Streama svenska tv-kanaler gratis utomlands VPN
Gästblogginlägg, Resor

FRÖKENTV: Streama svenska tv-kanaler utomlands!

Vill du kunna streama svenska tv-kanaler utomlands? Det här gästblogginlägget är skrivet av Felicia som i internet-mun kallas för Frökentv. Hon driver kulturbloggen frokentv.se som främst är inriktad på hennes stora intresse för tv-serier och film. Då jag är bosatt i Brasilien och inte har tillgång till svensk tv lika lätt som när jag bott i Sverige, undrade jag om Felicia kunde skriva ett expertinlägg om att streama svenska tv-kanaler utomlands (jag har nämligen haft ganska stora besvär med just detta).

Luta er tillbaka och läs Felicias inlägg om hur du kan ta del av alla underbara svenska program och serier – oavsett om du är på resa, om du bor utomlands eller var/varför du än befinner dig ute i världen.

Vad är VPN?

Med hjälp av VPN (virtual private network) kan du lagligt och hur smidigt som helst få tillgång till program och serier vart du än befinner dig i världen, hur enkelt som helst.

VPN är ett program som gömmer ditt IP-nummer vilket i sin tur gör att du genom en inställning på din dator, surfplatta eller mobiltelefon kan ändra IP-adress, exempelvis till ett annat land. Du kan alltså streama svenska tv-kanaler genom att “låtsas” att din dator befinner sig i Sverige.

Frökentv streama svensk tv utomlands gratis VPN se svenska kanaler utomlands

Besök gärna Frökentv:s blogg (länk i början på inlägget) för att få inspiration om tv, litteratur och underhållning.

Streama svenska tv-kanaler – förslag på VPN-program

Som mest det mesta här i livet så finns det flera olika verktyg för att göra det enkelt för oss och därför finns det såklart olika VPN. Vilket VPN som passar just dig bäst är lite av en smaksak. Här kommer lista med tre alternativ av program som jag har bra erfarenhet av:

 • Hola – Ett gratis VPN och det första VPN’et som jag hörde talas om. Hola är bra för att vara helst kostnadsfritt och något jag rekommenderar om man bara vill testa hur fantastiskt VPN är. Det finns dock mycket fördelar med att använda sig av ett premiumprogram istället men detta är helt klart ett bra gratisalternativ.
 • NordVPN – Som användare kan du ansluta dig till ungefär 60 länder (bl.a. Sverige) om behovet skulle finnas till det. NordVPN är prisvärt, lätt att komma igång med även för den otekniska och riktigt snabbt. Dyker något problem upp så finns mejl till kundservice ett klick bort. Rekommenderas till alla som vill ha något bra för en låg summa.
 • ExpressVPN – Lite dyrare än NordVPN men är helt klart värt det. Du har tillgång att ansluta dig till över 90 länder, tillgång till Netflix (vilket det inte är med bla. Hola). Du kan livechatta med kundservice om problem skulle uppstå. Dessutom så är tjänsten supersmidig och snabb. Skulle du mot förmodan inte vara nöjd efter 30 dagar har du rätt att få pengarna tillbaka, vilket är hur bra som helst.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Felicia november 10, 2017 at 4:01 e m

  Oh, inlägget kom upp tidigare än vad jag trodde :D. Kul att få skriva ett gästinlägg hos dig.

  • Reply Fitnessfia november 17, 2017 at 2:54 e m

   Tack för ditt inlägg som jag tror kan hjälpa många!

  Leave a Reply