Kläder, skor och accessoarer, Mode

Moheda träskor – satsa på svensk design och tillverkning

Moheda träskor har blivit populära över hela världen. Bland annat har kändisar som Sarah Jessica parker setts i Moheda skor på gatorna i New York city. Visste du att 50% av alla Moheda träskor som produceras och säljs av Moheda Toffeln exporteras? Jag älskar personligen mina bruna Moheda träskor som jag faktiskt köpt på loppis (se bild ovan). De passar så bra till allt och är sköna att gå i. Träskor har aldrig varit så hett som nu! Nedan har jag sammanställt lite information om mina favoritskor.

Detta inlägg är skrivet i samarbete med sportamore.se som har ett stort utbud av Moheda skor online.

Moheda Toffeln historia

Moheda toffeln tillverkas i en liten by kallad Moheda i Småland, Sverige. Fabriken som används idag byggdes år 1986, detta efter att företaget fortsatte att öka försäljningen år efter år. Företaget tillverkar, förutom Moheda toffeln, även skydds- och arbetskläder. Moheda träskor har tillverkats i familjen i hela fem generationer. Det ligger alltså flera generationer av skomakare bakom träskon, med år av hantverkstradition i en och samma sko, kan du vara säker på att du får en riktig svensk kvalitetsprodukt.

Varför jag älskar Moheda Träskor

Sarah Jessica Parker i svenska träskor moheda toffeln

Kändisen Sarah Jessica parker i svenska träskor

Jag älskar mina Moheda träskor, gillar den bohemiska 70-talskänslan de ger. Du kan kombinera dina Moheda skor med en fin sommarklänning, ett par korta jeansshorts eller helt enkelt med vanliga jeans. Då de är av riktigt bra kvalitet kan du använda dem år efter år, jag har haft mina i tre år och då köpte jag ändå dem begagnade. Moheda träskor har blivit till moderna klassiker som syns på kändisar över hela världen.

Moheda skor online

Moheda Toffeln är för mig enkelhet och minimalism, ihop med kvalitet. Naturmaterialen trä och läder skapar tillsammans en vacker sko med material som använts i urminnes tider. Moheda skor hör sommaren till. Du kan skapa en modern look med dessa klassiska skor. Det bästa av allt är att de håller länge och väl.

Olika modeller av Moheda

Här finns några snygga och trendiga modeller av Moheda träskor. Jag gillar framförallt de naturnära färgerna i läder. Dessa fina Moheda skor finns i flera olika modeller, alla enkla i designen. Det är just det jag gillar, bohemian chic-känslan med lite av 70-talets flower power.

Moheda Toffeln Betty

Moheda träskor Betty bruna svarta nude senapsgula

Moheda träskor i den klassiska modellen Betty

Moheda Toffeln Betty är den vanligaste modellen av företagets träskor. Jag har ett par i konjaksbrunt läder, en färgton som passar till allt. Moheda Betty finns även i flera fina färger: nude (som på bilden), svart, grå, blå, senapsgul och vinrött. Jag gillar enkelheten i den här modellen, verkligen svenskt hantverk när det är som bäst. Se så snygga de är till upprullade jeans. Färgen nude tycker jag är en given vinnare. Se alla modeller och färger av Moheda skor här.

Moheda Dolly träskor

Moheda Toffeln Dolly brun svart

Dolly från Moheda Toffeln är som en traditionell träsko i en uppdaterad variant

Moheda Dolly är en sko som påminner om vanliga träskor, men i en modernare variant med klack och spänne runt ankeln. Moheda Toffeln tillverkar denna vackra sko i färgerna blått, brunt (konjak) och svart. Den duvblåa färgen känns lite Dalarna, där jag kommer ifrån, men jag ser lite svårigheter med att matcha färgen med alla mina kläder. Jag skulle istället satsa på ett par i “konjak” det vill säga ljust läder. Se alla modeller och färger av Moheda skor här.

Moheda Toffeln Sandy

Sandy Moheda Toffeln

Sandy från Moheda Toffeln har en härlig design

Moheda Toffeln gör även denna fina träsko kallad Sandy. Sandy finns i rosa och ljusgrått. Jag gillar den här retro-designen och färgerna är jättesöta. De är väldigt feminina och romantiska i sin framtoning, vilket passar perfekt till sommarklänningen. Klackhöjden är lagom och de är mycket bekväma att gå runt i på stan. Se alla modeller och färger av Moheda skor här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close