crock pot slow cooker recept
Nyttiga recept

Crock pot slow cooker – laga mat när du gör annat


Det här inlägget handlar om min nya slow cooker – en Crock pot. Tänk vad underbart att kunna komma hem till hemlagad varm mat varje dag, att känna sitt hem fyllt av doften av en härlig gryta och bara kunna slå sig ner vid bordet och njuta av maten. För att detta ska bli möjligt tänker många att det krävs att man kar en egen kock eller någon som lagar maten åt en. En Crock pot är en lösning som är mycket enklare och billigare, vilket passar dig som vill spara tid och pengar. På den svenska marknaden är detta köksredskap ännu inte lika vanligt som i ex. USA, men nu har Crock pot börjat etablerat sig även här.

Min slow cooker kommer från Cervera och du kan köpa flera olika varianter HÄR.

Vad är en Crock pot?

Slow cooker bästa modellen crock pot

Vilken slow cooker ska man välja? Det beror på dina behov och budget!

En crock pot är ett köksredskap som lagar maten åt en. Eller ja, tillagar den i alla fall. Det fungerar på så sätt att du förbereder maten med alla ingredienser du vill använda och placerar dessa i din Crock pot. Du ställer en timer när maten ska börja lagas. Det är praktiskt om du är borta under dagen och vill ha maten klar tills du är hemma igen eller så startar du den direkt för att påbörja ett långkok. Grytan värms upp efter hur du vill att maten ska tillagas och maten tillagas enkelt och på bästa sätt för råvarorna.

Crock pot finns i flera olika varianter med särskilda funktioner, men grundtanken är att det är ett verktyg för att tillaga långkok med en timerfunktion. För den som vill spara plats i köksskåpen kan en modell med flera funktioner så som ugnsläge, riskokning och ångkokning vara bra.

Fördelar med en slow cooker

Att använda en slow cooker har många fördelar, jag älskar att den sparar så mycket tid! Istället för att stå och passa på maten och hålla på med flera moment samtidigt så sköter slow cookern matlagningen och man kan göra annat under tiden. Att det sparar så mycket tid gör också att det blir enklare att äta riktig, nyttig och god mat. Annars när tiden är knapp så är det som vi alla vet vanligt att man beställer snabbmat eller gör något som kanske inte är så nyttigt. Med en cooker är det istället enklare att välja det nyttiga valet.

När du lagar sin egen mat så får du inte bara god och näringsriktig mat utan även billigare mat. I och med detta och att man inte behöver ex. en spis eller ugn för att laga mat. Med en slow cooker så passar det perfekt för den som bor i ex. studentkorridor och inte har tillgång till ett fullstort kök.

Exempel på Croc pot recept

Crock pot recept

Det kommer med ett litet recepthäfte med slow cookern. Detta recept på Boeuf Bourguignon kommer jag modifiera lite, håll utkik på bloggen.

Så vad kan man laga med en Crock pot? Jo nästan allt. Det som är vanligast är olika former av långkok, mustiga grytor och mört kött. Kalops och pulled pork har aldrig varit enklare eller godare. Andra vardagsfavoriter så som pasta blir också väldigt gott. Du kokar pastan direkt i såsen i en cooker och då göra det som brukar kallas ”one pot pasta”. Självklart går det också utmärkt att laga vegetarisk mat. Grönsakerna blir inte sådär mosiga som de kan bli vid hård tillagning utan de behåller sin spänst när man använder en slow cooker. Olika former av köttsubstitut fungerar också bra i en crock pot!

Håll utkik framöver efter läckra Croc pot recept!

Om du inte har en slow cooker hemma kan du köpa alla varianter till ett bra pris HÄR.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply