Lyftarskor för kvinnor från Adidas
Träningsskor, Träningstillbehör

Lyftarskor för kvinnor från Adidas – jämförelse av olika modeller

Jag har börjat snegla lite på lyftarskor för kvinnor från Adidas. Det kommer en punkt när man vill ta sin styrketräning till en ny nivå och det är där lyftarskor kommer in. I övningar som deadlift/marklyft och squats/knäböj kan man få stor hjälp av ett par lyftarskor med platå. Det sämsta du kan ha i dessa övningar är faktiskt vanliga träningsskor, då de allt som oftast innehåller dämpning. Då är det till och med bättre att vara i bara strumplästen. Även vid Crossfit har du stor hjälp av riktiga lyftarskor. Här har jag gjort en jämförelse av Adidas lyftarskor för kvinnor.

Lyftarskor för kvinnor

Lyftarskor för kvinnor är bra för oss tjejer i övningar som knäböj där en vikt ska pressas upp från golvet eller marklyft där en vikt istället ska dras upp från golvet. Vid styrketräning med squats och deadlift är det extra viktigt med stabila fötter. Lyftarskor är uppbyggda med en inbyggd platå för stabilitet i fotleden. Lyftarskor för tjejer används även aktivt vid crossfit-träning.

Lyftarskor Adidas Powerlift 2

Lyftarskor för kvinnor Adidas Powerlift 2

Den klassiska modellen Powerlift 2 från Adidas

Adidas Powerlift 2 är de klassiska och även de billigaste lyftarskorna från Adidas. Klackhöjden är 1,5 cm, som är samma för Powerlift 3. Färgerna på den här modellen har tidigare varit diskreta som den här svarta skon men nu finns även en tuffare variant i grått med lysgula detaljer. Vill du ha en bra budgetsko för nybörjare är Adidas Powerlift 2 en bra investering.

Köp Adidas Powerlift 2 här.

Lyftarskor Adidas Powerlift 3

Lyftarskor för kvinnor Adidas Powerlift 3 svart grått silver

Snygga lyftarskor från Adidas Powerlift 3 för kvinnor.

Adidas Powerlift 3 har ungefär samma design som den tidigare modellen Powerlift 2. Den största skillnaden mellan Powerlift 2 och Powerlift 3 är förutom den uppdaterade designen, att Adidas Powerlift 3 har ett material som andas bättre. Den nya smidiga lyftarskon i konstläder har en nätliknande tyg-överdel för bättre ventilation. Designen är annars den största skillnaden. Adidas Powerlift 2 har mer diskret och klassisk design medan Powerlift 3 har lite tuffare färgval som futuristisk Silver/Svart eller eldig Röd/Svart/Vit.

Köp Adidas Powerlift 3 här.

Lyftarskor Adidas Power Perfect 2

Adidas Power Perfect 2 lyftarskor för kvinnor

Adidas Power Perfect 2 en bra lyftarsko för tjejer

Adidas Power Perfect 2 har en något högre häl-platå än Powerlift 2 och 3. Power Perfect 2 är en ny och uppdaterad modell av den storsäljande lyftarskon Adidas Ironwork 3. Det här är bra lyftarskor för kvinnor och män som sysslar med styrketräning och crossfit. Power Perfect 2 från Adidas är steget upp från en nybörjarsko. En mycket flexibel framfot gör att du kan lätt kan röra dig snabbt och smidigt även vid riktigt tunga lyft.

Köp Adidas Power Perfect 2 här.

Lyftarskor Adidas adiPower

Adidas adiPower lyftarskor för kvinnor

Lyftarskor för kvinnor, Adidas adiPower

Vill du gå ett steg upp från Powerlift 2 och 3, bokstavligen, ska du satsa på Adidas adiPower med 0,4 cm högre platå. Det här är lyftarskor för kvinnor och män som även är godkända för tävlingar i tyngdlyftning, styrkelyft och crossfit. Den största skillnaden mot Powerlift 2 och 3 är att skon är tillverkad av äkta läder och inte konstmaterial. Den har en helt stum häl (saknar dämpning), vilket en bra lyftarsko ska ha. Skon är bra ventilerad med andningshål upptill och på sidan. Snygga färgval i Vit/Svart eller Röd/Svart som på bilden.

Köp Adidas adiPower här.

Lyftarskor Adidas Leistung

Lyftarskor för kvinnor Adidas Leistung

Adidas Leistung proffs-lyftarskor för kvinnor

Adidas Leistung är för dig som letar efter ett par lyftarskor som även passar för professionellt användande och tävling. Leistung är Adidas mest avancerade och exklusiva lyftarskor för kvinnor och män. Lyftarskorna är vetenskapligt framtagna och designade för att leva upp till kraven hos elitlyftarna. Vältestade Leistung från Adidas lanserades inför sommar-OS i Rio de Janeiro 2016, vilket säger lite om vilken nivå de här lyftarskona håller.

Köp Adidas Leistung här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply