Urbanears Hellas review resension
Träningstillbehör

Urbanears Hellas Recension: Tvättbara On-Ear träningshörlurar

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Urbanears Hellas recension – mina nya träningshörlurar som jag noggrant testat. Det finns många bra in-ear Bluetooth-hörlurar som är designade för aktiva människor. De har många olika egenskaper bland annat är vissa vattentäta, har öronsnäckor som sitter säkert eller trasselfria sladdar, men de har alla en sak gemensamt – de sitter i örat. För vissa människor (som jag) med ojämna/överkänsliga/pyttesmå öron så fungerar inte alla in-ear hörlurar. Se gärna mitt trådlösa hörlurar test.

Problemet för de som inte gillar, eller kan bära, in-ear hörlurar är att de flesta on-ear hörlurar inte är jättebra för träning. De kan vara klumpiga, tunga, ha lätt att ramla av och kan bli förstörda av fukten och saltet (svett) som utsöndras under träning. Urbanears har hört dessa rop efter hjälp och kommit till räddning för de öronsnäcke-hatande svettiga massorna och har skapat Urbanears Hellas som lovar att lösa dessa problem.

Här kan du köpa urbanears hörlurar (annonslänk)

Design & utförande

Urbanears Hellas träningshörlurar trådlösa on-ear bluetooth

Urbanears Hellas trådlösa träningshörlurar med bluetooth-koppling.

Urbanears Hellas marknadsförs till träningsfokuserade människor, så det är logiskt att deras konstruktion är fokuserad på att ha en säker passform med minimal vikt. Hörlurarna är byggda av lätt plast och huvudbandet består av två tunna, stabila kablar som böjer sig över toppen och sitter fast i kuddarna som täcker öronen. En kabel flätad med reflexiva bitar (som gör att du syns på natten) går mellan de två kablarna.

Hela konstruktionen ser lite flamsig ut, och lite leksaksliknande, men efter några veckor med dem så kan jag intyga att de faktiskt är ganska stabila. De har inte tappat sin form eller stabilitet efter ett par veckors hård användning, som inkluderar att ligga oskyddat i väskan jag har med mig överallt.

Urbanears Hellas hörlurar kan vikas ihop inåt, vilket gör dem enkla att få ner i en gym eller träningsväska. De laddas via MicroUSB och har 16 timmar speltid på en laddning.

Den främsta egenskapen hos Urbanears Hellas är att du kan tvätta dem efter träningen. Själva kuddarna för öronen och huvudbandet går att tvätta, vilket är smidigt eftersom det är dessa delar som kommer i kontakt med ditt huvud. För att tvätta de så tar du bara av huvudbandet och öronkuddarna och lägger dem i den tvättpåse som följer med hörlurarna, sedan lägger du dem bara i tvättmaskinen.

Öronkuddarna är lätta att ta bort när man vill, men trots det ramlar de tack och lov inte av frivilligt. Huvudbandet å andra sidan, kan lossna lite enklare. Jag hittade det halvvägs lossat i min träningsväska några gånger. Det är ingen stor grej, men något som man ska vara uppmärksam på.

Funktion & kontroll

Urbanears Hellas är relativt lättanvända, även för en icke-teknikperson som jag. Den främsta tekniska utmaningen ligger i touchfunktionen, som jag hade lite problem med att komma igång med i början. Hela den högra hörluren är nämligen en touch-platta. Ett långt tryck på hörluren slår på och av hörlurarna och andra rörelser kontrollerar volymen, låtval och mer. Som ett exempel så ökar volymen om man sveper uppåt, sveper man framåt så byts det till nästa låt och ett tryck pausar ljudet eller svarar på ett inkommande samtal.

Jag erkänner, jag är vanligtvis inte så förtjust i touchkontroller, men dessa är inte så dåliga. Faktiskt så tyckte jag att de svepningsbaserade kontrollerna är lättare att använda under träningspass än traditionella knappar. De svarar väldigt lätt på rörelser och de läser rörelserna väldigt korrekt, nästan varje gång. Det ä inte särskilt praktiskt att ha en liten volymknapp att försöka använda eller försöka leta efter pausknappen när man cyklar. Den här touchplattan fungerar väldigt bra när man väl fått in rutinen. Det är ganska lätt och naturligt, så det tar inte jättelång tid att lära sig.

Dock ska jag säga att de ibland kan vara lite känsliga, bland annat ledde touchen av en kram till att de startade igång. Jag råkar även nudda touchplattan ibland när jag justerar mina hörlurar, vilket får musiken att pausa eller byta låt. Jag lärde mig snabbt hur jag skulle göra för att inte nudda mitten av hörluren medan jag omplacerade hörlurarna för att undvika att byta inställningarna (det bästa är att ta på sidan av hörselkåporna).

Passform & Bekvämlighet

Urbanears Hellas review hörlurar

Urbanears Hellas hörlurar sitter på plats under träningen.

Urbanears Hellas sitter tillräckligt tight på mitt huvud som är av ganska normal storlek. De ramlar inte av eller förflyttar sig medan jag springer eller cyklar. Men, träningsformer som är lite mer aktiva, såsom cross-fit eller boxning kan få hörlurarna att flytta lite på sig. Det är okej för mig, för om de skulle sitta tightare så skulle de skapa irritation.

De tvättbara öronkuddarna på Hellas var lite konstiga för mig från början. De är gjorda av en mesh- och nylonblandning som påminner mig om en sån där duschskrubb-boll. Det känns ärligt talat lite strävt mot huden, men man vänjer sig. Dock förhindrar inte tyget dig från att svettas, den stora skillnaden är att du kan tvätta öronkuddarna sen. Jag kan tycka att de trycker på lite på öronen, inte direkt obehagligt men inte heller superskönt.

Ljud

Urbanears Hellas hörlurar låter ganska bra, väldigt bra om man jämför med många bluetooth-hörlurar i samma kategori. Basen effektiv utan att vara för mycket. Komplexa låtar han ha lite sämre ljud men det har mer att göra med Bluetooth än dessa hörlurar. Hellas kan bra ljudkapacitet med 40mm drivers och 50mW av kraft.

Det största minuset med dessa träningshörlurar är definitivt ljudisoleringen. Den nära passformen av hörlurarna blockerar vissa bakgrundsljud men långt ifrån alla. Jag som gillar att lyssna på podcast när jag tränar blir riktigt störd av gymmets egna upbeatade musik. Om du dock springer ute ser jag det snarare som en fördel att inte ha total ljudisolering, speciellt när du springer längs en väg med mycket trafik.

Lika mycket som de läcker in ljud så läcker de även ut ljud. När jag spelar musik på 70-75% ljudkapacitet hör de runt omkring mig vad jag lyssnar på. Detta beror säkert på deras porösa öronkuddar, så att lyssna med de och med hög volym kanske inte är så gillat av dina grannar på bussen.

Räckvidden på bluetooth är ganska bra. Först 10 stegade utfall bort från lurarna och upplevde lite småhack i ljudet.

Urbanears Hellas slutsats

Urbanears Hellas är attraktiva träningshörlurar som kan användas för bland annat löpning, gymträning och vardaglig användning. Då hörlurarna sitter bra på huvudet kan de användas för de flesta sporter. De är ganska bekväma för att vara on-ear. Letar du efter ett par bekväma, lätta och trådlösa träningshörlurar med den extra fördelen att delarna är tvättbara, då ska du kolla in Urbanears Hellas.

Det dåliga: De ser lite plastiga ut, och de läcker ljud in och ut. Öronkuddarnas material är lite strävt (vanesak).

Det bra: Urbanears Hellas är designade, lätta, svettsäkra och sladdlösa Bluetoothhörlurar med ett avtagbart huvudband och öronkuddar som är tvättbara. Hörlurarna är bekväma (on-ear) och sitter bra på huvudet även vid löpning. De har en touchkontroll som fungerar bra och ljudet är bra för att vara Bluetooth. Batteritiden är även den bra.

 

Cirkapriset ligger på strax under 1000 kr. Här kan du läsa mer om hörlurarna (annonslänk).

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply