Träningsblogg tjej
Livsstil

Veckans 5 bästa: träning, härlig strand, god mat mm

Som en del av att få in mer tacksamhet i mitt liv har jag valt att uppmärksamma det som varit bra under veckan i fem punkter. I vardagen har vi lätt att bara springa på och fokusera på det jobbiga. Och i ärlighetens namn har det varit en jobbig vecka. Vi fick precis veta att väntetiden på sambovisum till Sverige är 14-16 månader. En tid som vi inte kan spendera ihop i Sverige särskilt mycket, då min sambo inte får vara där under beslutsprocessen.

Jag tror dock att kriser är de mest kreativa stunderna i livet, vi hittar nya sätt att lösa saker på. Det sägs att ordet kris i kinesiskan har två tecken, ett av dessa är “risk”, det andra är “möjligheter”. Även om det kan vara tufft när livet ger dig citroner, tror jag att vi kan öva oss att hitta styrkan och kreativiteten (möjligheterna) i dessa situationer.

För att ge lite positiv boost listar jag här 5 bra saker som hänt i veckan. För hur illa det än är så finns det bra saker även under tuffa veckor. Kom ihåg det!

Besöket till stranden Prainha

Prainha Rio de Janeiro

En vacker liten strand precis bredvid Prainha.

I går åkte jag och sambon ca 1,5 timme utanför Rio för att besöka stranden Prainha. Det är egentligen flera små stränder på rad med olika namn och de är mer “natur-stränder”. En stor kontrast till de stora stränderna Copacabana och Ipanema som ligger inne i stan i Rio. Vi var där hela dagen, solade, badade (lite, vattnet var jättekallt) och åt fantastiskt god fisk till lunch. Mobilen hade ingen täckning där, vilket var fantastiskt! Inget som störde, bara avslappning och njutning. Detta kommer vi göra om!

Min inflammation i bröstet börjar ge sig

Inflamation i bröstet hantelpress bänkpress

Hantelpress. Äntligen kan jag träna bröstet igen efter inflammationen.

Jag fick en inflammation i bröstet när jag var i Sverige. Vet inte exakt vad som hände, men jag märkte det när jag skulle göra dips på ett utegym. Det gjorde fruktansvärt ont vid belastning, som om någon skulle dra isär bröstkorgen. Efter det har jag hållit mig ifrån träning av bröstet, vilket också lett till att jag inte tränat rygg speciellt mycket. Det har varit tråkigt, men jag väljer alltid att lyssna på min kropp. Var till läkaren i Sverige och han sa att jag inte skulle träna om det inte kändes bra. Nu känns det bättre och jag har börjat med mycket lätta vikter. Hoppas utvecklingen fortsätter.

Godaste chiapuddingen på länge

Chiapudding med kokosmjölk och mango recept

Exotisk chiapudding med kokosmjölk och mango. Yum!

Damn vad god denna chiapudding blev! Mitt chiapudding recept funkar verkligen med massa olika kombinationer som ett grundrecept. Det är så skönt att ha en chiagröt i kylen som mellanmål, efterrätt eller kvällsmål. Det är mättande, gott och nyttigt! Allt man kan önska sig av mat. Den här gången gjorde jag en helt vegansk version med kokosmjölk, vilket funkade så bra. Ska försöka få in mer vegansk mat i min vardag!

Fått lite ordning i lägenheten

Ordning hemma böcker i färgordning

Organiserade bokhyllan lite. Böcker i färgordning blev riktigt snyggt.

Äntligen har jag fått lite energi att göra ordning i lägenheten. I och med att vi inte riktigt vetat hur vi ska göra med vart vi ska bo, och i vilken form, har det blivit att vi inte känt inspiration att göra något. “Det är ju ändå bara tillfälligt”. Hur många gånger har jag inte sagt till folk att de ska vara här och nu, köpa jeans även om de gått upp i vikt – för att få vara fin här och nu. Inte sen. Samma sak borde väl verkligen gälla ens hem. Gör det mysigt var du än är – här och nu!

Ny bra magövning på gymmet

Effektiv och bra magövning på gymmet

En bra magövning som är ny i mitt gymschema. Jätteeffektiv. Träningsvärk garanterad!

Är riktigt glad att jag fått in en ny bra magövning i mitt gymschema. Det var faktiskt inspiration från Instagram som gjorde att jag började med denna gymövning. Den tar supermycket. Ni som tidigare läst mitt inlägg om magrutor och platt mage snabbt kan även lägga till denna killer för abs. Min oro var att övningen skulle belasta nacken men det gör den inte, all rörelse sker via magen. Den här övningen går att göra i maskin också, men jag tycker att den ger bättre effekt på detta sätt. Testa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close