Boende i Rio de Janeiro
Livsstil

Vårt boende i Rio de Janeiro – liten sneak peak

Det är många som varit nyfikna på vårt boende i Rio de Janeiro och hur det dagliga livet ser ut. Jag och min sambo Rodrigo bor i ett område som heter Botafogo. Det ligger i den södra zonen av Rio som på portugisiska kallas Zona sul. Vårt område påminner lite om söder, det är här unga coola människor hänger och dricker öl. Det är faktiskt den enda nackdelen med vårt område, att det kan bli ganska stimmigt på kvällarna.

Boende i Rio de Janeiro är lätt att hitta

Det är relativt lätt att hitta boende i Rio de Janeiro, det finns ett stort utbud och det pressar priserna. Dessutom är det just nu ekonomisk kris vilket är rena drömläget för de som letar bostad. Tyvärr hade vi otur och råkade hyra precis innan krisen slog till här, vilket innebär att vi betalar ungefär en tredjedel för mycket.

Om du vill resa hit och letar boende i Rio bör du söka dig till Zona sul som består av; Botafogo, Flamengo, Catete, Largo do Maschado som alla är bra boendeområden. Dessutom hittar du Copacabana, Ipanema och Leblon i Zona sul, dessa områden är fina men lite turistiska. Kolla airbnb om du vill bo i lägenhet, det finns mycket att välja på i olika standard. Förvänta dig dock inte lika fina bilder på lägenheterna som i Sverige, här läggs inte så stor energi på inredning eftersom en stor del av dagen spenderas utomhus.

Vår lägenhet i Rio

Här kommer lite bilder på vår fina lägenhet i Rio.

Bo i Rio de Janeiro

Välkommen in till oss!

Hyra lägenhet i Rio de Janeiro

I vardagsrummet finns gitarren alltid tillgänglig, tyvärr spelar min sambo allt för sällan,

Bo i Brasilien

Det bästa med vårt vardagsrum är soffan. Vi kan dra ut sittkuddarna så att den blir dubbelt så bred, perfekt för mys.

Bo utomlands, brasilien Rio de Janeiro

Vårt barbord äter vi sällan vid, vi älskar att sitta på golvet i vid vardagsrumsbordet och äta. Kanske är vi egentligen japaner?

Sommar i Brasilien, när är bäst att åka till Rio

Från fönstret i bakgrunden har vi världens vackraste utsikt över Cristo-statyn. Solen går ner så vackert här på sommaren (december-februari).

Äta i Rio, att göra i Rio de Janeiro

Vårt kök är väldigt litet och det är dåligt med förvaringsutrymmen men det är trevligt att det är öppet mot vardagsrummet. På så sätt kan jag titta på min sambo när han lagar pannkakor på morgnarna (det är han som lagat pannkakorna på första bilden i detta inlägg).

 

Airbnb i Rio de Janerio, bra områden i Rio

Här sover vi för det mesta sött. Ibland är det lite väl mycket oljud från gatan då vi har flera barer och ganska mycket trafik som hörs utifrån (trots att vi bor högt upp i huset).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jennifer oktober 27, 2017 at 5:03 e m

    Vad gott och vad mysigt och fint 😀

  • Reply Michelle oktober 27, 2017 at 6:35 e m

    Herregud vad liten och mysig!

  • Leave a Reply