Chai te recept på chai-te te-blandning
Nyttiga recept

Chai te recept- så gör du din egen teblandning

Här kommer Chai te recept, en kryddig teblandning som du kan göra hemma. En kopp chai-te är underbart en kall höst eller vinter kväll, men jag dricker det även på sommaren. Hemgjort chai-te är mycket godare, billigare och det är superlätt att göra. Jag lärde mig att göra det av en tjej när jag var på resa i Spanien. Hon förstod inte varför man skulle köpa chai te-blandning när det är så lätt att göra själv hemma med detta chai te recept. Nu håller jag med henne.

Chai te recept

Detta Chai te recept är inspirerat av min spanska kompis. Sedan dess har jag experimenterat lite med olika delar av olika ingredienser. Att göra sitt eget chai-te är verkligen jättelätt. Jag kokar upp vatten med chai te-blandningen och häller den sedan i en te-sil. Du kan även koka upp tevatten separat och använda en te-klämma.

Tea infuser dispenser

Min älskade tea infuser som brygger mitt te direkt i koppen utan teblad-spill. Och en bit mörk choklad.

Ingredienser i egen blandning av chai-te

  • Svart te i lösvikt (går även att ta grönt eller rött te)
  • Kanelstänger
  • Kardemumma kapslar
  • Hel anis
  • Torkade bitar av ingefära

Kryddorna kan ersättas med malda kryddor men då behöver du ha en bra sil. Jag kör kanel, kardemumma, anis och ingefära i en matberedare några varv. Du kan även mortla kryddorna men det tar mer tid och är krångligare. Sedan blandar du bara kryddorna med det svarta lösvikts-teet. Klart! TIPS: om du vill ha ett te som är bättre att dricka på kvällen ska du göra chai-te blandningen på rött te, eftersom det inte är uppiggande.

Chai latte recept

Här kommer även ett Chai latte recept. Att göra sin egen chai-latte är superlätt. Följ först mitt Chai te recept ovan. Koka sedan upp valfri mängd vatten och låt teet dra. Skumma mjölk i mjölkskummare, eller värm upp och skumma med mjölkvisp eller för hand. Häll den varma mjölken över teet och servera med lite pudrad kanel över.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply