Snygga solglasögon 2018 rayban prada
Kläder, skor och accessoarer, Mode

Bakom mina snygga solglasögon – inspiration och modeller 2018!

Snygga solglasögon är ett måste för mig – jag har känsliga ögon och bor i soliga Rio de Janeiro. Solglasögon är även den perfekta accessoaren, som du kan gömma ett par trötta och osminkade ögon i. Som den gamla popdängan går “bakom mina solglasögon kan jag va’ mig själv”. I det här blogginlägget får du veta allt du behöver veta om solbrillor och förslag på snygga solglasögon 2018.

Varför är det viktigt med solglasögon?

Förutom att solglasögon är snygga, skyddar de även dina ögon mot solens UV-strålning. Om ögonen utsätts för mycket UV-strålning kan de skadas. Ett tecken på överexponering av solljus är att det känns grusigt i ögonen. Anledningen till detta är att solens UV-strålning dödar cellerna på ytan av ögonen. Om ögonen fortsatt exponeras för en stor mängd solljus kan man uppleva stor smärta, det brukar gå över av sig självt inom några dygn. Om ögat under en lång tid utsätts för tillräckligt mycket UV-strålning utvecklas till slut grå starr.

När är det extra viktigt att använda solglasögon?

Att använda solglasögon är viktigt i alla soliga miljöer men ännu viktigare där solens strålar reflekterar extra mycket. Solljus reflekteras mer i exempelvis vatten eller snö, nästan dubbelt så mycket som i gräs. Så om du befinner dig ute till havs eller på fjället ska du vara noggrann med solglasögon.

Solglasögon med CE-märkning

Att välja solglasögon med CE-märkning, garanterar dig att de uppfyller europeiska krav på säkerhet, hälsa och miljöskydd. CE-märkta solglasögon har följer en skala mellan 0–4. Solglasögon i kategori 0 släpper igenom mycket ljus och de i kategori 4 släpper igenom lite ljus. Solglasögon med CE-märkning 4 är för olämpliga att köra bil i då de är för mörka. I Sverige räcker det med solglas av kategori 3, de filtrerar bort ljus och gör det behagligt för ögat.

Att tänka på när du ska köpa solglasögon

När du ska köpa snygga solglasögon för säsongen är det viktigt att de håller måttet. Förutom att de ska ha CE-märkning är det även viktigt att de har en bra optisk avbildning, att saker avbildas utan förvrängningar precis som de är. Även om dyra solglasögon inte alltid ger det bästa skyddet, ger   riktigt billiga solglasögon oftare en felaktig optisk avbildning. Att se otydligt leder på sikt till att du får huvudvärk och trötta ögon.

Solglasögon ska förutom det vara tillräckligt stora att de täcker ögonen ordentligt. En kupad form medför att solglasögonen kommer närmare huden på sidan av ögonen. Det är viktigt eftersom det ger mindre ljusinsläpp snett bakifrån.

Köpa snygga solglasögon online

Att köpa solglasögon online är lätt, även utan att ha provat dem. De flesta webbshoppar har generösa returvillkor vilket gör att du kan prova dina solglasögon i lugn och ro hemma. Det här inlägget är skrivet i samarbete med Zalando.se som erbjuder ett stort utbud av riktigt snygga solglasögon online. Här är mina tre favoriter just nu:

Ray Ban Erika solglasögon

Ray Ban Erika solglasögon pris

Ray Ban Erika solglasögon är snygga och stilrena

Ray Ban Erika är snygga solglasögon som passar de flesta ansiktsformer. Erika från Ray Ban finns i flera olika färger och glas, bland annat med spegelglas, spräckliga, svarta och bruna. Priset varierar men ligger på runt 1300 kr. Se alla modeller av Ray Ban här.

Svarta Prada solglasögon

svarta prada solglasögon

Svarta Prada solglasögon i liknande modell som bloggaren Kenza har

Stora svarta Prada solglasögon med bra skydd. Denna, eller i alla fall ett liknande par solglasögon, har setts på bloggaren Kenza. Jag älskar stora snygga solglasögon för att man kan gömma sig helt bakom dem och de ser glamourösa ut. Se hela utbudet av Prada solglasögon här.

Polaroid solglasögon

Svarta polaroid solglasögon uv skydd

Svarta Polaroid solglasögon med bra skydd

Polaroid solglasögon är det smarta valet om du vill ha riktigt bra UV-skydd. Jag som har väldigt ljuskänsliga blåa ögon väljer gärna ett märke som Polaroid för att inte få skador på ögonen. Även om Polaroids fokus är på bra glas, har de även på senare år även gjort riktigt snygga solglasögon. Se hela utbudet av Polaroid solglasögon här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close