Test bästa seamless tights
Träningskläder, Träningstights

Review: Bästa Seamless tights för 100% behaglig träning

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar


Så många seamless tights på marknaden numer så hur ska du veta vilka som är bra? Jag har provat ett 20-tal olika modeller genom åren och kommit fram till vilka som jag är mest nöjd med. Om du också är nyfiken på vilka seamless tights som blivit bäst i test av mig ska du läsa min guide här nedan.

Vad är Seamless tights?

Seamless består av två ord seam och less. På svenska betyder det “utan söm” och Seamless träningskläder är just det: sömlösa träningsplagg. I praktiken innebär det att dessa träningskläder tillverkas en stickteknik som involverar en cirkulär struktur för att skapa ett plagg utan sömmar. De stickas alltså runt, likt ett par strumpbyxor, istället för ett platt tygstycke som sedan måste fogas ihop.

Det kanske inte är helt förvånande att Seamless tights ursprungligen skapades för att förbättra träningsprestationerna hos elit-idrottare. Numer är dock Seamless träningskläder tillgängliga för alla och de växer varje år i popularitet. Dess ökade efterfrågan beror framförallt på plaggens fantastiska fördelar som jag går in på här nedan.

Allt du behöver veta om seamless leggings och dess fördelar

Som jag nämnde tidigare är seamless träningskläder i grunden träningsplagg som är tillverkade utan stygn. Det här är en ganska ny teknik som först introducerades av tillverkare som fokuserar på kompression i träningsplaggen. Du som tidigare tränat i ett par Seamless leggings har säkert märkt dess fantastiska fördelar. Om du inte redan fått chansen att testa har du här 5 bra anledningar till att go seamless.

1. De skaver inte

Sömlösa träningstights är definitivt en välsignelse för oss som gillar att köra hårt. Benen som är gjorda av sömlösa material har inga hårda sömmar som kan skava på insidan av låren. När du tränar hårt, vid långa löppass eller annan intensiv träning, är det lätt att huden blir kraftigt irriterad av sömmar. Alla har vi olika känslig hud. Jag hör till dem som lätt får skavsår och därför är Seamless tights ett måste i min träningsgarderob.

2. De är tåliga

Det faktum att det inte finns några sömmar som kan gå upp är den här typen av träningstights mycket hållbara. Därför kan du bära Seamless leggings till alla typer av träning, även crossfit som är känt för att slita ut träningskläder. Sömlösa träningskläder är helt enkelt mycket fördelaktiga för träning med hög intensitet både inomhus och utomhus.

3. De är flexibla

Träningskläder som tillåter dig att röra dig är nyckeln till komfort vid all typ av träning. Dina träningstights och träningstopp ska inte inte utgöra ett hinder för dig att få ut maximalt av dina rörelser. Tvärt om ska ett bra träningsplagg låta dig röra dig fritt och vara den bästa versionen av dig själv under träningen. Den sömlösa funktionen gör att du kan sträcka dig bra och den hjälper också till att undvika fukt.

4. De andas

Seamless tights och andra sömlösa träningskläder har naturlig andningsfunktion. Det beror på att dessa träningsplagg är tillverkade av fuktavstötande material. Därför kan du definitivt bära Seamless leggings hela året.Att de andas bidrar till att hålla temperaturen nere och därigenom kontrollera kroppens temperatur. De är alltså ett perfekt klädval för svettiga träningspass.

5. De är lätta

Att Seamless leggings är lättviktiga är ytterligare en viktig funktion. Vem vill träna i tunga träningskläder som gör träningen krångligare? Inte jag i alla fall! Att de är lätta gör att de också är kompakta att ta med sig i träningsväskan eller varför inte på resan?

Vilka Seamless träningskläder är bäst?

Här kommer jag berätta lite om mina preferenser om vilka Seamless träningskläder jag föredrar och varför. Detta är helt mina åsikter och du kan komma att tycka annorlunda. Så ta mina ord som en rekommendation.

IcanIwill Seamless tights

IcanIwill seamless tights rabattkod

Jag har valt att börja genomgången med mina absoluta favoriter: ICIW Seamless tights. Efter att ha varit användare av I can I will träningskläder i flera år tog jag äntligen mod till mig och kontaktade dem. Numer har jag ett samarbete med IcanIwill, men det påverkar inte min åsikt om hur bra de är (jag var redan en big lover innan!).

Passform

ICIW seamless leggings sitter som en smäck på min kropp. De har några olika varianter och de som har absolut bäst passform på mig är deras modell Queen mesh. Dessa byxor har hög midja vilket gör att de inte glider ner som jag upplevt att vissa Seamless tights med lägre midja gör.

För mig som är 165 cm är längden bra, på grund av stretchen i tyget tror jag att kortare och längre personer även tycker att de sitter bra.

Passformen i grenen är också bra, ingen camel toe har inte!

Hur dessa tights är att träna i

leggings icaniwill seamless träningstights

Jag och min syster i olika modeller av ICIW leggings.

Dessa är väldigt bekväma att träna i. Många Seamless träningstights är tjocka i materialet och det är även dessa. För att de inte ska bli varma som en ugn att träna i har de flera ventilationshål i strukturen. Att de är lite tjockare gör även att de inte är det minsta genomskinliga. Det finns inget värre än att göra squats och oroa sig över att visa hela härligheten.

Har inte heller upplevt att jag fått svettfläckar på det här materialet – win!

Storlek ICIW

ICanIWill seamless tights är små i storleken precis som de flesta andra sömlösa plagg. Gör precis som med kompressionstights och gå upp en storlek.

Passformen är utmärkt! Detta är verkligen mitt favoritmärke när det kommer till träningstights!

Pris

Pris: ca 599-699 kr (med min rabatt FITNESSFIA15 får du dessutom 15% rabatt LÄNK )

Gymshark tights

Gymshark tights recension storlekar

Gymshark är ett australiensiskt varumärke som endast säljs online. De är ganska nya i branschen jämfört med större internationella märken som Nike osv men mer etablerade än de svenska märkena. Det Gymshark gjort bra, som namnet antyder, är att de helt fokuserat på träningskläder för gym. Och det Gymshark gör, följer många efter både vad gäller material och design. Tyvärr tycker jag att Gymshark tights har blivit sämre den senaste tiden, både till design, kvalitet och funktion.

Passform

Det finns tre olika varianter av Gymshark tights: “Fit”, “Seamless” och “Flex”. Först och främst måste jag säga att många av Gymshark träningstights har en tendens att ge cameltoe 🙂 Jag har haft lite hit and miss med Gymshark träningskläder, vissa plagg sitter jättebra andra sämre. Just deras seamless tights var det första sömlösa träningsplagg från dem jag testade. Utan att ha testat andra var jag ganska nöjd, men numer tycker jag att det finns bättre tights för pengarna. Du betalar mycket för själva varumärket.

Att träna i

gymshark seamless tights review

Här tränar jag i en modell av Gymshark tights som de tyvärr inte verkar sälja längre. Utbudet har i mitt tycke blivit sämre.

Jag har Gymshart seamless tights i grått, en färg som brukar vara mussvett-varning, men tycker inte att jag får svettfläckar. Jag har nu haft mina tights i lite mer än ett år och tycker att de tappat formen ganska rejält. De är fortfarande snygga på men känns lite “slappa” i tyget. De är mycket tunnare än t.ex I can I will tight, vilket kanske är en av anledningarna.

Storlek

Generellt sett är seamless tights små i storlekarna och Gymshark tights är inget undantag. Gå gärna upp en storlek om du ligger mitt emellan två storlekar. Jag har M på mina tights på bilden ovan. En annan sak att tänka på för dig som är lång är att Gymshark tights är ganska korta. Detta är inget problem för mig som är ganska kort själv (165 cm).

Pris

Pris: ca 600-750 kr + frakt

Aimn seamless träningstights

Aimn seamless träningstights passform

Aimn seamless träningstights finns huvudsakligen i tre modeller. Just nu pushar de extra mycket på deras ribbade träningstights som finns i en mängd olika färger. Aimn är ett märke som är snabba på att haka på trender och även själva vara trendsättare. Visst kan det ibland kännas lite som att de härmar Gymshark, men den senaste tiden har de fått in mycket nytt och fint.

Passform & storlek Aimn

Jag har inte provat Aimn’s nya kollektion med ribbade träningstights än. Däremot har jag erfarenhet av deras tidigare modeller av sealess tights och betyget är att de är bra. Inte lika bra som ICIW och Gymshark men inte alls långt ifrån.

Jag köpte mina första sömlösa träningstights från Aimn i strl S och det var en kamp att komma i dem haha. Jag hade inte uppfattat att kompressionen gör att man bör gå upp en storlek. När de väl var på satt de som gjutna på min kropp och det var ju bra, framförallt i helkroppsövningar på gymmet (squats och deadlifts mm).

Att träna i

Jag tyckte att Aimn seamless tights var sköna att träna i. Nu har jag gett bort dem jag hade för att ge utrymme till nyare träningskläder. Återkommer när jag testat deras ribbade seamless tights om hur de sitter och funkar!

Ca pris: 599-649 kr

KÖP AIMN HÄR

Forever 21 billiga seamless tights

Forever 21 tights billiga träningstights

OBS! Uppdatering: det verkar som att Forever21 stänger ner sina butiker i Europa inklusive ehandeln!

Forever har ett stort utbud av träningskläder som många verkar ha missat. De säljer träningskläder både från deras eget märke och andra stora varumärken.

Passform

Forever 21 tights, hmmm vart ska jag börja… De har massor med modeller av träningstights och det är ganska svårt att sortera bland det enorma utbudet. Jag ska vara ärlig och säga att jag hatar de flesta Forever 21-leggings. Det enda skälet är att de  alltid tycks ha en dålig passform någonstans på kroppen, är de inte lösa vid knäna är midjebandet för tight eller så är de för tilltagna i grenen så de hänger. Men med det sagt har faktiskt deras seamless tights överraskat mig positivt och de sitter betydligt bättre än deras vanliga träningstights. Så är vill du ha mer prisvärda leggings tycker jag att du ska testa.

Att träna i

Tightsen kan glida ner lite, men det beror helt på modell. Jag skulle säga att de sitter förhållandevis bra för priset. De är långt ifrån mina favoriter från ICIW men trots det ganska bra! Dessutom har de väldigt bra utbud med storlekar.

Ca. pris: 150-300 kr

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply