keramisk stekpanna bäst i test Scanpan CTX nonstick teflon
Kost och mat

Keramisk stekpanna bäst i test – laga mat som inte fastnar – fettsnålt!


En keramisk stekpanna är ett måste i varje kök! Att leta efter en bra stekpanna kan vara det jobbigaste att köpa till köket. Jag har haft stora problem att hitta en som faktiskt fungerar och är bra och jag vet att jag inte är ensam som är frustrerad över detta. Antingen så släpper beläggningen eller så tillagas inte maten jämt eller så är det något annat som är fel. Det är så lätt att bli vansinnig när stekpannor inte fungerar som de ska.

Efter många om och men hittade jag äntligen en keramisk stekpanna jag faktiskt är nöjd med. Scanpan CTX ceramic (“Ceramic Titanium Extreme”) är stekpannan som blivit bäst i test av Aftonbladet två år i rad. Du kan köpa och läsa mer om stekpannan hos Cervera.se.

Stekpanna bäst i test

keramisk stekpanna bästa

Satsa på en keramisk stekpanna – så mycket bättre än de gamla teflon-pannorna.

Jag hittade den efter att ha läst recensioner, varför jag inte letade upp tester från första början har jag ingen aning om. Tänk så mycket tid och pengar jag hade sparat på att bara lyssna på någon som kan och som år efter år rekommenderat denna. Det är Aftonbladet som i ett test med flera populära stekpannor, 2 år i rad, kom fram till att Scanpan CTX Ceramic är den bästa.

Aftonbladet lät kocken Marcus Lövgren testa stekpannorna praktiskt med matlagning. Det enda de anmärker på är att den inte blir riktigt lika varm i mitten som i kanterna, vilket jag antar är för att de testat med termometer då det inte är något jag märker av vid min vardagsmatlagning.

Laga fettsnål mat med en keramisk stekpanna

bästa stekpannan non stick beläggning teflon

Titta så kanterna viker upp sig! Maten släpper så lätt med Scanpan CTX. Här använde vi en sprayflaska för matolja för att minska på fettet, vissa livsmedel går naturligtvis att steka utan fett i denna fantastiska panna.

Scanpans nonstick beläggning håller verkligen vad den utlovar – det är verkligen en non stick – beläggning som gör att den lätt kan torkas av. Detta gör det också lättare att laga mat med mindre fett då man inte behöver vara lika orolig för att maten ska fastna. Detta är extra viktigt om du räknar kalorier och vill gå ner i vikt (ladda gärna ner min gratis e-bok).

Något annat som Aftonbladet skriver om är att det går snabbt att torka av stekpannan efter matlagningen, vilket jag håller med om – inga matrester fastnar! Det är lätt att bli bekväm med matlagningen för; varför göra det svårare än det behöver vara?

Scanpan CTX design

Scanpan CTX keramisk stekpanna 28 cm

CTX är en högteknologisk keramisk stekpanna med många olika lager.

Scanpan CTX är en keramisk stekpanna som är tillverkad i Danmark. Det känns tryggt att den är tillverkad i Skandinavien då det är hårdare regler på kemikalier och bättre arbetsvillkor än i exempelvis Kina.

Designen på stekpannan är en annan faktor jag tycker är väldigt viktig och denna ser verkligen bra ut. Scanpan CTX är en gedigen keramisk stekpanna som ser klassisk ut. Det rostfria stålet och den svarta beläggningen gör att den passar in i de flesta kök.

Pannan passar både induktionshäll och andra typer av spisar. Hela pannan kan ställas in i ugnen i temperaturer upp till 260°C.

Stekpannan har också en väl balanserad tyngd. Den är inte för lätt så den känns som att det är dålig kvalité och inte heller för tung så den blir jobbig att arbeta med.

Slutsats

Hittade min CTX på Cervera för 1499kr (finns i olika storlekar och priser), vilket jag verkligen tycker att den är värd. Lita på mig – det är bättre att köpa en erkänt bra stekpanna än att testa sig fram med billigare varianter som verkar bra. Du kommer spara tid, pengar, frustration och även miljön!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Linda maj 28, 2018 at 7:25 f m

    Bra tips, nu blev jag sjukt sugen på ägg haha. 🙂
    Jag är själv grymt nöjd med Jamie Olivers stekpannor. 🙂

  • Leave a Reply

    Close