Protein chips test proteinchips smak protein nachos nyttiga chips ugnsbakade chips
Kost och mat

Smaktest Protein Chips – är nyttiga chips lika goda?


Protein chips är så kallade nyttiga chips, eftersom de innehåller mindre med fett och kolhydrater till förmån för protein. De flesta människorna gillar att äta chips men har inte undgått att förstå att de inte direkt är optimala för varken vikten eller hälsan. Hälsosamma ugnsbakade chips kan vara ett bra alternativ för dig som älskar chips men som vill gå ner i vikt. De är även bra för dig som tränar mycket och vill få i dig mer protein.

Allt bra rent innehållsmässigt, men hur smakar de då? Jag och min sambo Rodrigo har testat två olika sorter protein chips och en sort med protein nachos i ett litet smaktest.

Köp dessa nyttiga chips här.

Fördelen med protein chips vs vanliga chips

Proteinrika och nyttiga chips är relativt nytt på marknaden. Ugnsbakade chips har funnits i många år, men sällan med motsvarande proteinhalt som dessa produkter. Sojaproteinkoncentrat är basen i dessa produkter, vilket är anledningen till dess höga koncentration av protein.

Här är några av fördelarna som listas med nyttiga protein chips.

 1. Lägre fetthalt
 2. Färre kolhydrater
 3. Mer protein
 4. Mer fibrer – högre mättnadskänsla
 5. Totalt sett färre kalorier
 6. Portionsförpackade om 30 g, vilket motverkar överätande

Proteinchips Sourcreme & Onion (Star Nutrition)

Proteinchips sourcream onion smak nyttiga chips

Proteinchips med smak av sourcream & onion är först ut i detta smaktest.

Först ut är självklart klassikern Sourcreme & Onion som är en av mina favoritsmaker (jag gillar även dill- och grillchips). Med hela 45% protein (13,5 g/påse) och 18 % fiber är detta vad man kan kalla nyttiga chips. De innehåller dessutom endast 4,7 gram kolhydrater och 3,9 gram fett. Totala kalorier per påse om 30 g är endast 119 kcal.

Jag ska erkänna att jag var lite skeptisk till dessa proteinchips, men det fick jag äta upp (bokstavligen). De är härligt krispiga och har en jättegod smak. Den här påsen slank ner väldigt snabbt. Sourcreme & Onion var verkligen mina favoriter i detta smaktest.

Betyg av mig: 5/5 av Rodrigo: 4/5

Köp dessa nyttiga chips här.

Proteinchips Cheese & Onion (Conscious Chef )

Protein chips conscious chef ostchips nyttiga chips låg fetthalt få kalorier

Dessa proteinchips från Conscious Chef var nummer två ut i vårt smaktest av nyttiga chips.

Dessa proteinrika chips med smak av Cheese & Onion är av ett annat fabrikat än de andra chipsen i testet. Innehållet är dock motsvarande med 45 % protein och 17 % fibrer. Eftersom påsen är 25 g, i jämförelse med 30 g för Star Nutrition, är de totala kalorierna endast 92,5 kcal. Basen är soja- och mjölkprotein.

Första tanken, de luktar skunk haha. Men så är det ju med ostchips. Dessa var Rodrigos favoriter men jag föredrar Sourcream & Onion. De har liknande konsistens och är goda. Återigen överraskas vi av vilket bra alternativ dessa nyttiga chips är!

Mitt betyg: 4/5, Rodrigos betyg: 5/5

Köp dessa nyttiga chips här.

Protein nachos Corn & Chicken (Star Nutrition)

Protein nachos star nutrition protein chips goda hälsosamma chips

Protein nachos imponerade inte alls på vår lilla smakpanel.

Dessa protein nachos är precis som chipsen ovan proteinrika med 45% protein. Fiberinnehållet är något lägre, 16%, men riktigt bra. Kolhydrater och fett motsvarar de andra varianterna, 5 g respektive 3,7 g. En påse om 30 gram ger endast 117 kcal och lika mycket fibrer som knäckebröd. Vanliga nachochips tillverkas av majsmjöl som bakas och friteras, medan denna variant huvudsakligen består av sojaproteinkoncentrat.

Smaken är Corn & Chicken och det var inte så gott att snacksa på. Jag tycker att kycklingsmaken är för pikant. Till försvar för dessa protein nachos kan vi säga att vi inte testat att äta dem som exempelvis en nacho-tallrik.

Mitt betyg: 2/5 och Rodrigo anser att de är värda 3,5/5

Köp dessa nyttiga chips här.

 

Har du testat proteinrika chips någon gång? Kommentera gärna nedan. Läs gärna mitt inlägg om billiga proteinbars.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Ellinor januari 16, 2018 at 5:38 e m

  Åh måste testa!! ☺️

 • Leave a Reply

  Close