Träningskjol även kallad löparkjol, skort, kjol för träning
Träningskläder

Träna i träningskjol – kjol för träning


Dags att slå hål på myten – en träningskjol är inte bara för att spela tennis i, även om många träningskjolar benämns tenniskjol. I träningsvärlden har det blivit jättepopulärt att använda en kjol för träning. En träningskjol är snygg, praktisk och lika funktionsduglig som ett par shorts. Oavsett om du ska ut på en löptur eller träna på gymmet är en snygg sportkjol alltid rätt!

Träningskjolar – den nya trenden inom träningskläder

På Instagram och sociala medier kan man numer se massor med kändisar och träningspersonligheter som tränar i träningskjolar, även kallad skort (short + skirt). Det är både snyggt och praktiskt att använda en kjol för träning. Träningskjolarna har inbyggda shorts under för att du inte ska visa hela härligheten när du tränar eller springer. Även om trenden med sportkjol kan verka ny så har yoga-/sportträningsmärket Lululemon gjort kjolar för träning sedan 2007. Träningskjolar kan även användas som active wear, när du tar en promenad på stan eller brunchar med dina vänner och inte orkar klä upp dig.

Kjol för träning – löparkjol vs. träningskjol

Det finns särskilda modeller av träningskjolar som marknadsförs som löparkjol eller tenniskjol men egentligen är det samma sak. Det finns vissa specifika löparkjolar som är anpassade för löpning men de flesta är bara vanliga träningskjolar. En kjol för träning passar även dig som inte vill ha shorts men gärna något som är luftigt och feminint. Jag är helt såld på den här trenden.

Snyggaste träningskjolarna

Här presenterar jag mina favoriter bland utbudet av snygga kjolar för träning. Jag blev förvånad över att det fanns så många fina sportkjolar att välja på. I Brasilien såg jag dem överallt, och det verkar som att det finns lika många varianter att köpa i Sverige online.

PURE Träningskjol från Nike Performance

Snygg träningskjol från Nike

Snygg träningskjol från Nike funkar även som löparkjol

Det här är en träningskjol från Nike jag gärna skulle lägga vantarna på! Färgen är helt underbar (finns i flera färger om du föredrar en annan färg) och passformen är snygg. Kjolen är tillverkad av ett material som andas av polyester och elastan. Kjolen är ca 32 cm i storlek S. Om du tvekade förut är du säkert övertygad nu om att du behöver en sportkjol bland dina träningskläder!

Träningskjol från Nike med inbyggda shorts

Träningskjol med inbyggda shorts från Nike

Så här ser designen ut för denna snygga sportkjol från Nike som har inbyggda shorts. Bra midjeresår håller kjolen på plats. Snygg färg eller hur?

Köp kjolen och fler kjolar här.

ESSEX träningskjol från Adidas Performance

Essex träningskjol från Adidas Performance

Uppiggande och snygg träningskjol från Adidas

Det här är en jättesnygg träningskjol från Adidas som piggar upp vilket träningspass som helst. De inbyggda shortsen gör det lätt att springa, dansa och gymträna med den här fina sportkjolen. Kjolen andas och är av mycket elastiskt jersey-tyg av polyamid och elastan. Kjolen är ganska kort, ca 30 cm i storlek small. Det här är verkligen en av mina absoluta favoriter.

Köp kjolen och fler kjolar här.

POWER SPIN Mönstrad träningskjol från Nike

Träningskjol och löparkjol från Nike

Snygg mönstrad sportkjol / träningskjol från Nike Performance

Jag älskar att det även finns en mönstrad träningskjol från Nike. Det här optiska mönstret är jättesnyggt och designen passar till färgglada toppar. Det här är en sportkjol / löparkjol från Nike som passar alla. Kjolen är 35 cm i storlek S, något längre än de övriga kjolarna i den här bloggposten. Materialet andas och är mycket elastiskt, vilket tillåter alla typer av rörelser. Det är bara att dra på sig den här fina kjolen för träning och sätta igång!

Köp kjolen och fler kjolar här.

Hallonröd träningskjol från Nike

Röd träningskjol från Nike Performance

Hallonröd träningskjol från Nike Performance

En hallonröd träningskjol från Nike som jag bara älskar! Vill ha, vill ha! Hur söt är inte den här lilla godsaken till sportkjol? Midjeresåren hjälper till att hålla kjolen på plats under träningspasset. DRI-FIT materialet transporterar bort fukt, vilket gör att den torkar snabbt även under passet. Kombinera med en fin topp och du är redo att träna hårdare än någonsin.

Köp kjolen och fler kjolar här.

Röhnisch löparkjol skort “run faster”

röhnisch löparkjol skort träningskjol springkjol

Supersnygg Röhnisch löparkjol modell “run faster”.

Även om bilden är lite pixlig (osäker på varför), är denna Röhnisch löparkjol riktigt snygg. Med fokus just på löpning har Röhnisch skapat flera springkjolar i olika modeller. En annan är denna läckra träningskjol med rosa shorts under i häftigt diskret leopardprint:

springkjol röhnisch löparkjol svart

Så snygg springkjol från Röhnisch

Jag är verkligen imponerad av vad Röhnisch har gjort för träningsmodet. Vad jag läst har företaget satsat på en träningskollektion för den urbana stadsmänniskan. Och, jag tycker verkligen att de har lyckats. De här löparkjolarna är så snygga att man lätt kan glida in på ett café efter löparturen (om man inte dryper i svett) och kyla sig med en god glass!

Köp dessa och fler kjolar här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply