Dam parfym 2018. De bästa parfymerna för kvinnor i år
Skönhet

Dam parfym 2018 – de bästa parfymerna för kvinnor i år

Dam parfym 2018 präglas likt våren av en ny optimism, en resa mot ljusare tider. En mörk säsong ligger bakom oss och ett på många sätt turbulent 2017. Nu blickar vi framåt mot sommaren och andas in positivitet och fräschör. År 2018 finns hopp om vänligare vindar i världen och det hoppet letar vi även efter i en väldoftande flaska med parfym. Här nedan kan du få inspiration om dam parfym 2018.

Parfymtrender 2018

Vilka är då parfymtrenderna för 2018? Autenticitet är nyckelordet. de bästa parfymerna för kvinnor 2018 känns äkta och personliga.

Den globala parfymindustrin omsätter numer 50 miljarder dollar och det är inte längre bara de stora modehusen som stoltserar med fantastiska dofter. I dag har var och varannan kändis en egen doft och trenden går mot mer personliga parfymblandningar. Det betyder dock inte att du behöver skapa din egen parfym själv. Många stora varumärken lanserar nya parfymer i år med åtminstone en sällsynt ingrediens, som ett svar på denna efterfrågan efter autentiska (om än massproducerade) dofter.

I slutändan gäller dock, oavsett vilka parfymtrender 2018 som gäller, att komma ihåg att parfym handlar om ett harmoniskt samspel mellan bäraren och parfymen. Det är du som ska trivas med doften och de bästa parfymerna är de som du själv älskar. Valet av parfym var, är och kommer alltid att vara styrt av humör, stil, tillfälle och årstid.

Dam parfym 2018

Dam parfym 2018 andas nystart och uppmuntrar till en spirituell resa i doftens värld. När vi börjar ett nytt ljust år letar vi främst efter fräscha dofter med inslag av sommarblommor, ljusa träslag samt frukter och bär. Det är inte alltid lätt att hitta rätt bland alla parfymer därför har jag satt ihop denna guide om de bästa parfymerna för kvinnor i år. Parfymtrender 2018 är; natur, exotiska resmål samt romantiska drömmar.

Back to the nature

Parfymer 2017 naturliga dofter

Dofter från naturen dominerar det här året

När hela världen skakas om hittar vi tryggheten i naturen och dofter som påminner oss om vårt ursprung. Bland de bästa parfymerna för kvinnor i denna kategori rekommenderar jag Bamboo från Gucci, i vilken dofter av trä möter exotiska noter av blommor. I doften framträder även casablancalilja, apelsinblom och ylang ylang, som kontrasterar mot de kvinnliga dofterna av sandelträ, vanilj och grå ambra.

Näst på listan över dofter från naturen är Paris från Balenciaga, en blommig parfym som samtidigt inte är överdrivet romantisk. I doften hittar vi friska toner av peppar, mossa och skog. Dessa möter eleganta feminina doftelement som viol, cederträ och nejlika.

Slutligen vill jag rekommendera Dolce Floral Drops från Dolce & Gabbana. Det är en blommig parfym med en bas av våriga toner som vit näckros och vit påsklilja. I denna parfym hittar vi även vit amaryllis; en sydafrikansk blomma som ovanlig i parfym. De vita blommorna i parfymen möter fräscha gröna noter av neroliblad, varma mysktoner samt ljusa träslag.

Exotic travel destinations

Parfym med exotiska dofter fiesta carioca

Parfymer som leder tankarna till exotiska resmål

Att resa till exotiska resmål har blivit allt vanligare i takt med att resorna blir bekvämare och mer prisvärda. I år drömmer vi oss bort till sena fester i Rio de Janeiro, milslånga sandstränder på Bahamas och välsmakande cocktails på Hawaii. I de bästa parfymerna för kvinnor i denna kategori finner vi toner av exotiska frukter, väldoftande blommor och spännande kryddor.

Rosabotanica från Balanciaga är första parfymen jag rekommenderar i det här segmentet. Detta är en underbar doft med en bas av väldoftande blommande rosor. Parfymen lyfts upp av citrus och gröna blad, vilket gör att den känns fräsch dag som natt.

I parfymen Daisy Dream Forever från Marc Jacobs är basnoterna kokosvatten, mysk och vitt trä. Dessa jordnära toner har kombinerats med friska noter av björnbär, litchi, grapefrukt och päron samt blommorna jasmin och blåregnsblomma.

Slutligen tar vi oss vidare till en strand i Rio med Fiesta Carioca från Escada. Denna parfym ger en sommarkänsla i hela kroppen, med sin toppnot av brasiliansk passionsfrukt och röda hallon. Hjärtnoten transporterar oss sedan vidare till apelsinblomma och rundas av i förföriska basnoter av mysk och cederträ.

Romantic dreams

Romantisk parfym bästa parfymen present för kvinnor

Romantiska dofter gäller i vår

Romantik är något som alltid går igen i parfymer och i år är inget undantag! De bästa parfymerna för kvinnor i den romantiska kategorin andas även sensualism och flörtighet i år.

Första parfymen jag rekommenderar är Love Story från Chloé, som är precis som namnet anspelar på – en riktig kärlekshistoria. Väldoftande apelsin- och prunusblommor har fått möta fräscha toner av dagg och krasse. Ett mycket bra köp i år.

Nästa romantiska parfym att satsa på i år är Donna från Valentino som har en mystisk och tidlös doft. Parfymen har byggts upp av sensuella ingredienser som rosor, bergamott och iris. Den här doften har tuffats till av lädertoner samt bundits samman av vanilj och Patchouli.

Vi avslutar denna romantiska parfymresa med The Scent For Her från Hugo Boss, som är en klassisk feminin och elegant doft. Den sensuella karaktären i parfymen har inspirerats av förförelse och romantik. Saftiga persikor och söt honung möter i den här doften fresia, osmanthus och rostade kakaobönor som väcker vårkänslor i hela kroppen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply