Stockholm Brunch Club Greasy Spoon Brunch
Kost och mat, Resor

Stockholm brunch club vs. Greasy spoon recension

Jag och killen besökte både Stockholm Brunch Club och Greasy Spoon nu i sommar. Vi älskar båda frukost, ni som följer mig på Instagram vet att vi äter protein-pannkakor till frukost flera gånger i veckan. Vi går regelbundet ut och äter frukost och brunch på olika restauranger i Rio där vi bor. Vi märkte ganska snabbt att vi hade samma kärlek till frukost. Det är verkligen ett underbart sätt att starta dagen på.

I Stockholm har Brunch blivit en riktig hype de senaste åren. Jag och min syster gjorde en road trip i USA förra året och åt mycket brunch där. Nivån i USA var mycket högre än vad vi upplevt här i Stockholm. Men, det är ändå roligt att det är på gång i med Brunch i Stockholm och att det numer finns ställen som serverar frukost hela dagen. Yaaaay, för oss morgontrötta!

Stockholm brunch club recension

Stockholm brunch club meny

Kaffet på Stockholm brunch club serverades i fina koppar men var kallt!

Avocado sandwish toast - avokadosmörgås surdegsbröd brunch meny

Smashed Avocado Sandwish – vackrare än vad den smakade tyvärr…

Engelsk frukost brunch korv, ägg, bönor

R åt en Full English breakfast med pocherade ägg, korv, bönor mm. Lite roligt upplägg (är det bara jag?)

Vad vi tyckte om Stockholm Brunch Club

R gillade Full English breakfast på Stockholm Brunch Club mer än på Greasy spoon. Han tyckte att det smakade bättre och att det var trevligt att han fick välja hur han ville ha äggen. Jag var rätt missnöjd med stället, vi fick båda kalla latte. Jag skickade tillbaka dem och fick lika kalla tillbaka, och jag är ändå en person som inte kan dricka för varmt kaffe. Det var verkligen inte varmt. Min avocado toast var inget att hurra över, men heller inte osmaklig. Det var en kul tvist med lite chiliflakes på. Tycker dock att 85 kr för en sån smörgås är lite i överkant.

Vi var lite oroliga för att det skulle vara mycket kö när vi kom, då det var helg, men vi var lite sena. Jag tror att vi kom precis efter den värsta rushen och vi fick bord direkt. Personalen var trevlig men stressade och för få. Vi fick vänta länge på att få notan.

Greasy spoon recension

Stockholm Brunch

Stockholm Brunch. Jag och R på brunchen som vi åt tillsammans med min syster.

Brunch i Stockholm

Vår härliga brunch i Stockholm

Banana french toast, fattiga riddare brunch

Banana Maple French toast med kanderade nötter och yoghurt.

Amerikanska pannkakor brunch jordgubbar

Amerikanska pannkakor med jordgubbar och ricottafluff

Vad vi tyckte om Greasy Spoon (Hagagatan)

Jag gillade maten på Greasy Spoon bättre än på Stockholm Brunch Club. Det kan tyckas att lite orättvist att jämföra äpplen med päron. På GS delade jag och min syster på två rätter, pannkakor och french toast. R tog Full English Breakfast igen och han tycker att SBC var bättre. Som lite kritik på French toast så hade det varit trevligt om de var lite mer doppade i pannkakssmet, jag tycker att det är godare så. Tillbehören till French toast och pannkakorna var fantastiska. De kanderade nötterna och bär i yoghurten var amazing! Likaså jordgubbarna och ricottan till pannkakorna.

Kaffet var varmt här men glasen lite små. Dessutom hade de en grej att man var tvungen att beställa drickat först och sen vänta på att få beställa maten. Vet inte om det är för att de ska sälja mer kaffe så, för att man dricker upp medan man väntar. Stället var i alla fall mysigt. Personalen var lite flummig, kanske är det deras grej?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close