Hunter stövlar Original Tall svarta rosa röda
Kläder, skor och accessoarer

Hunter stövlar för alla årstider av regnigt väder i Sverige


Hunter stövlar är räddningen i svenskt midsommarväder, och vädret resten av året för den delen med. Kate Moss satte Hunter stövlar på världskartan när hon bar dem under en festival 2005. Sedan dess har märket växt och är nu världens största varumärke för gummistövlar. Jag gillar de klassiska Hunter Tall som även är jättesnygga till shorts, kjol och klänning.

Köpa Hunter stövlar online i Sverige

Det finns flera webbshoppar där du kan köpa Hunter stövlar online i Sverige. Jag tycker att boozt.com har störst utbud och billiga Hunter stövlar. De har Hunter boots i olika färger och även strumpor för Hunter stövlar.

Hunter stövlar höga Original Tall svarta rosa röda

Hunter stövlar finns i flera fina färger, mitt par är i matt svart men jag älskar både rött och rosa också.

Om märket Hunter

Hunter grundades 1856. Hunter är ett progressivt brittiskt varumärke som är känt för sin ikoniska Original-boot. Märket är kungliga hovleverantörer till den brittiska kungafamiljen. Hunter har en rik historia av innovation och skapar stövlar som skyddar sina användare från oväder och väta. Hunter stövlar är avancerade skydd för dem som behöver excellens i alla väder och landskap.

Alasdhair Willis utsågs till Creative Director år 2013 och två nya varumärkeskategorier, Hunter Original och Hunter Field, introducerades. Lanseringen av Hunter Original har setts på fyra banbrytande catwalk-shower på London Fashion Week. Den klassiska Original hunter boot syntes då med nya design på skor, ytterkläder och accessoarer.

Hur Kate Moss räddade Hunter

Här följer en tidsresa för Hunter stövlar och en berättelse om hur Kate Moss räddade märket.

1914

Hunter ökade sin försäljning efter att ha fått uppdrag av krigsverket att designa stövlar som var lämpliga för att skydda soldater i groparna under första världskriget. Efter att ha producerat över en miljon par under perioden, fick Hunter återigen leverera stövlar till soldater under andra världskriget.

1955

Den ursprungliga gröna stöveln Green Wellington, numer symbolen för Hunter-märket, såg dagens ljus för första gången 1956 och blev snabbt favorit stövelmärket bland kungligheter och markägare.

1977

Företaget tilldelades en kunglig garanti från hertigen av Edinburgh 1977 följt av samma utmärkelse från Drottningen 1986, vilket ytterligare bevisade kärleken för varumärket. Som om kungliga teckningsoptioner inte var tillräckliga, sågs Lady Diana Spencer med Hunter Originals i hennes engagemangsfoton.

Prinsessan Diana i gröna Hunter stövlar

Prinsessan Diana i gröna Hunter stövlar

2005

Kate Moss kom som en räddare i nöden när Hunter var inne i en ekonomisk kris. Det var under Glastonbury-festivalen 2005 som modellen sågs kliva runt i leran i Hunter stövlar. Stövlarna och märket fick en stor uppmärksamhet i media. Hunters marknadsföringsavdelning var inte sena att uttala sig med statementet att “Hunter boots är enastående i alla miljöer”.

Kate Moss Hunter stövlar festival

Kate Moss i Hunter stövlar under en festival

2006

Efter att ha köpts ut 2006, föddes Hunter Boot Ltd. Det öppnade dörrar för internationell expansion och varumärket kunde äntligen slå sig in på amerikansk mark. Samma år öppnade Hunter ett showroom på 7th Avenue i New York samt en på Carnaby Street i London.

2008

Specialdesignade Hunter guldstövlar gavs ut till alla medlemmar av det brittiska olympiska laget som tog guld i Peking.

2009

Jimmy Choo var den första stora modedesignern att samarbeta med Hunter år 2009. I samarbetet producerades Hunter stövlar i krokodilskinnsmönster och försäljningen sköt i höjden över hela världen. Ett andra samarbete med designern lanserades 2011, och varumärket Hunter har sedan dess samarbetat med Marc Jacobs och Louis Vuitton med liknande lanseringar.

Köpa Hunter boots i Sverige

Kändisar i Hunter boots i olika färger

2010

Företaget postade slog försäljningsrekord 2010 efter att premiärminister David Camerons, under ett besök i Washington DC, gav president Barack Obamas två döttrar, Natasha och Malia, ett par Hunter boots i rosa och lila.

Olika modeller av stövlar från Hunter

Det finns en mängd olika varianter och modeller av stövlar från Hunter. Min favorit som jag skrivit om nedan är Original Tall. De finns även i Original short samt en låg modell som slutar redan vid ankeln.

Svarta Hunter Original Tall Black stövlar

Hunter Original Tall boots svarta stövlar

Svarta Hunter stövlar Original Tall boots

Klassiska svarta Hunter Tall stövlar i den matta varianten som är min absoluta favorit. De här stövlarna kan du glida runt i på stan och de funkar lika bra i skogen. Den smala designen är sportig och feminin, vilket gör att de passar bra även till en klänning. De rena, mjuka linjerna gör att stöveln har en bra passform. Dessa stövlar är stabila och lätta, till skillnad från andra stövlar på marknaden. På framsidan syns Hunter-logotypen och på baksidan finns ett spänne i metall för att reglera omfånget. Skafthöjden på Hunter Tall är 34 cm. Se hela utbudet av Hunter boots här.

Glansiga svarta Hunter stövlar glossy black

Svarta Hunter stövlar glossy blanka

Hunter Tall boots black svarta Hunter stövlar

Glansiga Svarta Hunter stövlar med högt skaft. Det här är en klassisk gummistövel för dig som gillar en shiny look. Den karakteristiska loggan syns framtill och baktill finns ett spänne för att justera vadmåttet. Stövelskaftet är på hela 37 cm, vilket gör att man känner sig lite mer påklädd om man bär dem till shorts. Dessa stövlar är även snygga ovanpå jeans, som på bilden. Hunter boots är tillverkade av gummi, med sula i gummi och insida av textil. Se hela utbudet av Hunter boots här.

Original Tall Rosa Hunter stövlar dam

Rosa Hunter stövlar Original Tall

Rosa Hunter stövlar Original Tall

Vill du testa en färg så är dessa Rosa Hunter stövlar ett bra köp. Hunter Original boots finns även i den klassiska gröna färgen, i rött och i silver. Färg piffar upp i det gråa vädret som oftast lett till att du bär gummistövlar. Dessa långa stövlar är perfekta på festivaler och andra evenemang där det kan vara lite lerigt. De är de enda riktigt snygga stövlarna som även passar lika bra i stadsmiljö. Se hela utbudet av Hunter boots här.

Strumpor till Hunter stövlar

Strumpor till Hunter stövlar

Varma strumpor till Hunter stövlar

Ett par strumpor till Hunter stövlar passar bra om du vill ha lite mer värme i dina boots. Dessa Hunter strumpor finns i några olika färger som vitt, naturvitt, svart och grått. Denna modell har en snygg stickad kant upptill, vilket kan behövas i dina stövlar en kall vår- eller höstdag. Se hela utbudet av Hunter produkter här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply