Snygg träningskjol, springa i kjol, skort, träningskjol
Sporttoppar och träningslinnen, Träningskläder, Träningsskor

Löparkjol – en hyllning till träningskjol som träningsplagg

Vad tycker ni om min nya löparkjol? Visst är den snygg? Jag älskar att träna i träningskjol! Inte bara att de är väldigt praktiska, de är så himla sköna och coola! Skort (short + skirt) som de också heter, finns i många färger och är mindre avslöjande än shorts. De flesta har ett par inbyggda shorts under själva kjolen. Därför passar de perfekt exempelvis när du har mens, då man är svullen och har mensskydd som man inte vill ska synas genom tighta byxor eller shorts.

Varför köpa löparkjol?

Att köpa löparkjol är en bra investering i din träningsgarderob. Jag skrev ett inlägg om träningskjol tidigare där jag listade mina favoritmodeller. Kjolar har länge varit standard inom tennis, men har inte riktigt hittat den stora massan bland övriga träningstjejer. Jag förstår faktiskt inte riktigt varför och jag tror att det blir nästa riktigt stora träningstrend. Här i Brasilien där jag bor har var och varannan tjej en skort. De är inte bara för löpning de passar väldigt bra på powerwalks, gymmet, zumba osv. Det som de kanske inte passar lika bra för är yoga, eftersom kjolen troligtvis åker upp i yogapositionen hunden. Det beror naturligtvis på vilken typ av löparkjol du väljer.

Fem fördelar med träningskjol

Jag vill uppmana alla som inte provat en träningskjol att testa! Här är fem fördelar:

  • Feminin. Kjolen är definitionen av femininitet och ger en smickrande figur.
  • Täcker upp där du vill täcka. Det övre tyget hänger graciöst över höfter och övre lår. Det finns dagar när man helt enkelt inte vill ha så tight runt rumpan, exempel vid mens.
  • Svalkar. På sommaren, eller under svettiga pass på gymmet, är det skönt att ha något som luftar lite. De är dock inte som en vanlig kjol, de har inbyggda inner-shorts.
  • Var unik. Det är ingen tvekan om att du kommer få positiv uppmärksamhet i en träningskjol. En löparkjol är det perfekta valet för modemedvetna kvinnliga löparen (eller andra träningsutövare).
  • Skapa ditt eget look. Det finns kjolar med och utan inbyggd innerbyxa. Om du väljer en kjoltyp utan en innerbyxa, kan du välja att ha kjolen ovanpå dina träningstights. Utan innerbyxa är de bekväma att ha som de är till ett träningslinne eller träningstopp. Det är lätt att ändra sin träningsoutfit hela året genom flexibilitet och variation.

Min träningsoutfit

Köpa löparkjol träningskjol skort kjol för träning

Min träningskjol är tyvärr köpt här i Brasilien men du hittar andra kjolar [HÄR], toppen är från Aimn [HÄR], skor från Nike [HÄR], kokosnöt egen ;). I bakgrunden syns Sockertoppsberget här i Rio de Janeiro.

Här är min snygga träningsoutfit som jag hade på mig under en powerwalk med en kompis igår. Vi gick längs härliga Praia de Botafogo fram till Flamengo, där mitt utomhusgym ligger. På vägen stannade vi och köpte kokosvatten. Det finns inget mer svalkande än att dricka kokosvatten när det är varmt. Dessutom är det bra för träning eftersom det innehåller elektrolyter. Vädret är kanonbra just nu, inte för varmt som det blir om några månader och inte för mulet och regnigt som för några veckor sedan. Helt enkelt perfekt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply