixer väl värd sitt pris. Jag har förbrukat många mixers och blenders under min livstid. Det har varit allt från att motorn bränts, plastdetaljer som gått sönder, slöa knivblad och läckande behållare. Genom åren har jag slängt bort pengar, det känns faktiskt så, på mixers som inte hållit mer än max ett år med regelbunden användning. Förutom sämre kvalitet har mina tidigare blenders även haft lägre effekt, vilket lett till att man ibland stått och silat eller petat med en träslev. Jag har haft och använt min blender från Vitamix i cirka 2 års tid innan flytten och jag har aldrig haft några problem. Idag står den hemma hos min syster som använder den dagligen och den funkar fortfarande lika bra!

Vitamix mixer TNC 5200

Min svarta Vitamix mixer har namnet TNC 5200 och är deras mest sålda blender för hemmabruk. Även om mixern främst är avsedd för hemmet så är den så pass bra att jag sett den på många caféer och juicebars över hela världen. Vitamix mixer finns i flera olika färger; röd, rostfritt stål, vit och svart. Det första du ska kolla på när du väljer en blender är dess effekt. Mixerns effekt avgör om mixern kommer att klara av hårda grönsaker, frukter och rotsaker. Vitamix mixer har en effekt på hela 1200W, vilket gör att den klarar av alla typer av livsmedel. Till skillnad från många billiga märken har Vitamix blenders en inbyggd plast-stav som hjälper till att röra om då livsmedel fastnar, utan att man riskerar att peta på de vassa knivbladen.

Vitamix TNC 5200 svart mixer/blender

Svart Vitamix TNC 5200 blender

Vitamix TNC 5200 mixer i svart.

Då alla köksapparater i mitt kök var svarta så köpte jag även en svart Vitamix TNC 5200 blender. Förutom kannan medföljde en plast-stav som används för att röra om och trycka ner ingredienserna i smoothien. När jag köpte fanns det även en instruktions-dvd i paketet. Då jag som många andra inte har tillgång till en dvd-spelare nu för tiden så hamnade den i soptunnan. Det är inte rocket-science att använda en Vitamix blender, de är väldigt lätta och roliga att använda. Om du funderar på att köpa en mixer från Vitamix så tycker jag inte att du ska tveka, det lönar sig med tiden att köpa bra kvalitet. Köp en Svart Vitamix TNC 5200 blender här.

Röd Vitamix mixer/blender TNC 5200

Röd Vitamix TNC 5200 mixer

Klassiskt röd Vitamix TNC 5200 blender

Denna läckra röda Vitamix TNC 5200 blender lyser upp vilket kök som helst. En blender från Vitamix klarar alla typer av hårda livsmedel som rotfrukter och nötter. Kannan, som rymmer 2 liter, klarar kokande vätska vilket gör det lätt att göra soppor, barnmat och puréer. Om du vill att din lyxiga Vitamix mixer ska bli blickfånget i köket, då ska du garanterat satsa på varianten i rött. Köp en röd Vitamix TNC 5200 här.

Vitamix mixer/blender TNC 5200 rostfritt stål

Vitamix TNC 5200 blender i borstat stål

Vitamix TNC 5200 mixer i borstat stål

En annan snygg variant är Vitamix TNC 5200 med detaljer i rostfritt stål. Vitamix gör mixers av riktigt hög kvalitet. Jag tycker att rostfritt stål just symboliserar det industriella och högkvalitativa som Vitamix står för. När du köper en blender från Vitamix kan du räkna med lång hållbarhet och bra funktioner. Köp en Vitamix TNC 5200 blender i rostfritt stål här.

Vitamix mixer/blender TNC 5200 vit

Vit mixer från Vitamix TNC 5200

Vit mixer från Vitamix TNC 5200 serien

En vit Vitamix TNC 5200 blender är en mixer för för dig som inte är rädd för spill. Jag är själv alldeles för slafsig när jag gör smoothies och green juice för att kunna ha en vit blender. Hade jag haft lite bättre finmotorik när det kommer till att göra smoothies hade jag nog satsat på en vit Vitamix. Den vita färgen är så klassisk och lyxig. Köp en vit Vitamix TNC 5200 här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply