Ullkläder för baby
Gravid

Ullkläder för baby – Merinoull är perfekt för känslig barnhud

pierre robert
Ullkläder för baby och barn? Kanske förs tankarna till Lotta på Bråkmakargatan som klipper sönder sin ylletröja för att den kliar och sticks? Jag ska erkänna att jag själv tänkte likadant innan jag förstod att vissa typer av ylle är bättre än andra. Hur ullen är behandlad och vilket sorts får den kommer ifrån spelar in i kvalitén på plagget samt hur passande det är för en baby/barn. Den bästa sortens ull för barnkläder är merinoull eftersom den är mjuk mot den känsliga barnhuden.

Just de babykläder jag fått testa kommer från Pierre Robert som gör barnkläder i just merinoull. De har allt ifrån bodys och mössor till underställ i ull för barn i alla storlekar. Just nu har de 40-70% rea på massor med produkter! Se hela sortimentet här.

Köpa ullkläder till barn

Barnkläder i ylle babykläder ull

Så fina ullkläder till barn. Finns i många olika färger och mönster.

Nu börjar det bli dags att införskaffa kläder till min bebis som snart är på väg. Det är så kul att gå och titta på alla fina små babykläder, men det är också svårt. Vad för kläder ska man ha till barnet? Självklart finns det inget definitivt svar, men jag har läst på lite och har fastnat för barnkläder i ull.

Ull är som ni med säkerhet redan vet en naturprodukt som kommer från får. När jag läst om ull så är dess egenskaper i princip perfekta för barn. Ullen isolerar barnet från värme och kyla, precis som ullen gör för lammet.

Ullen har även många unika egenskaper, så som att den inte blir fuktig lika fort som ex. bomull då ullen kan bära upp till en tredjedel av sin vikt i vätska. I och med att barnets kläder inte blir fuktiga eller våta av svett eller ex. regn så kyls inte heller barnet ner och riskerar att bli kallt. Och slipper barnet bli kallt så blir också risken mindre att det blir smittat av virus (detta är omdiskuterat men det finns studier som säger att immunförsvaret blir försvagat vid nedkylning).

Alla dessa egenskaper gör att plagg i ull passar bra oavsett om det är vinter eller sommar.

Vilken sorts ullkläder för baby är bäst?

Merinoull kläder barnkläder babykläder naturmaterial ylle ull

Merinoull är ett perfekt material att tillverka barnkläder av. Förutom att andas och fuktreglera är denna typ av ull mjuk mot barnets hud.

Det finns såklart olika sorter av barnkläder i ull. Merinoull, som jag nämnde tidigare, är mycket skonsamt mot känslig babyhud. Mjukheten i materialet beror på att ullens fibrer är extra långa, som ett resultat av fårens miljö. Merinofåren lever främst i bergiga områden i nya Zealand och Australien med hyfsat hårda klimat. Merinoull är alltså den typen av ullkläder för baby som rekommenderas.

Pierre Robert barnkläder i Merinoull

ullkläder barn merinoull body underställ

Ullkläder till barn i fina färger. Känns overkligt att min lilla prinsessa snart ska komma till världen och bära dessa söta kläder.

Det som överraskade mig mest är hur prisvärda barnkläder i ull från Pierre Robert är. Speciellt med tanke på att de är gjorda i högkvalitativ merinoull. Kläderna är också stretchiga vilket är praktiskt för barn som vill röra sig mycket eller vid blöjbyten.

Så, ullkläder är absolut något jag kommer införskaffa mer av, och inte bara till babyn. Nu när vi bor i Sverige och inte Brasilien gäller det att hålla sig varm. Ullens egenskaper är ju perfekta oavsett vilken ålder man är och oavsett väder. Jag vill verkligen rekommendera alla att läsa på lite om vilka material som finns och deras egenskaper, det finns mycket att vinna på det.

Köp barn och vuxenkläder i ylle här.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close