Kompressionstights för kvinnor bästa modellerna
Träningstights

Kompressionstights för kvinnor – de 5 bästa modellerna just nu

Kompressionstights för kvinnor blir allt vanligare och inte bara bland elitutövare. Oavsett om du har på dig dem när du springer eller tränar på gymmet, kan du dra nytta av fördelarna som kompressionstights ger. Kompressionstights kan bland annat hjälpa till med återhämtning efter träningen. Genom att blodflödet stimuleras minskar risken för träningsvärk och trötthet i musklerna.

Vad är kompressionstights bra för?

Många undrar vad är kompressionstights bra för och om de verkligen gör någon skillnad. När du arbetar hårt med en muskelgrupp kan den bli inflammerad, det ökar vätskeflödet till det drabbade området och de vita blodkropparna. Detta leder till svullnad och ökat tryck, och därmed träningsvärk. Kompressionstights jobb är att klämma åt dina muskler. Det minskar mängden vätskeuppbyggnad, samt minskar svullnaden och trycket.

Kompressionstights kan också öka blodflödet till musklerna, vilket avlägsnar kreatinkinas, ett enzym i dina muskler som läcker ut efter muskelskador och som kan orsaka muskelvärk. Kompressionstights för kvinnor stödjer även de stora musklerna, vilket ger ökad stabilitet under din träning.

Är kompressionstights så bra som folk påstår?

Spanska forskare undersökte en grupp fotbollsspelare som hade kompressionstights på ena benet och vanliga ingenting på det andra benet. Därefter sprang spelarna i nedförsbacke i 40 minuter (en aktivitet som vanligen framkallar ömhet). Fotbollsspelarna visade 27 % färre markörer av ömhet i det komprimerade benet jämfört med det utan.

Och en studie från Storbritannien visade att maratonlöpare som hade på sig kompressionstights i 24 timmar efter att ha passerat målstrecket rapporterade att de hade mindre ont.

Slutsats: Se på kompressionskläder som ett verktyg mot träningsvärk.

Hur tight ska kompressionstights sitta?

När du bär kompressionstights första gången kommer du förmodligen att de sitter väldigt tights. Det är normalt, och du vill ha tights som erbjuder en nära passform för maximal kompression. De ska sitta som en hand i en handske, riktigt tight men inte så att du får blodstopp.

Vilka är de bästa kompressionstights för kvinnor?

Här nedan har jag listat mina rekommendationer av bästa kompressionstights för kvinnor.

Svarta 2XU kompressionstights med guld

Svarta kompressionstights från 2xu med guld

Klassiska svarta 2XU kompressionstights

Min första rekommendation är dessa svarta 2XU kompressionstights för kvinnor. Modellen heter MCS Run Compression Tights och är har guldtryck på benen. 2XU är de vanligaste kompressionstights för kvinnor på marknaden just nu. 2XU är tillverkade i ett kraftfullt graderat kompressionsmaterial som ger dig allt vad ett par bra kompressionstights ska erbjuda. Den revolutionerande stödtekniken kallad MCS (Muscle Containment Stamping), ett system för målriktad och kraftigare kompression. Systemet ger 2XU kompressionstights mer tryck direkt på de mest utsatta musklerna. Det minskar sträckningar i musklerna, träningsvärk och risken för skador. Köp dessa kompressionstights här.

Skins kompressiontights i fina färger

Kompressionstights från Skins i fina färger

Kompressionstights behöver inte vara tråkiga – se dessa snygga från Skins

Dessa kompressionstights från Skins bryter av mot de vanliga svarta tightsen som dominerar marknaden. Modellen heter DNAmic Long Tights och de är i de härliga färgerna lila, rosa och grått. Den sköna resåren i midjan har en nyckelficka. Designen är strömlinjeformad vilket ger en snygg siluett. Dessa kompressionstights för kvinnor har inslag av mesh-tyg för att förbättra ventilationen, något som kan vara ett problem i tighta träningsbyxor. Byxorna har en fokuserad muskelsupport under aktivitet, vilket gör dem till ett riktigt bra val. Köp dessa kompressionstights här.

Röhnisch kompressionstights med hög midja

Röhnisch kompressionstights med hög midja

Kompressionstights från Röhnisch med hög midja

Shape Curved Long Tights från Röhnisch med hög midja ger dig allt vad du önskar av ett par kompressionstights för kvinnor. Med sina snygga färgskiftningar av svart och blått, passar dessa träningstights till allt. Den höga midjan håller in och formar, vilket skapar en snygg siluett, utan att försvåra andningen. Dessa kompressionstights från Röhnisch underlättar återhämtningen genom att öka blodcirkulationen, samt minska träningsvärk och muskeltrötthet. Träningstightsen har reflexer, justerbart band i midjan och nyckelficka bak. Köp dessa kompressionstights här.

Kompressionstights från Blacc

Kompressionstights från Blacc

Snygga kompressionstights från Blacc

Lava kompressionstights från Blacc i en snygg mix av blått och rött. Det här är ett par mycket prisvärda kompressionstights för kvinnor som maximerar din prestation genom att hålla muskler och vävnader på plats under tunga pass. Vem har sagt att bra kompressionstights behöver vara dyra? Dessa träningstights har dragsko i midjan för bättre passform, reflexer på baksidan av benet och röda kontrasterande sömmar. De passar lika bra för löpning som för annan träning. Köp dessa kompressionstights här.

Kompressionstights från Reebok

Oranga kompressionstights från Reebok

Färgglada kompressionstights från Reebok

Dessa kompressionstights från Reebok är speciellt framtagna för CrossFit, för att ge dig kompression när du bäst behöver den. Reebok kompressionstights för kvinnor är tillverkade av ett material som transporterar bort svett och fukt, för att hålla dig torr och sval. Insydda partier av mesh-tyg ökar ventilationen. Den härliga färgen sticker verkligen ut bland alla kompressionstights på marknaden. En bra investering för dig som inte är rädd att synas lite. Köp dessa snygga kompressionstights här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply