rött läppstift röda läppar röda läppstift veganskt
Skönhet

Rött läppstift – röda läppar med djurvänligt och veganskt läppstift!

Rött läppstift – vad är det som gör att de flesta kvinnor känner sig empowered av intensivt röda läppar? För kvinnor i alla åldrar är röda läppar inte bara en symbol för feminism och skönhet utan ett vågat statement. I det här inlägget får du följa med på historien bakom röda läppstift, som går långt längre än kärleken till dagens selfies!

Det röda läppstiftets historia

Rött läppstift matt historia röda läppar

Rött läppstift blev en vanlig syn på amerikanska soldater

Under andra världskriget introducerade kosmetikföretag politiskt laddade annonskampanjer med rött läppstift med namn som “Victory Red”. Kvinnor uppmuntrades att ta hand om sitt utseende som en del av sin samhällsplikt (jag vet, suck!). “Skönhet som en plikt” blev ett motto i USA, och användes för att främja patriotism samt uppmuntra kvinnor att bli mer aktiva i krigsinsatsen.

Victory red röda läppar rött läppstift

Victory red – rött läppstift med krigsbudskap

Kvinnor avbildade i propaganda och annonser hade alltid perfekt hår och smink, även när de visades som soldater och fabriksarbetare. Att vara vacker sågs som ett sätt att hålla upp moralen för soldaterna som kämpade mot fienden. “Victory Red” skulle symbolisera mod och att hålla en perfekt fasad även i krigstider. Det symboliserade kvinnans rätt (eller snarare plikt) att vara feminin och underbar under alla omständigheter.

Rött läppstift idag

Röda läppstift, rött matt läppstift, röda läppar kändisar kvinnor

Kända power-kvinnor med rött läppstift

Tack och lov står rött läppstift mer för power än plikt idag, även om skönhetsidealen långt ifrån har försvunnit (läs gärna mitt inlägg om feminism). Att välja att bära smink är alla människors val, kvinnor som män. Det tycker jag är viktigt att påpeka. Vi bör fråga oss, för vem bär jag smink? Gör jag det för mig själv eller för andra?

Jag älskar att bära rött läppstift när jag klär upp mig. Det sticker ut och signalerar “här kommer jag. Jag är inte rädd för att sticka ut. Jag tar plats och jag ber inte om ursäkt för det!”. Ett par röda läppar är sensuellt och vackert, girl power, inte för att behaga män eller på grund av dumma skönhetsideal.

Milani ett veganskt och djurvänligt rött läppstift

Jag vet inte hur det är med er men jag börjar mer och mer tänka på vad jag stoppar i mig och vad för produkter jag använder på min kropp. Vi utsätts för gifter i vår miljö som aldrig förr. I den mån jag kan försöker jag att handla produkter som är ekologiska och ej testade på djur. När du köper ett rött läppstift från Milani kan du vara säker på att det inte är testat på djur och att det är veganskt. Köp alla deras läppstift här (adlink).

milani läppstift

Snygga röda läppar med gott samvete!

Rött läppstift veganskt ej djurtestat

Milani läppstift finns i många fina röda nyanser! Vilken är din favorit?

Veganskt läppstift rött

Röda läppar är power på dina egna villkor!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Jennifer oktober 9, 2017 at 1:51 e m

  Snyggt 😀 Dock så klär jag inte i rött 😛

  • Reply Fitnessfia oktober 9, 2017 at 4:20 e m

   Är det sant!? Men det finns så många nyanser av rött!

 • Reply Felicia oktober 10, 2017 at 11:10 f m

  Rött är så himla fint 🙂

  • Reply Fitnessfia oktober 10, 2017 at 12:24 e m

   Håller helt med!

 • Reply Emilia oktober 11, 2017 at 9:47 e m

  Vilket roligt inlägg, intressant faktiskt!

  • Reply Fitnessfia oktober 12, 2017 at 12:49 f m

   Ja, visst är det!

  Leave a Reply

  Close