Kläder, skor och accessoarer, Mode

Vita höga Converse Chuck Taylor All Stars

Mina klassiska vita höga Converse Chuck Taylor är en favorit som funkar till allt. De ger en avslappnad look och passar lika bra till jeans som till en snygg klänning. De ger fötterna en chans att vila lite mellan sommarens höga klackar. Jag varvar därför ballerina, sandaler och mina vita höga Converse med killer heels varje sommar.

Converse Chuck Taylor – historia och design

Converse Chuck Taylor All Stars eller Converse All Stars (även kallade “Converses”, “Chuck Taylors”, “Chucks”, “Cons” och “All Stars”) är namnet på ett par casualskor utvecklade och producerade av Converse, som har varit ett dotterbolag till Nike, Inc. sedan 2003.

Designen av Converse Chuck Taylor All-Stars har i stort sett varit oförändrad sedan introduktionen. Skorna består av en sydd övre del, ett tå-parti vanligtvis tillverkad av vitt gummi och en sula som vanligtvis är tillverkad av brunt gummi. Även om Chuck Taylors har tillverkats i olika material som läder, är den ursprungliga och mest kända versionen av skon gjord av bomullscanvas. De var det innovativa “lätta fodret” av mjuk canvas som gjorde original-skon så populär. Tyget rörde sig nämligen behagligt mot svettiga sportstrumpor vilket förhindrade blåsor och skavsår.

I juli 2015 lanserades Converse Chuck Taylor II, som innehåller teknik från Nike, men som behållit den yttre designen från originalet.

Jag lever och bor i mina vita höga Converse

Höga vita Converse tvätta i tvättmaskinen

Vita Converse är snygga på sommaren och lätta att tvätta i tvättmaskinen om de blir smutsiga (mina på bilden är nytvättade).

Vita höga Converse passar verkligen till allt i din garderob, kanske inte galaklänningen – men en sån har jag inte ens. Jag har bara ägt vita höga Converse och inte testat lågskorna eller någon annan modell – varför ändra ett vinnande koncept?

Att tvätta Converse i tvättmaskinen är superenkelt

Att det går att tvätta Converse är en av de största fördelarna med skorna. Mina senaste par av vita höga Converse tvättade jag nog 4-5 gånger. Jag använde dem till de var helt slut. Ärligt talat behöver ju inte vita Converse vara supervita, det är lite snyggt med fläckar.

De klassiska Converse Chuck Taylor i kanvas (OBS! inte dem i läder) tål vatten och är mycket lätta att tvätta. På så sätt hålls de rena och fräscha både på in- och utsidan. Vissa leriga fläckar kan vara svåra att få bort men det mesta går, och gummit brukar bli supervitt.

När du ska tvätta Converse i tvättmaskinen rekommenderar jag att först ta ur skosnörena. Sedan brukar jag lägga massa gamla slitna handdukar i tvättmaskinen för att dämpa centrifugeringen av skorna och för att förhoppningsvis skydda skorna och tvättmaskinen.

Köpa vita Converse

Vita höga Converse Chuck Taylor all stars

Vita höga Converse All Stars så kallade Chuck Taylor är mina favoriter

Vill du köpa vita Converse i online i Sverige? Ett par klassiska vita Converse är ett must have i sommargarderoben. Jag föredrar höga vita Converse eftersom de passar bra till allt och känns rätt under den ljusa årstiden. Nelly.com (annonslänk) erbjuder flera olika modeller av Converse i olika färger och utföranden. Köp Converse här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close