Träningsutrustning för hemmet
Träningstillbehör

Träningsutrustning för hemmet


För dig som har plats kan det vara en smart lösning att skaffa sig ett hemmagym. På så sätt kan du spara tid, vilket är en bristvara för många idag. Det man ska tänka på när man skaffar sig träningsutrustning för hemmet är att försöka hitta kombinationsmaskiner. Med det menas utrustning som kan tillgodose en mängd olika styrketräningsträningsövningar i en och samma maskin, vilket eliminerar behovet av flera delar av utrustningen.

Hemmagymutrustning är perfekt för dem som gillar att hålla sig i form genom styrketräningsövningar, men som av olika anledningar inte har tid att ta sig till gymmet.

Hammer Träning gymmaskiner

Hammer träning all-in-one-maskiner ”multigym” gör att du kan få en fullständig kroppsträning utan att behöva köpa en mängd olika vikter, träningsband eller annan utrustning. Alla deras multigym-maskiner erbjuder en grundläggande styrketräning, vissa är mer specifika och kan erbjuda övningar för ökad sportprestanda eller rehabilitering.

Armar

Dessa multi-maskiner idealiska för träning av hela kroppen. Armmusklerna består av dina biceps, placerade på framsidan av din överarm, och dina triceps, som sitter på underarmen. Att arbeta med biceps innebär att du tar vikt mot dig, som att utföra bicepts curls. För att arbeta med tricep-musklerna måste du trycka vikt bort från dig. Hemmagym är vanligtvis utrustade med ett kabel-remskive-system som är idealisk för dessa övningar.

Bröst

Bröst är ett annat viktigt område att träna. En bra balans i träningen mellan bröst och rygg främjar en mer upprätt hållning. Även bröst tränas med fördel med bröstövningar genom kabelfunktionen i multigymmet. Bröstpressar tränar förutom bröstet även triceps, och kan utföras antingen horisontellt (om din maskin har en bänk), stående eller sittande.

Rygg

Ryggövningar involverar vanligtvis att dra vikt mot dig. Dessa utförs bäst med hjälp av handtag eller en stång fäst till en kabel. Pull ups, som utnyttjar din kroppsvikt, kan utföras på vissa av hemma-gymssystemen. Andra övningar inkluderar lateral pull downs och rodd. Samtliga av dessa övningar motverkar en framåtlutande hållning som är så vanligt vid mycket sittande framför datorn.

Ben

Leg day är min absoluta favoritdag. Ibland får benen inte den träning de förtjänar. Tänk på att dina ben har några av de största musklerna i din kropp! Se till att du inkluderar dem i din träningsrutin. Du kan exempelvis utföra ben eller hamstring curls, benpressar och knäböjningar med hjälp av ett hemma-gymssystem.

 

Så om du letar efter gymutrustning för hemmet tycker jag att du ska ta dig en titt hos Hammer Träning, ett företag som har över 100 års erfarenhet av träningsutrustning.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply