Kry appen kry app kostnad pris prata med läkare online
Hälsa

KRY appen recension av mitt läkarbesök i mobilen

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Har du hört talas om KRY appen? Det är en app som gör det möjligt för dig att gå till läkaren hemma eller var du befinner dig. Med denna uppfinning kan du alltså slippa att sitta på akuten i flera timmar för enklare besvär. Men vad kostar KRY och fungerar det verkligen så bra som det låter? Jag har testat KRY appen och delar här med mig av min upplevelse samt lite information om kostnad och väntetid.

Doktor.se

KRY träffa läkare online

Med KRY appen får du träffa läkare online oftast inom några minuter. Väntetiderna varierar så klart beroende på dag men som mest har jag sett att det står 20 minuter väntan på att träffa läkare i appen. Du kan även träffa en psykolog och få receptförnyelse.

KRY appen och min situation

Jag drabbades av en urinvägsinfektion som vägrade gå över, jag till och med kissade blod. Det gjorde fruktansvärt ont att kissa, med trängningar och smärta. Som jag skrev tidigare hjälper inte tranbärsjuice mot urinvägsinfektion men det kan gå över av sig själv. I mitt fall blev det dock bara värre och värre, därför valde jag att söka upp KRY appen för att få prata med en läkare. Mer om läkarbesöket lite längre ner, först information om vad det kostar.

KRY kostnad

Vad kostar KRY? Det kostar ingenting att ladda ner appen och komma igång. När du laddat ner appen (det kan du göra här) kan du själv se aktuella väntetider.

Jag trodde faktiskt att det skulle vara dyrare än vad det var att använda KRY appen. För ett akut läkarbesök betalade jag 250 kr, vilket jag tror motsvarar vad det kostar på en fysisk akutmottagning. Tjänsten är gratis om du söker för barn och unga upp till 20 år eller äldre över 85 år. Samma priser gäller för att få prata med en psykolog online.

En receptförnyelse kostar 150 kr för alla, även barn och äldre. Du behöver inte ha ett videosamtal med en läkare för att få ett recept förnyat.

KRY öppettider och väntetider

KRY öppettider är mellan 06-24 varje dag, vilket gjorde att jag kunde “gå till” akuten en lördag utan att spendera hela lördagskvällen där. Väntetiden var nämligen mindre än fem minuter! Inom 10 minuter hade jag recept på antibiotika som jag tyvärr behövde mot urinvägsinfektionen.

Så går det till

Efter att ha laddat ner KRY appen och loggat in med bankID, valde jag läkarbesök. Den aktuella väntetiden var mindre än fem minuter enligt appen. Jag fick först fylla svaret på ca 10 frågor kring vad jag sökte för och mina besvär, samt allergier etc. De vanliga frågorna som läkarna normalt sett ställer direkt vid besöket. Det kändes oerhört effektivt att få svara på frågorna innan mötet med läkaren.

Efter att alla frågor var ifyllda, fick jag veta att jag inte skulle logga ur appen och namnet på läkaren som skulle ringa upp mig inom 5 minuter. Jag satt lite nervös och stängde inte ner mobilen, även om man så klart kan göra det så länge man inte loggar ur. Sedan ringde läkaren mig via videosamtal inne i appen.

KRY läkare

Den kvinnliga KRY läkare jag fick var oerhört trevlig och snabb. Det var ju ett solklart ärende som jag känner igen. Väntetiderna på akuten i Stockholm en lördag är hysteriska. Jag är så glad att jag kunde träffa en läkare i mobilen istället. Det tog totalt 10 minuter att vänta, prata med läkaren och få mitt recept. Bekräftelsen på receptet fick jag via appen, som skickas elektroniskt till apoteken. Nu blir det att äta mycket probiotika efter antibiotikan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Gunnar FN januari 28, 2018 at 3:21 e m

  Hur är det att inte fysiskt träffa läkaren då. Det är ju lite det som ett läkarbesök går ut på?

  • Reply Fitnessfia januari 28, 2018 at 4:32 e m

   Jag kan inte alls hålla med dig om att ett läkarbesök går ut på att träffa läkaren i person. För mig handlar det om att lösa mitt problem på smidigast och snabbast sätt. Många små besvär, likt en urinvägsinfektion, som är akut pga smärtan, går att lösa utan att först ta sig till en akut för att sedan sitta där i timmar och vänta för att det inte är tillräckligt akut.

   KRY läkaren var trevlig, kunnig, och snabb. Hon ställde några kontrollfrågor och löste sedan problemet utan att jag behövde lämna mitt hem (förutom för att hämta medicinen). Så klart söker du inte en läkare i mobilen om du har brutit benet eller något annat som kräver att du fysiskt träffar en läkare/befinner dig på ett sjukhus, men för den här typen av besvär och receptförnyelser är KRY appen perfekt! Bra för akuten också att få ta hand om de patienter som faktiskt behöver den typen av akutvård istället för att ägna tiden åt att skriva ut recept för urinvägsinfektioner!

 • Reply Helena Roth januari 28, 2018 at 7:02 e m

  Har fått god hjälp av KRY när det gäller ett av mina gode barn som jag är God Man till – funkade finfint!

  • Reply Fitnessfia januari 28, 2018 at 11:14 e m

   Ja, jag är också väldigt nöjd!

 • Reply Stina Gustafsson januari 29, 2018 at 12:11 e m

  Min svägerska har bara gott att säga om KRY, själv har jag inte behövt att använda den ännu. En bra recension!

 • Reply - E januari 29, 2018 at 1:25 e m

  Vad fantastiskt att det fungerade bra för dig med denna omtalade app 🙂 Hoppas att infektionen går över snarast

 • Reply Moa januari 29, 2018 at 2:02 e m

  Kan tänka mig att det är väldigt smidigt!

 • Reply Evelina januari 29, 2018 at 4:24 e m

  Men wow vad coolt och smidigt! 🙂

 • Reply maxarna januari 29, 2018 at 5:05 e m

  Jag har aldrig testat tjänsten men hört mycket om det.. Vem vet nån dag kanske jag tvingas använda den.

 • Reply Miss jennifer januari 30, 2018 at 6:35 f m

  Jag ska också marknadaför dem i min blogg tycker det är en mega bra app

 • Leave a Reply