Ny Mac book Pro bärbar dator
Livsstil

Ny Mac Book Air – varför jag har blivit Mac-användare

Jag har skaffat en ny bärbar dator – en Mac Book Air! Det är min sambo Rodrigo som fått mig att tänka om. Jag har alltid varit en PC-användare men samtidigt även alltid haft Apple iPhones. Min tidigare dator, en Lenovo Yoga, har för lite arbetsminne vilket gör att jag ständigt blir frustrerad av att datorn hänger sig. Jag känner mig glad och samtidigt är det lite läskigt att gå över till den andra sidan.

Välja bärbar dator – Mac eller PC?

Av gammal vana har jag alltid valt en PC som bärbar dator, och det är länge sedan jag hade en stationär dator. Tyvärr har mina laptops inte hållit särskilt länge, i snitt 2-3 år. Min Samsung dator, den jag hade innan min Lenovo, gick sönder i hårdvaran och till slut gick det inte att stänga datorn. Andra bärbara datorer jag haft har drabbats av virus och slutat fungera helt.

Min sambo har haft sin gamla Macbook i 6 år, och den funkar lika bra nu som då. Jag hade min iPhone 4 i fyra år utan besvär. Det kanske är min personliga bias men jag får uppfattningen att Apples kvalitet är bättre.

Det är så klart stora skillnader i användandet eftersom en Mac har ett annat operativsystem. Funktionerna är annorlunda och det är mycket nytt att vänja sig vid. Generellt skulle jag däremot säga att Apples produkter är väldigt användarvänliga, vilket inte alltid är fallet med PC och Android-telefoner.

Priset är en annan fråga, där Apple datorer ligger ganska högt. Samtidigt, om jag slipper byta dator vart annat år på grund av datorstrul – då känns de där extra pengarna väl värda.

Mac Book Air eller Pro?

Mac Book Air vs Mac Book Pro

En jämförelse mellan Mac Book Air vs Mac Book Pro (källa: laptopmag.com)

Valet föll på en Mac book Air som är mer prisvärd än Mac book Pro. Visst är funktionerna häftigare och mer avancerade i en Pro, framförallt deras touch bar och ett lagringsutrymme. Viktigast var dock för mig RAM-minnet (arbetsminnet) eftersom jag har många olika processer igång. Det är just där som min nuvarande Lenovo Yoga inte svarar upp till mina behov.

I övrigt skiljer inte vikt, batteritid och RAM mellan de båda modellerna. Pro-modellerna har en snabbare processor, men det kommer med ett högre pris. Som sagt är detta min första Apple dator och jag anser att Mac book Air är en bra början.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply