Fila kläder fila topp fila tröja fila byxor
Kläder, skor och accessoarer, Mode

Fila kläder – det stora märket från 90-talet gör comeback

Fila kläder, vi alla älskade dem under 90-talet och nu är de tillbaka. För oss födda på 80-talet är nog första reaktionen: vad? Åh nej! Men faktiskt är dessa nya Fila kläder riktigt snygga och uppdaterade á la 2017. Jag kan definitivt se mig själv i exempelvis en sportig topp från Fila. Vad tycker ni? Hiss eller diss?

90-talsmode i ny tappning

90-talet är tillbaka stort i år. Som om återupplivandet av Nokia 3310 inte var tillräckligt, verkar det nu som att nostalgiska vibbar har infiltrerat våra garderober (en gång till). Chokern har redan hittat sig in i modet under 2016. För många 70- och 80-talister har 90-tals trenderna kommit som en chock.

Under 2017 kan du göra en tidsresa tillbaka till 1999, när folk hade skatejeans som hängde halvvägs ner på rumpan för första gången, en Kangool keps, en choker samt en Von Dutch eller en Fila T-shirt. ÅH SÅ CRINGE! Det känns lite pinsamt, många av oss har varit väldigt tacksamma över att vissa märken i princip helt försvunnit – det vill säga tills nu!

Men lugn, de typiska 90-tals märkena har fått en ny tappning. Fila, Kappa och Stussy har blivit mindre “Sporty Spice” och mer “sport luxe”. Några av dessa försvunna märken har fått en hjälpande hand. Genom designersamarbeten har dessa populära 90-tals märken fått en ny tappning och blivit heta igen. Vetements gav Champion en modern uppdatering, medan Alexander Wang hjälper till att göra Kangol-hattar badass igen.

Vi har nog bara sett början, snart glider vi säkert alla runt i 90-talsmärken vi svor vi skulle aldrig ha på oss igen.

Kendall jenner fila kläder

Kendall Jenner samarbete med Fila har gjort Fila kläder till nyckelkomponenter i supermodellens Paris Fashion Week-garderob.

Fila kläder – historia och utveckling

Fila skapades i Italien av bröderna Fila 1909. De började ursprungligen att göra kläder till folket i de italienska Alperna. Företagets primära produkter var ursprungligen underkläder innan de började övergå till sportkläder på 1970-talet, till en början med stöd av tennisspelaren Björn Borg. Numer tillverkar Fila sportkläder för män, kvinnor, barn och idrottare. Efter satsningen på sportkläder blev märket blev mer populärt och växte kraftigt.

Under 2007 övertogs märket av Fila Korea och Fila är nu ägt och drivet från Sydkorea.

Fila crop top magtröja

Fila crop top magtröja och byxor

Detta Fila crop top linne är min favorit i nya kollektionen

Snygg Fila topp i en cropped modell. Den ärmlösa toppen är i halvpolo-modell med tryckt Fila logotype framtill. Den här magtröjan finns både i vitt och svart. Jag älskar den snygga passformen och skulle lika gärna kunna träna i denna crop top som ha den till vardags. Se hela kollektionen från Fila här.

Fila hoodie sweatshirt

Fila hoodie sweatshirt svart

Fila hoodie sweatshirt för den perfekta street style looken.

Härlig Fila Hoodie Sweatshirt i skön oversize-modell. Stort Fila-tryck framtill och ett litet vid ärmslutet. Tröjan har ficka på magen och luva samt muddar i längst ut på ärmarna och i nederkanten. Perfekt för en dag då man vill gömma sig lite i en stor mysig hoodie och lämna de tighta kläderna i garderoben. Snyggt även med höga klackar för en tuff kontrast. Se hela kollektionen från Fila här.

Fila tröja med långa ärmar

Fila tröja lång t-shirt i vitt

Fila tröja (lång t-shirt) för en avslappnad vardagslook.

Långärmad Fila tröja i lätt oversize-modell. Tröjan har rund halsringning och muddar i ärmsluten. Stor tryckt Fila logo framtill och en mindre längst ner på ärmarna. Supersnyggt att bära den till urtvättade jeans och med upprullade ärmar som på bilden. Se hela kollektionen från Fila här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close