Gravidkläder mammakläder gravidbyxor gravidklänning mammatröja
Gravid, Kläder, skor och accessoarer, Mode

Gravidkläder och mammakläder för alla tillfällen


När man är gravid kan man utveckla en viss hatkärlek till gravidkläder. Ja det är kul att få en möjlighet att införskaffa nya kläder, men det kan bli både dyrt, tidskrävande och svårt att veta hur man ska göra och vart man ska börja. Jag tänkte hjälpa dig reda ut detta i denna artikel för att förhoppningsvis kunna göra hatkärleken till ren kärlek.

Jag tycker att H&M och Asos har snyggast mammakläder.

Vanliga kläder eller särskilda gravidkläder?

Under den första tiden av graviditeten kan det gå precis lika bra med dina vanliga kläder, men såklart finns det en del saker att tänka på. Byxor med en lite högre midja får svårt att passa om midjan är snäv, men låga byxor och mjuka midjor kan passa ett bra tag. Lösa tröjor kan också passa under hela graviditeten, förutsatt att de är långa nog.

När magen sedan börjar växa mer så börjar behovet av anpassade kläder bli större, och då är det dags att besöka butikerna. Idag har de flesta ”vanliga” klädbutiker också ett sortiment av mammakläder vilket gör kläderna väldigt lättillgängliga för alla. Sedan finns det såklart också specialistbutiker som har full koll på gravidkläder, men tyvärr har inte alla möjlighet att besöka en sån, om den inte finns online. Det första man borde göra är att faktiskt kolla igenom vad som finns på dessa butiker, antingen genom att besöka dem eller genom att kika på deras hemsidor. Då får du en bild av vad som finns och kan därifrån börja tänka ut vad just du vill ha.

Ändra inte hela din stil

Att inte ändra hela din stil är en sak som är värd att trycka på. Bara för att du är gravid så betyder det inte att du ska behöva se ut som ”alla andra gravida kvinnor”. Idag är utbudet av gravidkläder så pass stort att du fortfarande kan bevara din egen stil utan några större kompromisser på bekvämlighet eller pris.

De första plagg du köper får gärna vara basplagg. Ett par bekväma byxor och en tröja som känns bekväm är en bra start. Dessa plagg kommer du kunna använda under hela graviditeten oavsett hur du väljer att komplettera garderoben senare.

Vilka gravidkläder behöver man?

Detta går att diskutera i evigheter då det finns en hel del olika uppfattningar om detta. Men det man är säker på – vilket kanske inte är det rakaste svaret – är att du ska ha de kläder du själv vill ha och känner att du behöver. Tänk så bekvämt det hade varit om det fanns ett kit som innehöll alla kläder man behöver, men då kommer vi tillbaka till förra underrubriken, tänk så tråkigt det hade blivit. Men jag har ändå gjort en liten lista för det jag tycker kan vara bra att ha, och där du själv får anpassa allt efter din egen stil.

Gravidbyxor

Ta en titt i din garderob just nu, hur många par byxor använder du under en vanlig vecka? Ta fram dessa och försök hitta alternativ. Många gravida tycker om byxor med högre midja i stretchigt tyg då dessa håller om magen, och att det då inte finns en risk att de blir för låga i midjan.

gravidbyxor kontoret sommar

Svartvita gravidbyxor HÄR / Beiga chinos HÄR / Rosa gravidbyxor HÄR / Mönstrade mammabyxor HÄR

Tröjor för gravida

Överdelar går som tidigare nämnt att flytta från sin vanliga garderob till gravidgarderoben, men det kan finnas en del undantag. När magen växt till sig ordentligt så kan det vara svårt att hitta vanliga tröjor som inte låter magen hänga utanför. Då kan man införskaffa gravidtröjor som är sydda för att täcka hela magen.

Gravidtröja, gravidtröjor, gravidtoppar

Tunn gravidtröja HÄR / Somrig mammatröja HÄR / Rosa off shoulders gravidtröja HÄR / Grå varm mammatröja HÄR

Gravidklänning

Många gravida föredrar klänningar då de ofta är löst sittande och alltså väldigt bekväma. En särskild mammaklänning är ett bra inköp, oavsett om man vill satsa på en för finare tillfällen eller en att ha på vardags. Självklart kan man köpa flera. Tycker man inte om mammaklänningar som sitter löst så finns också särskilt sydda tighta klänningar som passar en växande mage. Det spelar heller ingen roll om det är vinter eller sommar, är det kallt så fungerar det alltid med fodrade tights.

gravidklänning stretch spets finklänning gravid

Grön gravidklänning HÄR / Blommig mammaklänning HÄR / Svart lång gravidklänning HÄR / Rosa finklänning gravid HÄR

Slutligen

Här kommer ytterligare en bra video om gravidklädes-hacks:

Det var några av mina tips för dig som är lite vilse i gravidkläders-djungeln. Jag hoppas jag har kunnat hjälpa dig åtminstone förstå något bättre eller i bästa fall hjälpt dig se klart! Har du några frågor eller problem så är det bara att du lämnar en kommentar så ska jag försöka hjälpa dig.

Läs gärna mitt inlägg om träningskläder för gravida.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply