Pink kropp feminist dotter
Hälsa, Kroppsideal

Se Pink’s inspirerande tal till sin dotter om kroppsideal och feminism

Pink tog emot Michael Jackson Video Vanguard Award på 2017 VMA med ett inspirerande tal om hennes unga dotter Willow Hart. Efter en rolig introduktion från Ellen DeGeneres, berättade sångerskan om att hon skapat en PowerPoint-presentation om “androgyna rockstjärnor” till sin dotter. Anledningen var att sexåriga Willow Hart kallat sig själv “den fulaste tjejen jag vet.”

Pink’s tal till dottern

I talet förklarade Pink att presentationen innehöll bilder på stjärnor som Michael Jackson, David Bowie, Prince och Annie Lennox. Hon visade den för sin dotter och frågade henne varför hon tycker att hon är ful, varpå dottern svarar ”jag ser ut som en pojke”. ”Men hur tycker du jag ser ut?”, frågade Pink. ”Du är vacker”, svarade hon varpå Pink stälde följande följdfrågor: ”Ser du mig låta mitt hår växa ut?” och hon svarade ”Nej, mamma”. ”Ser du mig anpassa min kropp?” ”Nej, mamma”… ”Ser du mig fylla stora arenor runt om i hela världen?” ”Ja, mamma.” ”Du ser älskling, vi förändrar oss inte. Vi lägger grus i snäckor och förvandlar det till pärlor”.

Vi hjälper andra människor att ändra inställning så att de kan se fler sorters skönhet – Pink

Pink berättar vidare om kritiken mot hennes kropp, att hon upplevs för maskulin, att hon anses ha för stark kropp samt att hennes många och starka åsikter inte alltid uppskattas.

Pink är en förebild för alla mammor

Pink har alltid varit en förebild för mig. Hon är tuff, snygg och stark. Det här talet rörde mig starkt och jag önskar att alla mammor vore lika stöttande mot sina döttrar (läs gärna mitt inlägg “mammor sluta banta“. Vi lever i en tuff värld för kvinnor, där starka personligheter som Pink är mycket viktiga för kvinnors möjligheter till lika rättigheter.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply